Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 30-31 October
PM to participate in Rashtriya Ekta Diwas celebrations marking the 150th birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel
Ekta Diwas Parade to feature tableaux depicting the theme ‘Unity in Diversity’
Amongst key attractions of parade: BSF marching contingent comprising exclusively Indian breed dogs such as Rampur Hounds and Mudhol Hounds
PM to inaugurate and lay foundation stone of infrastructure and development projects worth over Rs 1,140 crore in Ekta Nagar
Focus of projects: Enhance tourist experience, improve accessibility and support sustainability initiatives
PM to interact with Officer Trainees of 100th Foundation Course at the culmination of Aarambh 7.0
29 OCT 2025 10:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 30-31 October. On 30th October, PM will travel to Ekta Nagar, Kevadia and at around 5:15 PM, will flag off E-buses there. At around 6:30 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of various infrastructural and development projects worth over Rs 1,140 crore in Ekta Nagar.
On 31st October, at around 8 AM, Prime Minister will offer floral tribute at the Statue of Unity, which will be followed by Rashtriya Ekta Diwas celebrations marking the 150th birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel. Thereafter, at around 10:45 AM, he will interact with the Officer Trainees of the 100th Common Foundation Course in Aarambh 7.0.
Day 1 - 30th October
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of various infrastructural and development projects in Ekta Nagar. These projects aim to enhance the tourist experience, improve accessibility and support sustainability initiatives in the area. With a total investment of over Rs 1,140 crore, the projects reflect the Government’s vision of promoting eco-tourism, green mobility, smart infrastructure, and tribal development in the region surrounding the world’s tallest statue.
The projects that will be inaugurated include the Birsa Munda Tribal University in Rajpipla; Hospitality District (Phase-1) at Garudeshwar; Vaman Vriksha Vatika; Satpuda protection wall; E-Bus Charging Depot & 25 Electric Buses; Narmada Ghat Extension; Kaushalya Path; Walkway from Ekta Dwar to Shreshtha Bharat Bhavan (Phase-2), Smart Bus Stops (Phase-2), Dam Replica Fountain, GSEC Quarters among others.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone of various projects including Museum of Royal Kingdoms of India; Veer Balak Udyan; Sports Complex; Rain Forest Project; Jetty Development near Shoolpaneshwar Ghat; Travelators at the Statue of Unity among others.
During the programme, Prime Minister will also release a special commemorative coin of Rs 150 denomination and stamp marking the 150th birth anniversary of Sardar Patel.
Day 2 - 31st October
Prime Minister will participate in the Rashtriya Ekta Diwas celebrations and offer floral tribute to Sardar Vallabhbhai Patel. He will administer the Ekta Diwas pledge and witness Ekta Diwas Parade.
The parade will include contingents from BSF, CRPF, CISF, ITBP and SSB along with various state police forces. Key attractions this year include a BSF marching contingent comprising exclusively Indian breed dogs such as Rampur Hounds and Mudhol Hounds, Gujarat Police’s Horse Contingent, Assam Police’s Motorcycle Daredevil Show, and BSF’s Camel Contingent and Camel Mounted Band.
The parade will also honour five Shaurya Chakra awardees from CRPF and sixteen gallantry medal winners from BSF who displayed exceptional courage in anti-Naxal operations in Jharkhand and counter-terror operations in Jammu & Kashmir. BSF personnel will also be recognised for their valour during Operation Sindoor.
This year’s Rashtriya Ekta Diwas parade will feature ten tableaux from NSG, NDRF, Gujarat, Jammu & Kashmir, Andaman & Nicobar Islands, Manipur, Maharashtra, Chhattisgarh, Uttarakhand and Puducherry, depicting the theme ‘Unity in Diversity’. A cultural programme featuring 900 artists will showcase India’s classical dances representing the richness and diversity of Indian culture. The Rashtriya Ekta Diwas celebrations this year hold special significance as the nation marks the 150th birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel.
Prime Minister will interact with Officer Trainees of the 100th Foundation Course at the culmination of Aarambh 7.0. The 7th edition of Aarambh is being held on the theme of “Reimagining Governance.” The 100th foundation course includes 660 Officer Trainees from across 16 civil services of India and 3 civil services of Bhutan.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৩০-৩১ অক্টোবৰত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব
চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ ১৫০ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস উদযাপন অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব
একতা দিৱসৰ পেৰেডত ‘বৈচিত্ৰ্যৰ মাজত একতা’ শীৰ্ষক বিষয়বস্তু প্ৰদৰ্শন কৰা দৃশ্য প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব
পেৰেডৰ মুখ্য আকৰ্ষণসমূহৰ ভিতৰত আছেঃ বি এছ এফৰ কুচকাৱাজ কৰা দল, য’ত ভাৰতীয় প্ৰজাতিৰ কুকুৰ যেনে ৰামপুৰ হাউণ্ডছ আৰু মুধল হাউণ্ডছ থাকে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে একতা নগৰত ১,১৪০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ আন্তঃগাঁথনি আৰু উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰকল্পসমূহৰ কেন্দ্ৰবিন্দুঃ পৰ্যটনৰ অভিজ্ঞতা বৃদ্ধি কৰা, অভিগম্যতা উন্নত কৰা আৰু বহনক্ষম পদক্ষেপসমূহক সমৰ্থন কৰা
আৰম্ভ ৭.০ৰ সামৰণিত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১০০ সংখ্যক ফাউণ্ডেশ্যন পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত বিষয়াসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব
29 OCT 2025 10:58AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অক্টোবৰ মাহত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব। ৩০ অক্টোবৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেৱাদিয়াৰ একতা নগৰলৈ যাত্ৰা কৰিব আৰু সন্ধিয়া প্ৰায় ৫.১৫ বজাত ই-বাছৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। সন্ধিয়া প্ৰায় ৬.৩০ বজাত তেওঁ একতা নগৰত ১,১৪০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ বিভিন্ন আন্তঃগাঁথনি আৰু উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
৩১ অক্টোবৰত পুৱা প্ৰায় ৮ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ষ্টেচু অৱ ইউনিটীত পুষ্পাঞ্জলি অর্পণ কৰিব, যাৰ পাছত চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ ১৫০ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস উদযাপন কৰা হ’ব। তাৰ পাছত পুৱা প্ৰায় ১০.৪৫ বজাত তেওঁ আৰম্ভ ৭.০ত ১০০ সংখ্যক কমন ফাউণ্ডেশ্যন পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত বিষয়াসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব।
প্ৰথম দিন – ৩০ অক্টোবৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে একতা নগৰত বিভিন্ন আন্তঃগাঁথনি আৰু উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে পৰ্যটকৰ অভিজ্ঞতা বৃদ্ধি কৰা, অভিগম্যতা উন্নত কৰা আৰু অঞ্চলটোত বহনক্ষম পদক্ষেপসমূহক সমৰ্থন কৰা। মুঠ ১,১৪০ কোটি টকাৰো অধিক বিনিয়োগৰ সৈতে এই প্ৰকল্পসমূহে বিশ্বৰ আটাইতকৈ ওখ প্ৰতিমূৰ্তিটোৰ চাৰিওফালে থকা অঞ্চলটোত পৰিবেশ-পৰ্যটন, সেউজ গতিশীলতা, স্মাৰ্ট আন্তঃগাঁথনি আৰু জনজাতীয় উন্নয়নৰ প্ৰচাৰৰ বাবে চৰকাৰৰ দৃষ্টিভংগীক প্ৰতিফলিত কৰে।
উদ্বোধন কৰিবলগীয়া প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আছে ৰাজপিপলাৰ বীৰছা মুণ্ডা জনজাতীয় বিশ্ববিদ্যালয়; গৰুড়েশ্বৰত আতিথ্য জিলা (প্ৰথম পৰ্যায়); বামন বৃক্ষা ভাটিকা; সতপুড়া সুৰক্ষা দেৱাল; ই-বাছ চাৰ্জিং ডিপো আৰু ২৫ খন বৈদ্যুতিক বাছ; নৰ্মদা ঘাট সম্প্ৰসাৰণ; কৌশল্যা পথ; একতা দ্বাৰৰ পৰা শ্ৰেষ্ঠ ভাৰত ভৱনলৈ (দ্বিতীয় পৰ্যায়) খোজকঢ়া পথ, স্মাৰ্ট বাছ ষ্টপ (দ্বিতীয় পৰ্যায়), বান্ধ প্ৰতিলিকা ফোঁৱাৰা, জিএছইচি কোৱাৰ্টাৰ আদি।
ইয়াৰ উপৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ ৰাজতন্ত্ৰসমূহৰ সংগ্ৰহালয়; বীৰ বালক উদ্যান; ক্ৰীড়া কমপ্লেক্স; বৰষুণৰ অৰণ্য প্ৰকল্প; শূলপানেশ্বৰ ঘাটৰ ওচৰৰ জেটি ডেভেলপমেণ্ট; ষ্টেচু অৱ ইউনিটীত চলন্ত পথসহ বিভিন্ন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চৰ্দাৰ পেটেলৰ ১৫০ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে ১৫০ টকা মূল্যৰ এক বিশেষ স্মাৰক মুদ্ৰা আৰু ডাক টিকট মুকলি কৰিব।
দ্বিতীয় দিন - ৩১ অক্টোবৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস উদযাপনত অংশগ্ৰহণ কৰিব আৰু চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেললৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিব। তেওঁ একতা দিৱসৰ শপত গ্ৰহণ অনুষ্ঠান পৰিচালনা কৰিব আৰু একতা দিৱসৰ পেৰেড প্ৰত্যক্ষ কৰিব।
পেৰেডত বিএছএফ, চিআৰপিএফ, চিআইএছএফ, আইটিবিপি আৰু এছএছবিৰ দলৰ লগতে বিভিন্ন ৰাজ্যিক আৰক্ষী বাহিনী অন্তৰ্ভুক্ত থাকিব। এই বছৰৰ মূল আকৰ্ষণসমূহৰ ভিতৰত আছে ৰামপুৰ হাউণ্ডছ আৰু মুধল হাউণ্ডছৰ দৰে ভাৰতীয় প্ৰজাতিৰ কুকুৰ, গুজৰাট আৰক্ষীৰ ঘোঁৰা দল, অসম আৰক্ষীৰ মটৰ চাইকেল ডেয়াৰডেভিল শ্ব’ আৰু বিএছএফৰ উট দল তথা উট মাউণ্টেড বেণ্ড।
পেৰেডত ঝাৰখণ্ডত নক্সালবিৰোধী অভিযান আৰু জম্মু-কাশ্মীৰত সন্ত্ৰাসবাদবিৰোধী অভিযানত ব্যতিক্ৰমী সাহস প্ৰদৰ্শন কৰাৰ বাবে শৌৰ্য চক্ৰ বঁটা বিজয়ী চিআৰপিএফৰ পাঁচগৰাকী জোৱান আৰু সাহসিকতাৰ বঁটা বিজয়ী বিএছএফৰ ১৬ গৰাকী জোৱানক সন্মানিত কৰা হ’ব। অপাৰেচন সিন্দূৰৰ সময়ত দেখুওৱা বীৰত্বৰ বাবে বিএছএফৰ জোৱানসকলকো স্বীকৃতি দিয়া হ’ব।
এই বছৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস পেৰেডত এনএছজি, এনডিআৰএফ, গুজৰাট, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ, মণিপুৰ, মহাৰাষ্ট্ৰ, ছত্তীশগড়, উত্তৰাখণ্ড আৰু পুডুচেৰীৰ পৰা দহটা দৃশ্য প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব, যাৰ বিষয়বস্তু হ’ব ‘বৈচিত্ৰ্যৰ মাজত একতা’। ৯০০ গৰাকী শিল্পীক সামৰি লোৱা সাংস্কৃতিক অনুষ্ঠানত ভাৰতীয় সংস্কৃতিৰ সমৃদ্ধি আৰু বৈচিত্ৰ্যক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা ভাৰতৰ শাস্ত্ৰীয় নৃত্যসমূহ প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব। এই বছৰ ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস উদযাপনৰ বিশেষ গুৰুত্ব আছে, কিয়নো ৰাষ্ট্ৰই চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ ১৫০ সংখ্যক জয়ন্তী উদযাপন কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰম্ভ ৭.০ৰ সামৰণিত ১০০ সংখ্যক ফাউণ্ডেশ্যন পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত বিষয়াসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব। আৰম্ভৰ সপ্তম সংস্কৰণ ‘শাসনক পুনৰ কল্পনা কৰা’- এই বিষয়বস্তুৰ ওপৰত অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে। ১০০ সংখ্যক ভিত্তি পাঠ্যক্ৰমত ভাৰতৰ ১৬ টা অসামৰিক সেৱা আৰু ভূটানৰ ৩ টা অসামৰিক সেৱাৰ ৬৬০ গৰাকী বিষয়া প্ৰশিক্ষণার্থী অন্তৰ্ভুক্ত আছে।