Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting India’s advances in science, technology and innovation
31 OCT 2025 7:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article by Union Minister Dr. Jitendra Singh that showcases India’s remarkable progress in areas such as from Digital India to Deep tech, from Chandrayaan to bioeconomy and so much more!
Emphasising India’s growing global leadership, the Prime Minister said that with collective efforts, the nation is redefining global leadership in science and innovation, and a confident Aatmanirbhar Bharat is now inspiring the world.
In a post on X, the Prime Minister said:
“India is setting the record straight, from Digital India to Deep tech, from Chandrayaan to bioeconomy and so much more!
With the efforts of us all, our country is redefining global leadership in science & innovation and a confident Aatmanirbhar Bharat is now inspiring the world.
Read the article by Union Minister @DrJitendraSingh to learn more about the advances made along the years.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଜ୍ଞାନ, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ନବସୃଜନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ଅଗ୍ରଗତି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
31 OCT 2025 7:20PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂହଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରକାଶିତ ଏକ ନିବନ୍ଧକୁ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଗଭୀର ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟା, ଚନ୍ଦ୍ରଯାନ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଜୈବ ଅର୍ଥନୀତି ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରାଯାଇଛି!
ଭାରତର କ୍ରମବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ବୈଶ୍ୱିକ ନେତୃତ୍ୱ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସାମୂହିକ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ଦେଶ ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ନବସୃଜନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବୈଶ୍ୱିକ ନେତୃତ୍ୱକୁ ପୁନର୍ବାର ପରିଭାଷିତ କରୁଛି ଏବଂ ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଏବେ ବିଶ୍ୱକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଉଛି।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଡିପ ଟେକ୍, ଚନ୍ଦ୍ରଯାନ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଜୈବ ଅର୍ଥନୀତି ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ସିଧାସଳଖ ରେକର୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରୁଛି!
ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା, ଆମ ଦେଶ ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ନବସୃଜନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବୈଶ୍ୱିକ ନେତୃତ୍ୱକୁ ପୁନର୍ବାର ପରିଭାଷିତ କରୁଛି ଏବଂ ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ବର୍ତ୍ତମାନ ବିଶ୍ୱକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଉଛି।
ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି ହୋଇଥିବା ଅଗ୍ରଗତି ବିଷୟରେ ଅଧିକ ଜାଣିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂହଙ୍କ ପ୍ରବନ୍ଧ ପଢ଼ନ୍ତୁ