Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting India’s remarkable strides in wildlife conservation through flagship initiatives
08 OCT 2025 12:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister has shared an article by Union Minister for Environment, Forest and Climate Change, Shri Bhupender Yadav, which elaborates on India’s significant progress in wildlife conservation over the past decade.
The article underscores the Government’s focused efforts to preserve species and restore degraded habitats, reflecting India’s strong commitment to environmental sustainability.
It highlights key initiatives such as the Amrit Kaal Ka Tiger Vision (Tiger@2047), Project Snow Leopard, Project Cheetah, and Project Dolphin.
Responding to the article written by Union Minister, Shri Modi said;
“In this article, Union Minister Shri @byadavbjp explains how India’s wildlife conservation efforts that are aimed at preserving species and restoring degraded habitats have made significant strides over the past decade.
He highlights initiatives such as the Amrit Kaal Ka Tiger Vision (Tiger@2047), Project Snow Leopard, Project Cheetah and Project Dolphin, which provide hope and optimism for wildlife conservation.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা খোংথাংশিংগী খুত্থাংদা লম্লক্কী শা-ঙা ঙাক-শেনবগী লমদা ভারতনা পুরককিবা শিংথানিংঙাই ওইবা মাইপাকপশিং কয়া অমগী মতাংদা পনখিবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
08 OCT 2025 12:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহী তরা অসিদা ৱাইল্দলাইফ কঞ্জার্বেসনদা ভারতনা চাউনা খুমাং চাউশিল্লকপগী মতাংদা পল্লিবা কেন্দ্রগী এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা ইবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখি।
আর্তিকল অসিনা ভারতকী অকোয়বগী ফিবম লেংদনা থম্নবগী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলদুনা স্পিসিসশিংবু ঙাক-শেন্নবা অমসুং মাঙশিল্লক্লবা হেবিতেতশিং অমুক হন্না শেমগৎনবা সরকারনা হোৎনরিবশিং অদু পনখি।
মসিনা অমৃত কাল কা তাইগর ভিজন (Tiger@2047), প্রোজেক্ত স্নো লেওপার্দ, প্রোজেক্ত চিতা, অমসুং প্রোজেক্ত দোলফিনগুম্বা মরুওইবা থৌরাংশিংবু ময়েক শেংনা তাক্লি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ইখিবা আর্তিকল অদুগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি;
আর্তিকল অসিদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @byadavbjpনা হৌখিবা দিকেদ অমদা ভারতকী ৱাইল্দলাইফ কঞ্জার্বেসনগী থবকশিং মতৌ করম্না স্পিসিসশিংবু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবগী পান্দমদা অমসুং মাঙশিল্লক্লবা হেবিতেতশিংবু অমুক হন্না শেমগৎনবা হোৎনরিবা অসিদা মরুওইবা মাইপাকপা কয়া অমা পুরকখ্রে হায়বদু শন্দোক্না তাক্লি।
“মহাক্না অমৃত কাল কা তাইগর ভিজন (Tiger@2047), প্রোজেক্ত স্নো লেওপার্দ, প্রোজেক্ত চিতা অমসুং প্রোজেক্ত দোলফিনগুম্বা থৌরাংশিংবু মরুওইনা পনখি, মসিনা ৱাইলদলাইফ কঞ্জার্বেসনগীদমক অনৌবা আশা অমসুং অফবা ৱাখল্লোন পোকহল্লি।”