Ministry of Railways
Indian Railways Gears Up for Smooth Return Journey of Passengers After Chhath Puja; 6,181 Special Trains Notified to Facilitate Passengers Returning to Their Workplaces After the Festive Season
Additional Coaches Attached and Weather-Proof Holding Areas Established at 30 Major Stations in Bihar and Uttar Pradesh to Manage Passenger Rush and Meet Increased Festive Demand
900 Special Trains in Next Three Days; Railways Enhance Passenger Convenience with Additional ATVMs, PRS Counters, and Mobile Ticketing Facilities Across Stations
Railways Enhances Festive Travel Experience by Playing Devotional Chhath Songs at Major Stations Including Patna, Danapur, Hajipur, Bhagalpur, Jamalpur, Sonpur, New Delhi, Ghaziabad, and Anand Vihar Terminal
Railways Deploy RPF in Adequate Numbers, Strengthen Passenger Assistance Booths, Queue Management and Announcement Systems, and Operate 24x7 War Rooms to Ensure Smooth Operations and Real-Time Response to Passenger Needs
Railways Set Up 24x7 Medical Booths at Patna, Muzaffarpur, Darbhanga, Gaya, and Saharsa with Fire Brigade and Ambulance Services on Standby for Prompt Passenger Health Assistance and Safety Management
Passengers Appreciate Indian Railways’ Special Trains and Arrangements for a Comfortable Festive Travel Experience
24 OCT 2025 5:53PM by PIB Delhi
Indian Railways is ensuring a smooth and comfortable festive journey for passengers by operating over 12,000 special trains across the country. To manage the massive festive rush, holding areas equipped with all passenger amenities have been set up at major stations such as New Delhi, Anand Vihar Terminal, Udhna, Pune, Mumbai, Bengaluru, and others. Railway staff are working round the clock to guide passengers, maintain order, and ensure that everyone reaches home safely to celebrate the festivals with their loved ones. More than 900 special train trips are taking place in the next three days across the country to clear the festival rush.
Railway is now gearing up for the safe and comfortable return journey of passengers after the Chhath Puja festivities. For the period of 28th October till November, 6181 special trains have been notified to facilitate passengers returning to their workplaces after festival season.
Around 30 stations in Bihar are gearing up for the festive rush with holding areas, additional ticket counters, CCTV surveillance, and other passenger-friendly arrangements. Additional coaches are also being attached to existing services to accommodate increased demand. Weather proof holding areas are being created at major stations to manage large passenger inflows and provide convenient waiting facilities before train departures. Some of the stations where holding areas are being established include Patna, Danapur, Rajendra Nagar Terminal, Saharsa, Darbhanga, Muzaffarpur, Gaya, Samastipur, Barauni etc. in Bihar and Gorakhpur, Ballia and Banaras in Uttar Pradesh.
Khagaria Station Holding Area
In addition to this additional Automatic Ticket Vending Machines (ATVMs), Passenger Reservation System (PRS) counters, and mobile unreserved ticketing (m-UTS) facilities have been made available to make travel more convenient for passengers.
Saharsa Station Holding Area
On the auspicious occasion of Chhath Puja, Indian Railways has also started playing Chhath songs at railway stations. This initiative aims to connect passengers with the festive spirit and make their journey more pleasant. At major stations like Patna, Danapur, Hajipur, Bhagalpur, Jamalpur, Sonpur, New Delhi, Ghaziabad, and Anand Vihar Terminal, these songs allow passengers to experience the essence of home and culture, infusing their journey with devotion and joy.
To maintain smooth operations, Railway Protection Force (RPF) has been deployed in adequate numbers for safety and regulation. Passenger assistance booths, information counters, queue management systems and public announcement systems have been strengthened. Cleanliness, lighting, and sanitation facilities are being closely monitored at all major stations. Dedicated war rooms at the Railway Board, Zonal, and Divisional levels are functioning round-the-clock to monitor and coordinate operations, ensuring real-time responses to any passenger requirements.
Muzaffarpur Station Holding Area
At stations like Patna, Muzaffarpur, Darbhanga, Gaya, Saharsa, etc. 24x7 medical booths have been set up to address any passenger health emergencies. In coordination with the State Government, Fire Brigade, and Ambulance services are also kept in readiness to ensure prompt medical assistance and safety management.
Indian Railways, through careful planning, improved passenger services, and a strong emphasis on convenience and care, is dedicated to providing a seamless travel experience.
A passenger travelling from Guwahati to Bihar for Chhath Puja with her family expressed gratitude to Indian Railways for operating special trains, enabling passengers to celebrate this important festival with their loved ones.
Highlighting Indian Railways’ commitment to passenger care, at Howrah Railway Station, the staff went the extra mile to assist a disabled passenger. The passenger expressed heartfelt gratitude to Indian Railways for their support.
A passenger praised the amenities at Badshahnagar Railway Station, noting the helpfulness of the railway staff and the availability of modern facilities in the waiting hall. Similarly, another passenger at Siddharth Nagar Railway Station appreciated the station’s cleanliness, the availability of clean drinking water, and other modern conveniences, including easily accessible charging ports in the waiting area.
A passenger at SMVT Bengaluru, expressed appreciation for the ongoing special trains, noting that passengers are enjoying the available facilities and thanking Indian Railways for the service. Similarly, another passenger at Agra Railway Station, travelling to Gwalior, commended the punctuality of the trains and thanked Indian Railways for providing a seamless travel experience.
Indian Railways is actively working to debunk fake videos and misinformation circulating online through its official X handle, “Railway Fact Check.” Recently, the initiative clarified a viral claim that two passengers died after falling from the Karmabhoomi Express from Mumbai to Bihar. The claim was false, as the incident actually occurred due to trespassing between Nasik and Odha, and the individuals involved were not on the train.
Indian Railways remains committed to providing safe, reliable, and comfortable travel for all passengers and continues to serve the nation with dedication and care during this festive season.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଛଟ ପୂଜା ପରେ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସୁଗମ ପ୍ରତ୍ୟାବର୍ତ୍ତନ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ
24 OCT 2025 5:53PM by PIB Bhubaneswar
ପାର୍ବଣ ଫେରନ୍ତା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ୬,୧୮୧ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍
ବିହାର ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ୩୦ଟି ପ୍ରମୁଖ ଷ୍ଟେସନରେ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଭିଡ଼ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ବର୍ଦ୍ଧିତ ଚାହିଦା ପୂରଣ ପାଇଁ ଅତିରିକ୍ତ କୋଚ୍ ଏବଂ ପାଣିପାଗ ସହନଶୀଳ ହୋଲ୍ଡିଂ ପ୍ରତିଷ୍ଠା
ଆସନ୍ତା ତିନି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ୯୦୦ଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍; ରେଳ ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକରେ ଅତିରିକ୍ତ ଏଟିଭିଏମ୍, ପିଆରଏସ୍ କାଉଣ୍ଟର ଏବଂ ମୋବାଇଲ୍ ଟିକେଟ୍ ସୁବିଧା ସହିତ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସୁବିଧାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି
ପାଟନା, ଦାନପୁର, ହାଜିପୁର, ଭାଗଲପୁର, ଜମାଲପୁର, ସୋନପୁର, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ, ଗାଜିଆବାଦ ଏବଂ ଆନନ୍ଦ ବିହାର ଟର୍ମିନାଲ ସମେତ ପ୍ରମୁଖ ଷ୍ଟେସନରେ ଭକ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ ଛଟ୍ ଗୀତ ବଜାଇ ରେଳବାଇ ଉତ୍ସବକାଳୀନ ଭ୍ରମଣ ଅଭିଜ୍ଞତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି
ରେଳବାଇ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ସଂଖ୍ୟାରେ ଆର. ପି. ଏଫ୍. ନିୟୋଜିତ କରିବ, ଯାତ୍ରୀ ସହାୟତା ବୁଥ୍, ଧାଡି ପରିଚାଳନା ଏବଂ ଘୋଷଣା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ଏବଂ ୨୪ ଘଣ୍ଟିଆ ଓ୍ବାର ରୁମ୍‍ ପରିଚାଳନା କରିବ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସୁଗମ ପରିଚାଳନା ସୁନିଶ୍ଚିତ ହୋଇପାରିବ ଏବଂ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ସଠିକ୍‍ ସମୟରେ ପୂରଣ କରାଯାଇପାରିବ
ତୁରନ୍ତ ଯାତ୍ରୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସହାୟତା ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା ପରିଚାଳନା ପାଇଁ ରେଳବାଇ ପାଟନା, ମୁଜାଫରପୁର, ଦରଭଙ୍ଗା, ଗୟା ଏବଂ ସହର୍ସାରେ ୨୪ ଘଣ୍ଟିଆ ମେଡ଼ିକାଲ ବୁଥ୍ ସ୍ଥାପନ କରିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ଅଗ୍ନିଶମ ବାହିନୀ ଏବଂ ଆମ୍ବୁଲାନ୍ସ ସେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରଖାଯାଇଛି
ଯାତ୍ରୀମାନେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍ ଏବଂ ଏକ ଆରାମଦାୟକ ଉତ୍ସବ ଯାତ୍ରା ଅନୁଭୂତି ପାଇଁ ବ୍ୟବସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ସାରା ଦେଶରେ ୧୨ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଇ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସହଜ ଏବଂ ଆରାମଦାୟକ ଉତ୍ସବ ଯାତ୍ରା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି। ଏହି ବିଶାଳ ଉତ୍ସବ ଭିଡ଼କୁ ପରିଚାଳନା କରିବା ପାଇଁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ, ଆନନ୍ଦ ବିହାର ଟର୍ମିନାଲ, ଉଧନା, ପୁଣେ, ମୁମ୍ବାଇ, ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରମୁଖ ଷ୍ଟେସନରେ ସମସ୍ତ ଯାତ୍ରୀ ସୁବିଧା ସହିତ ସଜ୍ଜିତ ହୋଲ୍ଡିଂ କ୍ଷେତ୍ର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି। ରେଳ କର୍ମଚାରୀମାନେ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବା, ଶୃଙ୍ଖଳା ବଜାୟ ରଖିବା ଏବଂ ସମସ୍ତେ ନିଜ ପ୍ରିୟଜନଙ୍କ ସହ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବା ପାଇଁ ନିରାପଦରେ ଘରେ ପହଞ୍ଚିବାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଦିନରାତି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି। ପାର୍ବଣର ଭିଡ଼କୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଆଗାମୀ ତିନି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ସାରା ଦେଶରେ ୯୦୦ ରୁ ଅଧିକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍ ଯାତ୍ରା କରାଯାଉଛି।
ଛଟ ପୂଜା ଉତ୍ସବ ପରେ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ନିରାପଦ ଏବଂ ଆରାମଦାୟକ ପ୍ରତ୍ୟାବର୍ତ୍ତନ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ରେଳବାଇ ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି। ପାର୍ବଣ ଋତୁ ପରେ ନିଜ କାର୍ଯ୍ୟସ୍ଥଳୀକୁ ଫେରୁଥିବା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସୁବିଧା ପାଇଁ ଅକ୍ଟୋବର ୨୮ ତାରିଖ ଠାରୁ ନଭେମ୍ବର ମାସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୬,୧୮୧ଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଚଳ କରିବ ବୋଲି ବିଜ୍ଞପ୍ତି ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି।
ବିହାରର ପ୍ରାୟ ୩୦ଟି ଷ୍ଟେସନ ହୋଲଡିଂ କ୍ଷେତ୍ର, ଅତିରିକ୍ତ ଟିକେଟ୍ କାଉଣ୍ଟର, ସିସିଟିଭି ତଦାରଖ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଯାତ୍ରୀ ଅନୁକୂଳ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସହିତ ଉତ୍ସବ ଭିଡ଼ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛନ୍ତି। ବର୍ଦ୍ଧିତ ଚାହିଦାକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ବର୍ତ୍ତମାନର ସେବା ସହିତ ଅତିରିକ୍ତ କୋଚ୍ ମଧ୍ୟ ଯୋଡ଼ାଯାଉଛି। ବହୁ ସଂଖ୍ୟାରେ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଆଗମନକୁ ପରିଚାଳନା କରିବା ଏବଂ ଟ୍ରେନ୍ ପ୍ରସ୍ଥାନ ପୂର୍ବରୁ ସୁବିଧାଜନକ ପ୍ରତୀକ୍ଷା ସୁବିଧା ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ପ୍ରମୁଖ ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକରେ ପାଣିପାଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ହୋଲ୍ଡିଂ କ୍ଷେତ୍ର ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଉଛି। ବିହାରର ପାଟନା, ଦାନାପୁର, ରାଜେନ୍ଦ୍ର ନଗର ଟର୍ମିନାଲ, ସହରସା, ଦରଭଙ୍ଗା, ମୁଜାଫରପୁର, ଗୟା, ସମସ୍ତିପୁର, ବରୌନୀ ଇତ୍ୟାଦି ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ଗୋରଖପୁର, ବାଲିଆ ଏବଂ ବନାରସ ଆଦି ଷ୍ଟେସନରେ ହୋଲ୍ଡିଂ ଏରିଆ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଉଛି।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଅତିରିକ୍ତ ଅଟୋମେଟିକ୍ ଟିକେଟ୍ ଭେଣ୍ଡିଂ ମେସିନ୍ (ଏଟିଭିଏମ୍), ପାସେଞ୍ଜର ରିଜର୍ଭେସନ୍ ସିଷ୍ଟମ୍ (ପିଆରଏସ୍) କାଉଣ୍ଟର ଏବଂ ମୋବାଇଲ୍ ଅଣସଂରକ୍ଷିତ ଟିକେଟ୍ (ଏମ୍-ୟୁଟିଏସ୍) ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ କରାଯାଇଛି ଯାହା ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଯାତ୍ରାକୁ ଅଧିକ ସୁବିଧାଜନକ କରିଛି।
ଛଟ ପୂଜାର ଶୁଭ ଅବସରରେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ମଧ୍ୟ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଛଟ ଗୀତ ବଜାଇବା ଆରମ୍ଭ କରିଛି। ଏହି ପଦକ୍ଷେପର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସବର ଉତ୍ସାହ ସହିତ ଯୋଡ଼ିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ଯାତ୍ରାକୁ ଅଧିକ ସୁଖଦ କରିବା। ପାଟନା, ଦାନାପୁର, ହାଜିପୁର, ଭାଗଲପୁର, ଜମାଲପୁର, ସୋନପୁର, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ, ଗାଜିଆବାଦ ଏବଂ ଆନନ୍ଦ ବିହାର ଟର୍ମିନାଲ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ଷ୍ଟେସନରେ ଏହି ଗୀତଗୁଡ଼ିକ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଘର ଏବଂ ସଂସ୍କୃତିର ସାରକୁ ଅନୁଭବ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ସେମାନଙ୍କ ଯାତ୍ରାରେ ଭକ୍ତି ଏବଂ ଆନନ୍ଦ ଭରିଥାଏ।
ସୁଗମ ପରିଚାଳନା ପାଇଁ ରେଳବାଇ ସୁରକ୍ଷା ବଳ (ଆର. ପି. ଏଫ୍.) କୁ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ସଂଖ୍ୟାରେ ନିୟୋଜିତ କରାଯାଇଛି। ଯାତ୍ରୀ ସହାୟତା ବୁଥ, ସୂଚନା କାଉଣ୍ଟର, ଧାଡି ପରିଚାଳନା ବ୍ୟବସ୍ଥା ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ଘୋଷଣା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରାଯାଇଛି। ସମସ୍ତ ପ୍ରମୁଖ ଷ୍ଟେସନରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା, ଆଲୋକୀକରଣ ଏବଂ ପରିମଳ ସୁବିଧା ଉପରେ ତୀକ୍ଷ୍ଣ ନଜର ରଖାଯାଇଛି। ରେଳବାଇ ବୋର୍ଡ, ଜୋନାଲ ଏବଂ ଡିଭିଜନାଲ ସ୍ତରରେ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ୱାର ରୁମ୍ ଦିନରାତି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି, ଯାହା କୌଣସି ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ବାସ୍ତବ ସମୟରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟର ତଦାରଖ ଏବଂ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରୁଛି।
ପାଟନା, ମୁଜାଫରପୁର, ଦରଭଙ୍ଗା, ଗୟା, ସହରସା ଇତ୍ୟାଦି ଷ୍ଟେସନରେ ଯେକୌଣସି ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ୨୪ ଘଣ୍ଟିଆ ମେଡିକାଲ ବୁଥ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଛି। ତୁରନ୍ତ ଚିକିତ୍ସା ସହାୟତା ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା ପରିଚାଳନା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ସହ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରି ଅଗ୍ନିଶମ ବାହିନୀ ଏବଂ ଆମ୍ବୁଲାନ୍ସ ସେବାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରଖାଯାଇଛି।
ଯତ୍ନଶୀଳ ଯୋଜନା, ଉନ୍ନତ ଯାତ୍ରୀ ସେବା ଏବଂ ସୁବିଧା ଏବଂ ଯତ୍ନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଏକ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଯାତ୍ରା ଅନୁଭୂତି ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ।
ଛଟ ପୂଜା ପାଇଁ ନିଜ ପରିବାର ସହିତ ଗୌହାଟୀରୁ ବିହାର ଯାଉଥିବା ଜଣେ ଯାତ୍ରୀ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଇ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରିୟଜନଙ୍କ ସହ ଏହି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପର୍ବ ପାଳନ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିଥିବାରୁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ।
ହାୱଡା ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଯତ୍ନ ପ୍ରତି ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି କର୍ମଚାରୀମାନେ ଜଣେ ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ପାଇଁ ଅତିରିକ୍ତ ପ୍ରୟାସ କରିଥିଲେ। ଏହି ଯାତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ସହାୟତା ପାଇଁ ହୃଦୟରୁ କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ।
ଜଣେ ଯାତ୍ରୀ ରେଳ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ସହାୟତା ଏବଂ ପ୍ରତୀକ୍ଷା କକ୍ଷରେ ଆଧୁନିକ ସୁବିଧାର ଉପଲବ୍ଧତା ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ବାଦଶାହନଗର ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଥିବା ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ସେହିଭଳି, ସିଦ୍ଧାର୍ଥ ନଗର ରେଳ ଷ୍ଟେସନର ଅନ୍ୟ ଜଣେ ଯାତ୍ରୀ ଷ୍ଟେସନର ସ୍ୱଚ୍ଛତା, ସ୍ୱଚ୍ଛ ପାନୀୟ ଜଳର ଉପଲବ୍ଧତା ଏବଂ ପ୍ରତୀକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଜରେ ଉପଲବ୍ଧ ଚାର୍ଜିଂ ପୋର୍ଟ ସମେତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଆଧୁନିକ ସୁବିଧାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ଏସ୍. ଏମ୍. ଭି. ଟି. ବେଙ୍ଗାଲୁରୁର ଜଣେ ଯାତ୍ରୀ ଚାଲୁଥିବା ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯାତ୍ରୀମାନେ ଉପଲବ୍ଧ ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକୁ ଉପଭୋଗ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହି ସେବା ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇକୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଦେଉଛନ୍ତି। ସେହିଭଳି, ଆଗ୍ରା ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଗ୍ୱାଲିୟର ଯାଉଥିବା ଅନ୍ୟ ଜଣେ ଯାତ୍ରୀ ଟ୍ରେନଗୁଡ଼ିକର ସମୟାନୁବର୍ତ୍ତିତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏକ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଯାତ୍ରା ଅନୁଭୂତି ପ୍ରଦାନ କରିଥିବାରୁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇକୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ।
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଏହାର ଅଫିସିଆଲ୍ ଏକ୍ସ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ, "ରେଳବାଇ ଫ୍ୟାକ୍ଟ ଚେକ୍" ମାଧ୍ୟମରେ ଅନଲାଇନରେ ପ୍ରସାରିତ ନକଲି ଭିଡିଓ ଏବଂ ଭୁଲ ସୂଚନାକୁ ଖଣ୍ଡନ କରିବା ପାଇଁ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି। ନିକଟରେ, ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ଏକ ଭାଇରାଲ ଦାବିକୁ ସ୍ପଷ୍ଟ କରିଛି ଯେ ମୁମ୍ବାଇରୁ ବିହାର ଯାଉଥିବା କର୍ମଭୂମି ଏକ୍ସପ୍ରେସରୁ ଖସି ଦୁଇ ଜଣ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି। ଏହି ଦାବି ମିଥ୍ୟା ଥିଲା, କାରଣ ନାସିକ ଏବଂ ଓଧା ମଧ୍ୟରେ ଅନଧିକାର ପ୍ରବେଶ ହେତୁ ଏହି ଘଟଣା ପ୍ରକୃତରେ ଘଟିଥିଲା, ଏବଂ ସମ୍ପୃକ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଟ୍ରେନରେ ନଥିଲେ।
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ସମସ୍ତ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ନିରାପଦ, ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଏବଂ ଆରାମଦାୟକ ଯାତ୍ରା ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ ଏବଂ ଏହି ପାର୍ବଣ ଋତୁରେ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଏବଂ ଯତ୍ନ ସହିତ ରାଷ୍ଟ୍ରର ସେବା ଜାରି ରଖିଛି।