Cabinet
Cabinet approves Credit Guarantee Scheme for Exporters (CGSE)
Up to Rs. 20,000 crore collateral-free credit support envisaged
100% credit guarantee through NCGTC
Benefits to both MSME & non-MSME exporters
Supports liquidity, market diversification, employment, and enhance global competitiveness of Indian exporters
12 NOV 2025 8:23PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi today approved introduction of Credit Guarantee Scheme for Exporters (CGSE) for providing 100% credit guarantee coverage by National Credit Guarantee Trustee Company Limited (NCGTC) to Member Lending Institutions (MLIs) for extending additional credit facilities upto Rs.20,000 crore to eligible exporters, including MSMEs.
Implementation strategy and targets:
The scheme shall be implemented by Department of Financial Services (DFS) through National Credit Guarantee Trustee Company Limited (NCGTC) to provide additional credit support by MLIs to the eligible exporters including MSMEs. A management Committee formed under the chairmanship of Secretary, DFS will oversee the progress and implementation of the scheme.
Major Impact:
The Scheme is expected to enhance the global competitiveness of Indian exporters and support diversification into new and emerging markets. By enabling collateral-free credit access under CGSE, it will be strengthen liquidity, ensure smooth business operations, reinforce India’s progress towards achieving the USD 1 trillion export target. This will further reinforce India’s journey towards Aatmanirbhar Bharat.
Background:
Exports are a critical pillar of the Indian economy, accounting for nearly 21% of GDP in FY 2024-25 and contributing significantly to foreign exchange reserves. Export-oriented industries directly and indirectly employ over 45 million people and MSMEs contributing nearly 45% of total exports. Sustained export growth has been instrumental in supporting India’s current account balance and macroeconomic stability.
It is important to extend enhanced financial assistance and adequate time to exporters for diversifying their markets and enhance global competitiveness of Indian exporters. Accordingly, proactive Government intervention to provide additional liquidity support will ensure business growth and also enable expansion of markets.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা ক্রেদিৎ গরেন্তি স্কিম ফোর এক্সপোর্তরস (সি জি এস ই) অয়াবা পীখ্রে
গরেন্তি য়াওদনা লুপা করোর ২০,০০০ ফাওবগী মতেং পীরগনি
এন.সি.জি.তি.সিগী খুৎথাংদা চাদা ১০০ ক্রেদিৎ গরেন্তি পীরে
এম.এস.এম.ই অমসুং নন-এম.এস.এম.ই এক্সপোর্তরশিং অনিমক কান্নবা ফংলে
লিকুইদিতি, কৈথেল অমসুং থবক ফংবা শৌগৎলে অমসুং ভারতকী এক্সপোর্তরশিং মালেমগী চাংদম্নবা হেনগৎহল্লে
12 NOV 2025 8:23PM by PIB Imphal
এম.এস.এম.ইশিং য়াওনা মতি চারবা এক্সপোর্তরশিংদা লুপা ২০,০০০ ফাওবগী অহেনবা ক্রেদিৎ পীনবগীদমক নেসনেল ক্রেদিৎ ত্রষ্টি কম্পেনি লিমিতেদ (এন সি জি তি সি) দগী মেম্বর লেন্দিং ইন্সতিতুসনশিংদা চাদা ১০০ ত্রেদিৎ পীনবা ক্রেদিৎ গরেন্তি স্কিম ফোর এক্সপোর্তরস (সি জি এস ই) ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে।
থবক ওইনা পায়খৎনবা লাল্লোং অমসুং পান্দমশিং:
এম.এস.এম.ইশিং য়াওনা মতি চারবা এক্সপোর্তরশিংদা মেম্বর লেন্দিং ইন্সতিতুসনশিংনা অহেনবা ক্রেদিৎ পীনবা নেসনেল ক্রেদিৎ ত্রষ্টি কম্পেনি লিমিতেদ (এন সি জি তি সি) গী খুৎথাংদা স্কিম অসি ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্তনা স্কিম অসি পায়খৎকনি। ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরিনা লুচিংবা মেনেজমেন্ত কম্মিতি অমনা স্কিম অসিগী খুমাঙচাউশিনবা অমসুং থবক ওইনা পায়খৎলিবা অসি য়েংশিনগনি।
মরুওইবা কান্নবা:
স্কিম অসিনা ভারতকী এক্সপোর্তরশিং মালেমগী চাংদম্নবা শরুক য়াবা হেন্না ঙমহনগনি অমসুং অনৌবা কৈথেলশিংদা চঙবদা মতেং পাংগনি। সি.জি.এস.ইগী মখাদা গরেন্তি য়াওদনা ক্রেদিৎ ফংহন্দুনা, মসিনা লিকুইদিতি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি, ললোন-ইতিক্কী থবক নুংঙাইহনগনি, য়ু.এস দোল্লার ত্রিল্লিয়ন ১ গী এক্সপোর্তকী পান্দম ফংনবা ভারতকী থবকশিং ফগৎহনগনি। মসিনা অত্মনির্ভর ভারতকী মাইকৈদা চঙশিল্লিবা ভারতকী খোঙচৎ মখা তানা ফগৎহনগনি।
নুঙগীৱারোল:
মপান্দা থাদোকপা অসি ভারতকী শেন্মিৎলোনগী মরুওইবা য়ুম্বী অমনি, শেনবা চহি ২০২৪-২৫ দা জি.দি.পিগী চাদা ২১ রোম ওইখি অমসুং ফোরেন একচেঞ্জ রিজার্বশিংদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংখি। মপান্দা থাদোক্নবা পোৎথোক পুথোকপা উদ্যোগশিংনা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা মীওই মিল্লিয়ন ৪৫ হেন্না থবক পীরি অমসুং এম.এস.এম.ইশিংনা অপুনবা এক্সপোর্তকী চাদা ৪৫ মতেং পাংলি। ভারতকী হৌজিক লৈরিবা একাউন্ত বেলেন্স মতেং পাংনবা অমসুং মেক্রোইকোনোমিগী থবকশিং লেংদনা পাংথোক্নবা এক্সপোর্ত হেনগৎহনবা তঙাইফদে।
মখোয়গী কৈথেলশিং মখল য়ামহন্নবা অমসুং ভারতকী এক্সপোর্তরশিং মালেমগী ওইনা চাংদম্নবা শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা এক্সপোর্তরশিংদা শেন্থং পীবা হেনগৎহনবা অমসুং মতম মরাংকাইনা পীবা অসি য়াম্না মরুওই। মরম অদুনা, অহেনবা লিকুইদিতিগী মতেং পীনবা সরকারনা থবক পায়খৎপনা ললোন-ইতিক চাউখৎহনগনি অমসুং কৈথেলশিং পাকথোক-চাউথোকহনগনি।