Prime Minister's Office
Statue of Unity is a tribute to Sardar Patel built through a mass movement connecting people across India: Prime Minister
31 OCT 2025 12:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the ‘Statue of Unity’ is a tribute to Sardar Vallabhbhai Patel and a remarkable example of a people’s movement, where citizens from across India, particularly from its villages, felt deeply connected with this iconic statue.
Responding to the series of posts of Modi Archive X handle, Shri Modi posted;
“‘Statue of Unity’ is a tribute to Sardar Patel and what is remarkable is that it was built as a result of a mass movement, where people from across India, particularly India’s villages, felt connected with this iconic statue.
Do visit Kevadia and discover its grandness yourself…”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সমগ্ৰ ভাৰতৰ জনসাধাৰণক সংযোগ কৰা এক গণ আন্দোলনৰ জৰিয়তে নিৰ্মিত ষ্টেচু অব্ ইউনিটী হৈছে চৰ্দাৰ পেটেলৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
31 OCT 2025 12:43PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে 'ষ্টেচু অব্ ইউনিটী' হৈছে চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি আৰু সমগ্ৰ ভাৰতৰ, বিশেষকৈ গ্ৰামাঞ্চলৰ নাগৰিকে এই প্ৰতিমূৰ্তিটোৰ সৈতে গভীৰ সংযোগ অনুভৱ কৰা গণ আন্দোলনৰ এক উল্লেখযোগ্য নিদৰ্শন।
মোদী আৰ্কাইভ এক্স হেণ্ডেলৰ ধাৰাবাহিক পোষ্টত সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে কয়;
"'ষ্টেচু অব্ ইউনিটি" হৈছে চৰ্দাৰ পেটেলৰ প্ৰতি এক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি আৰু লক্ষণীয় কথাটো হ"ল যে ইয়াক এক গণ আন্দোলনৰ জৰিয়তে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল, য"ত সমগ্ৰ ভাৰতৰ, বিশেষকৈ ভাৰতৰ গাঁওসমূহৰ মানুহে এই প্ৰতিষ্ঠিত মূৰ্তিটোৰ সৈতে সংযুক্ত অনুভৱ কৰিছিল।
কেৱাদিয়া ভ্ৰমণ কৰক আৰু ইয়াৰ বিশালতা নিজেই অনুভৱ কৰক।"