Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes the launch of the Google AI Hub in Visakhapatnam
14 OCT 2025 2:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi has expressed his delight on the launch of Google AI Hub in the dynamic city of Visakhapatnam, Andhra Pradesh. Shri Modi stated that this multi-faceted investment that includes gigawatt-scale data center infrastructure, aligns with our vision to build a Viksit Bharat. "It will be a powerful force in democratizing technology. It will also ensure AI for All, delivering cutting-edge tools to our citizens, boosting our digital economy and securing India’s place as a global technology leader!", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
"Delighted by the launch of the Google AI Hub in the dynamic city of Visakhapatnam, Andhra Pradesh.
This multi-faceted investment that includes gigawatt-scale data center infrastructure, aligns with our vision to build a Viksit Bharat. It will be a powerful force in democratizing technology. It will also ensure AI for All, delivering cutting-edge tools to our citizens, boosting our digital economy and securing India’s place as a global technology leader!"
@sundarpichai

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶାଖାପଟନମରେ ଗୁଗୁଲ ଏଆଇ ହବ୍ ଶୁଭାରମ୍ଭକୁ ସ୍ୱାଗତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
14 OCT 2025 2:30PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିକାଶ ପଥରେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଥିବା, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ବିଶାଖାପଟନମଠାରେ ଗୁଗୁଲର ଏଆଇ ହବ୍ ଆରମ୍ଭ ହେବା ନେଇ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଗିଗାୱାଟ-ସ୍କେଲ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର ଭିତ୍ତଭୂମି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଏହି ବହୁମୁଖୀ ନିବେଶ, ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଆମ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣର ଅନୁରୂପ । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି “ଏହା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ଗଣତନ୍ତ୍ରୀକରଣରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହେବ । ଏହା ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏଆଇ ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ, ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଉପକରଣ ପ୍ରଦାନ କରି, ଆମର ଡିଜିଟାଲ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ ସହ ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଣୀ ଭାବରେ ଭାରତର ସ୍ଥାନ ସୁରକ୍ଷିତ କରିବ!”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
“ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶର ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିଶୀଳ ସହର ବିଶାଖାପଟନମରେ ଗୁଗୁଲ ଏଆଇ ହବ୍ର ଶୁଭାରମ୍ଭରେ ଖୁବ୍ ଆନନ୍ଦିତ ।
ଏହି ବହୁମୁଖୀ ନିବେଶ ଯେଉଁଥିରେ ଗିଗାୱାଟ-ସ୍କେଲ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର ଭିତ୍ତଭୂମି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ, ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଆମ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣର ଅନୁରୂପ । ଏହା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ଗଣତନ୍ତ୍ରୀକରଣରେ ବେଶ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହେବ । ଏହା ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏଆଇ ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ, ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଉପକରଣ ପ୍ରଦାନ କରି, ଆମର ଡିଜିଟାଲ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ ସହ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଣୀ ଭାବରେ ଭାରତର ସ୍ଥାନ ସୁରକ୍ଷିତ କରିବ!”
@sundarpichai