Prime Minister's Office
PM to visit Dehradun on 9th November
PM to participate in programme marking Silver Jubilee Celebration of formation of Uttarakhand
PM to inaugurate and lay foundation stones for various development initiatives worth over ₹8140 crores
Key sectors of projects: drinking water, irrigation, technical education, energy, urban development, sports, and skill development
PM to release ₹62 crores directly into accounts of more than 28,000 farmers under PM Fasal Bima Yojana
08 NOV 2025 9:26AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Dehradun and participate in a programme marking the Silver Jubilee Celebration of formation of Uttarakhand on 9th November at around 12:30 PM. Prime Minister will also launch a commemorative postal stamp to mark the occasion and address the gathering.
During the programme, the Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stones for various development projects worth over ₹8140 crores, including the inauguration of projects worth over ₹930 crores and the foundation stone laying of projects worth over ₹7210 crores. These projects cater to several key sectors including drinking water, irrigation, technical education, energy, urban development, sports, and skill development.
Prime Minister will also release a support amount of ₹62 crores to more than 28,000 farmers directly into their bank accounts under PM Fasal Bima Yojana.
The projects that will be inaugurated by Prime Minister include Dehradun water supply coverage for 23 zones under AMRUT scheme, electrical substation in Pithoragarh district, solar power plants in government buildings, AstroTurf Hockey Ground at Haldwani Stadium in Nainital, among others.
Prime Minister will lay the foundation stone of two key hydro-sector related projects - Song Dam Drinking Water Project which will supply 150 MLD (million liters per day) drinking water to Dehradun and Jamarani Dam Multipurpose Project in Nainital, which will provide drinking water, support irrigation and electricity generation. Other projects whose foundation stone will be laid include electrical substations, establishment of Women’s Sports College in Champawat, state-of-the-art dairy plant in Nainital, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর 9দা দেহরাদুনদা চৎকনি
পি.এম.না উত্তরাখন্দ শেমখিবগী সিলভর জুবিলীগী পালন থৌরমদা শরুক য়াগনি
পি.এম.না লুপা করোর 8140 হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থৌশিলশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তশিংগী মরু ওইবা সেক্তরশিং: দ্রিঙ্কিং ৱাতর, ইরিগেসন, তেক্নিকেল এজুকেসন, ইনর্জী, অর্বান দিবেলপমেন্ত, স্পোর্তস, অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত
পি.এম.না পি.এম. ফসল বিমা য়োজনাগী মখাদা লৌমী 28,000 হেনবগী একাউন্তশিংদা হকথেংননা লুপা করোর 62 কাইথগনি
08 NOV 2025 9:26AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বরগী 9গী নুমিৎয়ুংবা পুং 12:30 রোম তাবদা দেহরাদুনদা চৎকনি অমসুং উত্তরাখন্দ শেমখিবগী সিলভর জুবিলীগী পালন থৌরম অমদা শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগা মরী লৈননা কম্মেমোরেতিব স্তাম্প অমসু ফোঙগনি অমসুং মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
থৌরম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 8140 হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি। মসিদা লুপা করোর 930 হেনবগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবা অমসুং লুপা করোর 7210 হেনবগী প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তম্বসু য়াওরি। প্রোজেক্তশিং অসিনা দ্রিঙ্কিং ৱাতর, ইরিগেসন, তেক্নিকেল এজুকেসন, ইনর্জী, অর্বান দিবেলপমেন্ত, স্পোর্তস, অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত য়াওনা মরুওইবা সেক্তর কয়াদা কান্নবা পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. ফাসল বিমা য়োজনাগী মখাদা লৌমী 28,000 হেনবদা মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হকথেংননা লুপা করোর 62গী তেংবাং পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ উয়ুং তমগদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অদুদি AMRUT স্কিমগী মখাদা দেহরাদুনদা জোন 23গীদমক ঈশিং সপ্লাই কভরেজ, পীথোরাগর জিলাদা ইলেক্ত্রিকেল সবস্তেসন, সরকারগী বিল্দিংশিংদা সোলর পাৱর প্লান্তশিং, নৈনিতালগী হলদ্ৱানি স্তেদিয়মদা এস্ত্রোতর্ফ হোকী গ্রাউন্দ অমসুং অতোপ্পা কয়া য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়দ্রো সেক্তরগা মরী লৈনবা মরুওইবা প্রোজেক্ত অনি - দেহরাদুনদা নোংমদা 150 MLD (মিল্লিয়ন লিতর পর দে) থক্নবা ঈশিং ফংহল্লগদবা সোং দাম দ্রিঙ্কিং ৱাতর প্রোজেক্ত অমসুং নৈনিতালদা থক্নবা ঈশিং ফংহনগদবা, ইরিগেসন অমসুং মৈ পুথোকপদা মতেং ওইগদবা জামারানি দাম মলতিপর্পস প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুং তমগনি। উরেপ-উয়ুং তমগদবা অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা ইলেক্ত্রিসিতী সব স্তেসনশিং, চম্পাৱত্তা ৱুমেন্স স্পোর্তস কোলেজ শাবা, নৈনিতালদা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত দাইরী প্লান্ত অমা লিংখৎপা য়াওরি।