Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the demise of former Prime Minister of Kenya, Mr. Raila Odinga
15 OCT 2025 2:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over demise of former Prime Minister of Kenya, Mr. Raila Odinga. "Deeply saddened by the passing of my dear friend and former Prime Minister of Kenya, Mr. Raila Odinga. He was a towering statesman and a cherished friend of India. I had the privilege of knowing him closely since my days as Chief Minister of Gujarat and our association continued over the years", Shri Modi said. Shri Modi also added that Mr. Raila Odinga had a special affection for India, our culture, values and ancient wisdom, which was reflected in his efforts to strengthen India-Kenya ties.
The Prime Minister posted on X:
"Deeply saddened by the passing of my dear friend and former Prime Minister of Kenya, Mr. Raila Odinga. He was a towering statesman and a cherished friend of India. I had the privilege of knowing him closely since my days as Chief Minister of Gujarat and our association continued over the years. He had a special affection for India, our culture, values and ancient wisdom. This was reflected in his efforts to strengthen India-Kenya ties. He particularly admired Ayurveda and traditional medicine systems of India, having witnessed their positive impact on his daughter's health. I extend my deepest condolences to his family, friends and to the people of Kenya in this hour of grief."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কেনয়াগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ওইরম্বা মিস্তর রাইলা ওদিঙ্গানা লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে
15 OCT 2025 2:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেনয়াগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ওইরম্বা মিস্তর রাইলা এদিঙ্গানা লৈখিদবদা থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি "কেনয়াগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ওইরম্বা ঐহাক্কী মরুপ মিস্তর রাইলা ওদিঙ্গানা লৈখিদবদা থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকচরি। মহাক অসি অথোইবা লুচিংবা অমসুং ভারতকী অফবা মরুপ্নি। মহাক অসি ঐহাক্না গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈদগী হৌনা লুনা তিন্নরকপনি অমসুং ঐখোয় অনি মখা তানা চহী কয়া লোয়নরকখি।" শ্রী মোদীনা মখা তানা মিস্তর রাইলা ওদিঙ্গা অসি মহাক্কী হোৎনবা কনবনা ভারত-কেনয়াগী লীপুন অসি হেন্না মপাঙ্গল লৈহনবা ভারতকী, ঐখোয়গী নাৎকী, ভেল্যু অমসুং মমাংঙৈগী লৌশিংগী মঙালশিংগী মঙালবু লুনা খজ্ঞরম্বা মরুওইবা মীশক অমনি। অখন্নবা অমনি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা পোস্ত থাগৎলকখিবদা:
" কেনয়াগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ওইরম্বা মিস্তর রাইলা এদিঙ্গানা লৈখিদবদা থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকচরি। মহাক অসি অথোইবা লুচিংবা অমসুং ভারতকী অফবা মরুপ্নি। মহাক অসি ঐহাক্না গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈদগী হৌনা লুনা তিন্নরকপনি অমসুং ঐখোয় অনি মখা তানা চহী কয়া লোয়নরকখি। মহাক ভারতকী, ঐখোয়গী নাৎকী, ভেল্যু অমসুং মমাংঙৈগী লৌশিংগী মঙালশিংগী মঙালবু লুনা খজ্ঞরম্বা মরুওইবা মীশক অমনি। মহাক্কী হোৎনবা কনবনা ভারত-কেনয়াগী লীপুন অসি হেন্না মপাঙ্গল হেনগৎহল্লি। মহাক অসি অখন্নননা আয়ুর্বেদা অমসুং ভারতকী ত্রেদিস্নেল মেদিসিন সিস্তেম্বু খোয়দাজরম্বা মহাক মশামক্কী মচানুপীগী হকচাং ফগৎলকখিবদগী মশামক খুদম ওইখিবা মীশক অমনি। ঐহাক্না মহাক্কী ইমুং-মনুং, মরুপ-মপাং অমসুং কেনয়াগী মীয়ামশিংগীদমক্তা ৱারবা তানফম অসিগীদমক্তা থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকচরি।"