Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting Arunachal Pradesh’s role in India’s growth story
11 OCT 2025 1:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister, Shri Jyotiraditya M. Scindia that underscores the transformation and growing importance of Arunachal Pradesh in the nation’s development journey.
The Prime Minister said that for the first time, the Northeast is not the periphery but the pulsating heart of India’s growth story. He noted that from new airports to empowered self-help groups, and from connectivity to creativity, Arunachal Pradesh mirrors the spirit of Viksit Bharat.
Responding to the article written by Union Minister, Shri Modi said;
“For the first time, the Northeast is not the periphery, it is the pulsating heart of India's growth story. From new airports to empowered SHGs, from connectivity to creativity, Arunachal Pradesh mirrors the spirit of Viksit Bharat. A must-read piece by Union Minister Shri @JM_Scindia.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ বিকাশত অৰুণাচল প্ৰদেশে পালন কৰা ভূমিকাত আলোকপাতকাৰী এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে
11 OCT 2025 1:51PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম. সিন্ধিয়াই লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে। ইয়াত ৰাষ্ট্ৰখনৰ উন্নয়ন যাত্ৰাত অৰুণাচল প্ৰদেশৰ ৰূপান্তৰশীল আৰু ক্ৰমবৰ্ধমান গুৰুত্বত আলোকপাত কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে পোন-প্ৰথমবাৰৰ বাবে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল সীমামূৰীয়া অঞ্চলৰ পৰিচয়ৰ উৰ্ধত থাকি ভাৰতৰ বিকাশৰ কাহিনীৰ স্পন্দনশীল কেন্দ্ৰ হৈ উঠিছে। তেখেতে উল্লেখ কৰে যে নতুন বিমানবন্দৰৰ পৰা আত্ম-সহায়ক গোটসমূহক সবলীকৰণলৈকে, যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ পৰা সৃষ্টিশীলতালৈকে অৰুণাচল প্ৰদেশে বিকশিত ভাৰতৰ মনোভাৱকে প্ৰতিফলিত কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীজনৰ প্ৰবন্ধটোলৈ সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে কয়;
“পোন-প্ৰথমবাৰৰ বাবে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল সীমামূৰীয়া অঞ্চলৰ পৰিচয়ৰ উৰ্ধত থাকি ভাৰতৰ বিকাশৰ কাহিনীৰ স্পন্দনশীল কেন্দ্ৰ হৈ উঠিছে। তেখেতে উল্লেখ কৰে যে নতুন বিমানবন্দৰৰ পৰা আত্ম-সহায়ক গোটসমূহক (SHG) সবলীকৰণলৈকে, যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ পৰা সৃষ্টিশীলতালৈকে অৰুণাচল প্ৰদেশে বিকশিত ভাৰতৰ মনোভাৱকে প্ৰতিফলিত কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @JM_Scindia-ৰ এটা অৱশ্য-পঠনীয় লেখা।”