PIB Backgrounder
GST Revenue Soars in October 2025
03 NOV 2025 3:30PM by PIB Delhi
Key Takeaways
• Gross GST collections in October 2025 amount to ₹1,95,936 crores
• A year-on-year monthly growth of 4.6% for the period October 2024 to October 2025
• Gross Domestic GST revenue grew by 2.0%, rising from ₹1,42,251 crore in October 2024 to ₹1,45,052 crore in October 2025.
Gross Goods and Services Tax (GST) revenue collected for October 2025 is ₹1,95,936 crores, registering a 4.6% increase compared to ₹1,87,346 crores for the same month last year. The sharp rise in GST collections in the onset of the recent GST rate rationalisation in late September 2025 indicates sustained consumer demand during the festive season. The yearly growth for October 2024 to October 2025 is captured at 7.8% rising from ₹9,65,138 crores in October 2024 to ₹10,40,055 crores in October 2025. The monthly Gross Domestic revenue is 2% higher from ₹1,42,251 crores in October 2024 to ₹1,45,052 in October 2025, while Gross GST Revenue from imports registered a yearly growth of 12.9%, reflecting strong trade activity (see table1).
Table 1: GST Gross and Net Collections as on 31/10/2025 (Amount in crores)
GST Collections
Monthly
Yearly
Oct-24
Oct-25
% Growth
Oct-24
Oct-25
% Growth
A
B
C
D = C/B-1
E
F
G = F/E-1
A.1. Domestic
CGST
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
SGST
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
IGST
54,878
55,647
3,51,963
3,83,000
CESS
11,688
7,724
81,437
78,266
Gross Domestic Revenue
1,42,251
1,45,052
2.0%
9,65,138
10,40,055
7.8%
A.2. Imports
IGST
44,233
50,796
3,02,524
3,43,423
CESS
863
88
6,779
5,889
Gross Import Revenue
45,096
50,884
12.84%
3,09,303
3,49,312
12.9%
A.3. Gross GST Revenue (A.1 + A.2)
CGST
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
SGST
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
IGST
99,111
1,06,443
6,54,488
7,26,423
CESS
12,550
7,812
88,216
84,154
Total Gross GST Revenue
1,87,346
1,95,936
4.6%
12,74,442
13,89,367
9.0%
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
The monthly percentage growth in total GST Refunds is 39.6% with Refunds- Domestic at 26.5% and Refunds -Imports at 55.3% rising from 10,484 in October 2024 to 13,260 in October 2025 and 8,808 to 13,675 respectively. Total Net GST revenue for October 2025 stands at ₹1,69,002 crore, which is 0.6% higher(monthly growth) and 7.1% higher (yearly growth) than the corresponding period last year at ₹1,68,054 crore.
Strong, Steady Performance in FY 2025–26
The steady performance of Indian economy demonstrates the resilience of India’s domestic consumption and the expanding tax base under the GST regime. The breakdown of GST collections for October 2025 is testimony of the same (see table 2).
Table 2: GST Collections, October 2025: A Snapshot
Component
Amount (₹ crore)
Central Goods and Services Tax (CGST)
36,547
State Goods and Services Tax (SGST)
45,134
Integrated Goods and Services Tax (IGST)
1,06,443
Cess
7,812
Total Gross GST Collection
1,95,936
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
State-Wise Performance
It is commendable that several industrial and service-oriented states have reported a significant growth in GST collections compared to October 2024 (see table 3).
Maharashtra, Karnataka, Gujarat, Tamil Nadu, and Haryana together contributed over 40% of the total GST revenue, underscoring their role as major consumption and production hubs.
Table- 3 shows trends in state-wise growth of GST revenues during October 2025 (doesn’t include GST on imports of goods). Table- 4 shows the state-wise figures in Rs. Crores of pre-settlement and post- settlement GST revenue till the month of October, 2025. It shall be noted that Post-settlement GST is cumulative of the GST revenues of the State/UTs and the SGST portion of the IGST settled to the State/UTs.
Table 3: State-wise growth of GST Revenues during October, 2025
State/UT
Oct-24
Oct-25
Growth (%)
Jammu and Kashmir
608
551
-9%
Himachal Pradesh
867
722
-17%
Punjab
2,211
2,311
4%
Chandigarh
243
233
-4%
Uttarakhand
1,834
1,604
-13%
Haryana
10,045
10,057
0%
Delhi
8,660
8,538
-1%
Rajasthan
4,469
4,330
-3%
Uttar Pradesh
9,602
9,806
2%
Bihar
1,604
1,652
3%
Sikkim
333
308
-8%
Arunachal Pradesh
58
84
44%
Nagaland
45
66
46%
Manipur
67
65
-3%
Mizoram
41
40
-3%
Tripura
105
99
-6%
Meghalaya
164
161
-2%
Assam
1,478
1,440
-3%
West Bengal
5,597
5,556
-1%
Jharkhand
2,974
2,518
-15%
Odisha
4,592
4,824
5%
Chhattisgarh
2,656
2,598
-2%
Madhya Pradesh
3,649
3,449
-5%
Gujarat
11,407
12,113
6%
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
369
405
10%
Maharashtra
31,030
32,025
3%
Karnataka
13,081
14,395
10%
Goa
559
545
-3%
Lakshadweep
1
2
39%
Kerala
2,896
2,833
-2%
Tamil Nadu
11,188
11,588
4%
Puducherry
252
192
-24%
Andaman and Nicobar Islands
28
36
30%
Telangana
5,211
5,726
10%
Andhra Pradesh
3,815
3,490
-9%
Ladakh
56
78
39%
Other Territory
191
247
29%
Center Jurisdiction
266
366
38%
Grand Total
1,42,251
1,45,052
2%
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
Table-4: SGST & SGST portion of IGST settled to States/UTs till October, 2025(Rs. in crore)
State/UT
Pre-Settlement SGST 2024-25
Pre-Settlement SGST 2025-26
Growth
Post-Settlement SGST 2024-25
Post-Settlement SGST 2025-26
Growth
Jammu and Kashmir
1,765
1,770
0%
5,143
4,693
-9%
Himachal Pradesh
1,597
1,577
-1%
3,603
3,580
-1%
Punjab
5,342
5,770
8%
13,551
15,494
14%
Chandigarh
429
438
2%
1,346
1,306
-3%
Uttarakhand
3,393
3,799
12%
5,349
5,884
10%
Haryana
13,472
14,962
11%
22,973
28,006
22%
Delhi
10,415
11,711
12%
20,092
22,929
14%
Rajasthan
10,418
11,232
8%
24,541
26,387
8%
Uttar Pradesh
20,508
21,272
4%
48,733
48,024
-1%
Bihar
5,153
5,998
16%
16,290
17,824
9%
Sikkim
217
312
44%
549
696
27%
Arunachal Pradesh
330
456
38%
1,068
1,239
16%
Nagaland
165
240
46%
611
715
17%
Manipur
232
229
-1%
736
763
4%
Mizoram
170
134
-21%
562
543
-3%
Tripura
312
338
9%
1,005
988
-2%
Meghalaya
363
400
10%
1,049
1,014
-3%
Assam
3,703
4,043
9%
8,985
10,878
21%
West Bengal
14,128
14,857
5%
26,650
27,109
2%
Jharkhand
5,075
5,553
9%
8,188
8,573
5%
Odisha
10,354
10,768
4%
15,035
14,310
-5%
Chhattisgarh
4,963
5,294
7%
8,593
8,393
-2%
Madhya Pradesh
7,820
8,581
10%
20,385
20,300
0%
Gujarat
25,898
28,690
11%
41,439
45,574
10%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
434
448
3%
726
649
-10%
Maharashtra
64,324
70,775
10%
96,723
1,10,910
15%
Karnataka
25,822
29,025
12%
47,538
49,656
4%
Goa
1,451
1,493
3%
2,479
2,525
2%
Lakshadweep
4
5
18%
48
56
14%
Kerala
8,529
9,164
7%
19,046
19,395
2%
Tamil Nadu
26,359
28,401
8%
44,744
45,014
1%
Puducherry
316
337
7%
902
813
-10%
Andaman and Nicobar Islands
123
131
6%
337
441
31%
Telangana
12,089
12,798
6%
25,306
26,334
4%
Andhra Pradesh
8,416
9,049
8%
19,171
19,696
3%
Ladakh
142
168
18%
442
447
1%
Other Territory
112
207
85%
503
895
78%
Grand Total
2,94,365
3,20,425
9%
5,55,227
5,91,353
7%
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
Conclusion
The October 2025 GST revenue collections reflect continued economic resilience, strong festive consumption, and effective compliance. The healthy rise in import-related GST indicates buoyant trade sentiments, while domestic collections show steady improvements.
Overall, the upward trend points towards sustained consumption recovery, a broadening tax base, and robust fiscal health placing India on a stable trajectory for the remainder of FY 2025-26.
References
PIB Press Release
Click here to see PDF

PIB Backgrounder
अक्टोबर 2025 मा जीएसटी राजस्वमा तेज वृद्धि
03 NOV 2025 3:30PM by PIB Gangtok
मुख्य बुँदा
• अक्टोबर 2025 मा जीएसटीको कूल सङ्कलन ₹1,95,936 करोड भयो
• बितेको वर्षको अक्टोबर महिनाको तुलनामा यो 4.6 प्रतिशतको बढोत्तरी हो
• सकल घरेलु जीएसटी राजस्व राशि पछिल्लो अक्टोबर 2024 को ₹1,42,251 करोको तुलनामा 2 प्रतिशत बढेर ₹1,45,052 करोड भयो।
अक्टोबर 2025 मा वस्तु एवं सेवा कर अर्थात् जीएसटी राजस्वको कूल असुली बढेर ₹1,95,936 करोड भयो, जुन पछिल्लो साल 2024 को अक्टोबर महिनामा सङ्कलित ₹1,87,346 करोडको तुलनामा 4.6 प्रतिशत धेरै हो। जीएसटीमा यो तीव्र बढोत्तरी पछिल्लो सेप्टेम्बर महिनामा जीएसटी दरमा भारी कटौती गरिए तापनि सम्भव भएको छ। यस घटनाक्रमले यसपटक चाड-बाडको मौसममा उपभोक्ताहरूको माग व्यापक रहेको इङ्गित गर्दछ। यदि अक्टोबर 2024 देखि लिएर अक्टोबर 2025 सम्म जीएसटीको सालेनी बढोत्तरीलाई हेर्नु हो भने सकल असुली 9,65,138 करोडबाट 7.8 प्रतिशत बढ्दै ₹10,40,055 करोड भएको छ। यदि घरेलु स्तरमा मात्र जीएसटी एसुलीको सकल मात्रामाथि ध्यान दिनु हो भने पछिल्लो अक्टोबर 2024 मा यो राशि ₹1,42,251 करोड थियो, जुन अब 2 प्रतिशत बढेर अक्टोबर 2025 मा ₹1,45,052 करोड पुगेको छ। जबकि, आयातबाट प्राप्त जीएसटी राजस्वको असुलीमा यस समय 12.9 प्रतिशतको बढोत्तरी भएको छ, जुन तल दिइएको तालिकाबाट स्पष्ट हुँदछ।
(तालिका -1 हेर्नुहोस्)
तालिका – 1 : 31/10/ 2025 सम्म सकल वा शुद्ध जीएसटी सङ्कलन राशि (₹ करोडमा)
जीएसटी सङ्कलन
मासिक
वार्षिक
अक्टोबर-24
अक्टोबर-25
% वृद्धि दर
अक्टोबर-24
अक्टोबर-25
% वृद्धि दर
घ=ग/ख-1
ज=च/ङ-1
क.1
सीजीएसटी
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
एसजीएसटी
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
आइजीएसटी
54,878
55,647
3,51,963
3,83,000
चुङ्गी
11,688
7,724
81,437
78,266
सकल घरेलु राजस्व
1,42,251
1,45,052
2.0%
9,65,138
10,40,055
7.8%
क.2 आयात
आइजीएसटी
44,233
50,796
3,02,524
3,43,423
चुङ्गी
863
88
6,779
5,889
सकल घरेलु राजस्व
45,096
50,884
12.84%
3,09,303
3,49,312
12.9%
क.3 सकल जीएसटी राजस्व
क.1+क.2
सीजीएसटी
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
एसजीएसटी
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
आइजीएसटी
99,111
1,06,443
6,54,488
7,26,423
चुङ्गी
12,550
7,812
88,216
84,154
सकल सीजीएसटी राजस्व
1,87,346
1,95,936
4.6%
12,74,442
13,89,367
9.0%
स्रोत : https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
जीएसटी रिफण्डमा यस अवधिमा 39.6 प्रतिशतको मासिक बढोत्तरी भएको छ, जसमा घरेलु स्तरमा जीएसटी रिफण्डको बढोत्तरी दर 26.5 प्रतिशत तथा आयातमा लाग्ने जीएसटीको रिफण्ड दरमा 55.3 प्रतिशत बढोत्तरी भएको छ। घरेलु जीएसटीको रिफण्ड राशि अक्टोबर 2024 को ₹10,484 करोडको तुलनामा बढेर अक्टोबर 2025 मा ₹13,260 करोड भएको छ। तथा विदेशी आयातमा लाग्ने जीएसटी रिफण्ड राशि यस अवधिमा ₹8,808 करोडबाट बढेर ₹13,675 करोड भएको छ। यदि शुद्ध जीएसटी असुलीको मात्रा हेर्नु हो भने अक्टोबर 2025 मा यो राशि ₹1,69,002 करोड छ, जसमा पछिल्लो सालको यसै अक्टोबर महिनामा सङ्कलित ₹1,68,054 करोड राशिभन्दा 0.6 प्रतिशत धेरै हो। जबकि सालेनी शुद्ध जीएसटीको असुली यस अवधिमा 7.1 प्रतिशत बढेको छ।
वर्ष 2025-26 मा प्रबल अनि निरन्तर प्रदर्शन
भारतीय अर्थव्यवस्थामा भइरहेको निरन्तर बढोत्तरीले भारतको घरेलु उपभोग अनि मागको प्रबलता प्रदर्शित गर्नका साथसाथै जीएसटी शासनमा बढिरहेको परिधिको पनि परिचायक हो। तल दिइएको तालिकाबाट अक्टोबर 2025 मा जीएसटी सङ्कलनको ब्यौरा दिइएको छ (तालिका 2 हेर्नुहोस्)।
तालिका – 2 : जीएसटी सङ्कलन, अक्टोबर, 2025 – एक झलक
हिस्सा
राशि (₹ करोडमा)
केन्द्रिय जीएसटी (सीजीएसटी)
36,547
जीएसटी (एसजीएसटी)
45,134
संयुक्त जीएसटी (आइजीएसटी)
1,06,443
चुङ्गी
7,812
सकल जीएसटी असुली
1,95,936
स्रोत : https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
राज्य अनुसार प्रदर्शन
खुशीको कुरा के छ भने उद्योग अनि सेवा प्रधान देशले अनेकौं राज्यमा जीएसटी असुलीमा अक्टोबर 2024 को तुलनामा भएको बढोत्तरी धेरै उल्लेखनीय थियो। तालिका 3 मा यो कुरा हेर्नसकिन्छ। महाराष्ट्र, कर्नाटक, गुजरात, तमिल नाडु अनि हरियाणाले देशको सकल जीएसटी राजस्व असुलीमा 40 प्रतिशतको योगदान दिए, जसले देशमा उपभोग अनि उत्पादनको प्रमुख केन्द्र रहेको परिचय दिन्छ।
तालिका 3 मा अक्टोबर 2025 को अवधिमा जीएसटी राजस्वमा राज्य अनुसार बढोत्तरी प्रदर्शित गरिएको छ, जसमा आयातित सामानहरूमाथि आरोपित जीएसटीको असुली सामेल छैन। तालिका – 4 मा अक्टोबर 2025 सम्म पूर्व जीएसटी निर्धारण अनि पछि जीएसटी निर्धारणको आँकडा प्रदर्शित गरिएका छन्। उल्लेखयोग्य कुरा के छ भने, पछि निर्धारित जीएसटी राज्य वा केन्द्र शासित प्रदेशको जीएसटी राजस्वको एसजीएसटी अनि आइजीएसटी दुवै थानमा सामेल छन्।
तालिका – 3 : जीएसटी राजस्वमा अक्टोबर 2025 को अवधिमा बढोत्तरी
राज्य/ केन्द्र शासित प्रदेश
अक्टोबर 2024
अक्टोबर 2025
वृद्धि दर (%)
जम्मू-कश्मीर
608
551
-9%
हिमाचल प्रदेश
867
722
-17%
पञ्जाब
2,211
2,311
4%
चण्डीगढ
243
233
-4%
उत्तराखण्ड
1,834
1,604
-13%
हरियाणा
10,045
10,057
0%
दिल्ली
8,660
8,538
-1%
राजस्थान
4,469
4,330
-3%
उत्तर प्रदेश
9,602
9,806
2%
बिहार
1,604
1,652
3%
सिक्किम
333
308
-8%
अरुणाचल प्रदेश
58
84
44%
नागाल्याण्ड
45
66
46%
मणिपुर
67
65
-3%
मिजोरम
41
40
-3%
त्रिपुरा
105
99
-6%
मेघालय
164
161
-2%
आसम
1,478
1,440
-3%
पश्चिम बङ्गाल
5,597
5,556
-1%
झारखण्ड
2,974
2,518
-15%
ओडिशा
4,592
4,824
5%
छत्तीसगढ
2,656
2,598
-2%
मध्य प्रदेश
3,649
3,449
-5%
गुजरात
11,407
12,113
6%
दादरा एवं नागर हवेली तथा दमन एवं दीव
369
405
10%
महाराष्ट्र
31,030
32,025
3%
कर्नाटक
13,081
14,395
10%
गोवा
559
545
-3%
लक्षदीप
1
2
39%
केरल
2,896
2,833
-2%
तमिल नाडु
2,896
2,833
-2%
पुडुचेरी
252
192
-24%
अण्डमान एवं निकोबार
28
36
30%
तेलङ्गाना
5,211
5,726
10%
आन्ध्र प्रदेश
3,815
3,490
-9%
लद्दाख
56
78
39%
अन्य क्षेत्र
191
247
29%
केन्द्र अधिकार क्षेत्र
266
366
38%
कूल
1,42,251
1,45,052
2%
स्रोत : https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
तालिका – 4 : राज्य अनि केन्द्र शासित प्रदेशलाई एसजीएसटी तथा आइजीएसटीमा फर्छ्योट गरिएको एसजीएसटी राजस्वको अंश।
अक्टोबर 2025 सम्मको निर्धारित राशि (₹ करोडमा)
राज्य/ केन्द्र शासित प्रदेश
पूर्व निर्धारित एसजीएसटी 2024-25
पूर्व निर्धारित एसजीएसटी 2025-26
वृद्धि दर
पछि निर्धारित एसजीएसटी 2024-25
पछि निर्धारित एसजीएसटी 2025-26
वृद्धि दर
जम्मू-कश्मीर
1,765
1,770
0%
5,143
4,693
-9%
हिमाचल प्रदेश
1,597
1,577
-1%
3,603
3,580
-1%
पञ्जाब
5,342
5,770
8%
13,551
15,494
14%
चण्डीगढ
429
438
2%
1,346
1,306
-3%
उत्तराखण्ड
3,393
3,799
12%
5,349
5,884
10%
हरियाणा
13,472
14,962
11%
22,973
28,006
22%
दिल्ली
10,415
11,711
12%
20,092
22,929
14%
राजस्थान
10,418
11,232
8%
24,541
26,387
8%
उत्तर प्रदेश
20,508
21,272
4%
48,733
48,024
-1%
बिहार
5,153
5,998
16%
16,290
17,824
9%
सिक्किम
217
312
44%
549
696
27%
अरुणाचल प्रदेश
330
456
38%
1,068
1,239
16%
नागाल्याण्ड
165
240
46%
611
715
17%
मणिपुर
232
229
-1%
736
763
4%
मिजोरम
170
134
-21%
562
543
-3%
त्रिपुरा
312
338
9%
1,005
988
-2%
मेघालय
363
400
10%
1,049
1,014
-3%
आसम
3,703
4,043
9%
8,985
10,878
21%
पश्चिम बङ्गाल
14,128
14,857
5%
26,650
27,109
2%
झारखण्ड
5,075
5,553
9%
8,188
8,573
5%
ओडिशा
10,354
10,768
4%
15,035
14,310
-5%
छत्तीसगढ
4,963
5,294
7%
8,593
8,393
-2%
मध्य प्रदेश
7,820
8,581
10%
20,385
20,300
0%
गुजरात
25,898
28,690
11%
41,439
45,574
10%
दादरा एवं नागर हवेली तथा दामन-दीव
434
448
3%
726
649
-10%
महाराष्ट्र
64,324
70,775
10%
96,723
1,10,910
15%
कर्नाटक
25,822
29,025
12%
47,538
49,656
4%
गोवा
1,451
1,493
3%
2,479
2,525
2%
लक्षदीप
4
5
18%
48
56
14%
केरल
8,529
9,164
7%
19,046
19,395
2%
तमिल नाडु
26,359
28,401
8%
44,744
45,014
1%
पुडुचेरी
316
337
7%
902
813
-10%
अण्डमान एवं निकोबार
123
131
6%
337
441
31%
तेलङ्गाना
12,089
12,798
6%
25,306
26,334
4%
आन्ध्र प्रदेश
8,416
9,049
8%
19,171
19,696
3%
लद्दाख
142
168
18%
442
447
1%
अन्य क्षेत्र
112
207
85%
503
895
78%
कूल
2,94,365
3,20,425
9%
5,55,227
5,91,353
7%
स्रोत : https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
निष्कर्ष
अक्टोबर 2025 मा जीएसटी राजस्वमा भएको असुली भारतीय अर्थव्यवस्थाको ठोस प्रगति, चाड-पर्वको मौसममा उपभोगको उच्च स्तर अनि कर प्रशासनको प्रभावी कार्यप्रणालीको द्योतक हो। आयात आधारित जीएसटी असुलीमा दर्ता बढोत्तरीले हाम्रो व्यापारिक सक्रियता साथै घरेलु स्तरमा जीएसटी असुलीमा दर्ता बढोत्तरीले हाम्रो निरन्तर आर्थिक प्रगतिलाई इङ्गित गर्दछ।
कूल मिलाएर, जीएसटीको उच्च असुलीको मात्राले हाम्रो बढ्दो उपभोग स्तर, करहरूको बढ्दो परिधि अनि उत्तम राजकोषीय स्थितिलाई दर्शाइरहेको छ, जसले चालू वित्त वर्ष 2025-26 को समापनसम्म जारी रहने इङ्गित गर्दछ।
सन्दर्भ :
पत्र सूचना कार्यालय, प्रेस विज्ञप्ति