Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting Arunachal Pradesh’s role in India’s growth story
11 OCT 2025 1:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister, Shri Jyotiraditya M. Scindia that underscores the transformation and growing importance of Arunachal Pradesh in the nation’s development journey.
The Prime Minister said that for the first time, the Northeast is not the periphery but the pulsating heart of India’s growth story. He noted that from new airports to empowered self-help groups, and from connectivity to creativity, Arunachal Pradesh mirrors the spirit of Viksit Bharat.
Responding to the article written by Union Minister, Shri Modi said;
“For the first time, the Northeast is not the periphery, it is the pulsating heart of India's growth story. From new airports to empowered SHGs, from connectivity to creativity, Arunachal Pradesh mirrors the spirit of Viksit Bharat. A must-read piece by Union Minister Shri @JM_Scindia.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାରେ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ଭୂମିକା, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର
11 OCT 2025 1:51PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ସିନ୍ଧିଆଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧକୁ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, ଯେଉଁଥିରେ ଦେଶର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାରେ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ପରିବର୍ତ୍ତନ ଏବଂ ବର୍ଦ୍ଧିତ ମହତ୍ୱ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଭାରତର ବିକାଶ ଗାଥାରେ ପୂର୍ବୋତ୍ତର ଅଞ୍ଚଳ ଏକ ପରିଧି ନୁହେଁ ବରଂ ହୃଦସ୍ପନ୍ଦନ ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି କି, ନୂତନ ବିମାନବନ୍ଦର ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ସଶକ୍ତ ସ୍ୱୟଂ ସହାୟତା ଗୋଷ୍ଠୀ ସମୂହ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଏବଂ ସମ୍ପର୍କର ସୁବିଧାଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ରଚନାତ୍ମକତା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ବିକଶିତ ଭାରତର ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିବିମ୍ବିତ କରୁଛି ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ପ୍ରବନ୍ଧର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଭାରତର ବିକାଶ ଗାଥାରେ ପୂର୍ବୋତ୍ତର ଅଞ୍ଚଳ ଏକ ପରିଧି ନୁହେଁ ବରଂ ହୃଦସ୍ପନ୍ଦନ ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଛି । ନୂତନ ବିମାନବନ୍ଦର ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ସଶକ୍ତ ସ୍ୱୟଂ ସହାୟତା ଗୋଷ୍ଠୀ ସମୂହ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଏବଂ ସମ୍ପର୍କର ସୁବିଧାଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ରଚନାତ୍ମକତା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ବିକଶିତ ଭାରତର ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିବିମ୍ବିତ କରୁଛି । କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସିନ୍ଧିଆଙ୍କ @JM_Scindia ଏହି ପ୍ରବନ୍ଧ ଅବଶ୍ୟ ପଢ଼ନ୍ତୁ ।”