Prime Minister's Office
PM lauds the grand Ekta Parade showcasing skills and courage of CAPFs and State Police forces
31 OCT 2025 7:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the Ekta Parade was a grand occasion for the Central Armed Police Forces (CAPFs) and State Police forces to showcase their skills and courage. He also highlighted the remarkable participation of Nari Shakti, noting the impressive demonstrations by women personnel in martial arts and unarmed combat drills.
In a post on X, the Prime Minister said:
“The Ekta Parade was a grand occasion for the Central Armed Police Forces (CAPFs) and State Police forces to showcase their skills and courage. Equally noteworthy was the vibrant participation of our Nari Shakti. Women personnel demonstrated martial arts and unarmed combat drills.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସିଏପିଏଫ, ରାଜ୍ୟ ପୋଲିସ ବାହିନୀର ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ସାହସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଥିବା ଏକତା ପରେଡକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
31 OCT 2025 7:32PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏକତା ପରେଡ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୋଲିସ ବାହିନୀ (ସିଏପିଏଫ) ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ପୋଲିସ ବାହିନୀ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ସାହସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାର ଏକ ଭବ୍ୟ ଅବସର ଥିଲା। ସାମରିକ ଯୁଦ୍ଧକଳା ଏବଂ ନିରସ୍ତ୍ର ଯୁଦ୍ଧ ଅଭ୍ୟାସରେ ମହିଳା କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ଚିତ୍ତାକର୍ଷକ ପ୍ରଦର୍ଶନକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ସେ ନାରୀ ଶକ୍ତିର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
"କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୋଲିସ୍ ବାହିନୀ (ସିଏପିଏଫ) ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ପୋଲିସ୍ ବାହିନୀ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ସାହସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ପାଇଁ ଏକତା ପ୍ୟାରେଡ୍ ଏକ ଭବ୍ୟ ଅବସର ଥିଲା। ଆମର ନାରୀ ଶକ୍ତିର ଜୀବନ୍ତ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ମଧ୍ୟ ସମାନ ଭାବେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଥିଲା। ମହିଳା କର୍ମଚାରୀମାନେ ସାମରିକ ଯୁଦ୍ଧ କଳା ଏବଂ ନିରସ୍ତ୍ର ଯୁଦ୍ଧ ଅଭ୍ୟାସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ