Prime Minister's Office
PM to visit under-construction Bullet Train Station in Surat on 15th November
PM to Review Progress of Mumbai–Ahmedabad High-Speed Rail Corridor
Bullet Train to Cut Mumbai–Ahmedabad Travel Time to About Two Hours
14 NOV 2025 11:43AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 15th November. At around 10 AM, Prime Minister will visit the under-construction Bullet Train Station in Surat to review the progress of the Mumbai–Ahmedabad High-Speed Rail Corridor (MAHSR) — one of India’s most ambitious infrastructure projects symbolizing the nation’s leap into the era of high-speed connectivity.
The MAHSR spans approximately 508 kilometres, covering 352 km in Gujarat and Dadra & Nagar Haveli, and 156 km in Maharashtra. The corridor will connect major cities including Sabarmati, Ahmedabad, Anand, Vadodara, Bharuch, Surat, Bilimora, Vapi, Boisar, Virar, Thane, and Mumbai, marking a transformative step in India’s transportation infrastructure.
Built with advanced engineering techniques on par with international standards, the project features 465 km (about 85% of the route) on viaducts, ensuring minimal land disturbance and enhanced safety. So far, 326 km of viaduct work has been completed, and 17 out of 25 river bridges have already been constructed.
Upon completion, the Bullet Train will reduce travel time between Mumbai and Ahmedabad to nearly two hours, revolutionizing inter-city travel by making it faster, easier, and more comfortable. The project is expected to boost business, tourism, and economic activity along the entire corridor, catalyzing regional development.
The Surat–Bilimora section, covering around 47 km, is in an advanced stage of completion, with civil works and track-bed laying fully completed. The design of the Surat station draws inspiration from the city’s world-renowned diamond industry, reflecting both elegance and functionality. The station has been designed with a strong focus on passenger comfort, featuring spacious waiting lounges, restrooms, and retail outlets. It will also offer seamless multi-modal connectivity with the Surat Metro, city buses, and the Indian Railways network.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୫ ନଭେମ୍ବରରେ ସୁରଟରେ ନିର୍ମାଣାଧୀନ ବୁଲେଟ୍ ଟ୍ରେନ୍ ଷ୍ଟେସନ ନିରୀକ୍ଷଣ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
14 NOV 2025 11:43AM by PIB Bhubaneshwar
• ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁମ୍ବାଇ-ଅହମ୍ମଦାବାଦ ହାଇ-ସ୍ପିଡ୍ ରେଳ କରିଡରର ପ୍ରଗତି ସମୀକ୍ଷା କରିବେ
• ବୁଲେଟ ଟ୍ରେନ୍ ଆରମ୍ଭ ହେବା ଦ୍ୱାରା ମୁମ୍ବାଇ-ଅହମ୍ମଦାବାଦ ଯାତ୍ରା ସମୟ ପ୍ରାୟ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ହ୍ରାସ ପାଇବ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନଭେମ୍ବର ୧୫ ତାରିଖରେ ଗୁଜରାଟ ଗସ୍ତରେ ଯିବେ। ପ୍ରାୟ ସକାଳ ୧୦ଟା ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୁରଟରେ ନିର୍ମାଣାଧୀନ ବୁଲେଟ୍ ଟ୍ରେନ୍ ଷ୍ଟେସନ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ଏବଂ ମୁମ୍ବାଇ-ଅହମ୍ମଦାବାଦ ହାଇ-ସ୍ପିଡ୍ ରେଳ କରିଡର (MAHSR) ର ପ୍ରଗତି ସମୀକ୍ଷା କରିବେ। ଏହା ଭାରତର ସବୁଠାରୁ ମହତ୍ୱାକାଂକ୍ଷୀ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ଏବଂ ଏହା ଦେଶର ହାଇ-ସ୍ପିଡ୍ ସଂଯୋଗୀକରଣ ଯୁଗରେ ପ୍ରବେଶକୁ ଚିହ୍ନିତ କରିବ।
ମୁମ୍ବାଇ-ଅହମ୍ମଦାବାଦ ହାଇ ସ୍ପିଡ୍ ରେଳ କରିଡର ପ୍ରାୟ ୫୦୮ କିଲୋମିଟର ଲମ୍ବା। ଏଥିମଧ୍ୟରୁ ୩୫୨ କିଲୋମିଟର ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ଦାଦ୍ରା ଏବଂ ନଗର ହାବେଳୀରେ ଏବଂ ୧୫୬ କିଲୋମିଟର ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଅବସ୍ଥିତ। ଏହି କରିଡର ସାବରମତୀ , ଅହମ୍ମଦାବାଦ , ଆନନ୍ଦ , ଭଦୋଦରା , ଭରୁଚ , ସୁରଟ , ବିଲିମୋରା , ଭାପି ,ବୋଇସର , ବୀରାର , ଥାନେ ଏବଂ ମୁମ୍ବାଇ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ସହରଗୁଡ଼ିକୁ ସଂଯୋଗ କରିବ , ଯାହା ଭାରତର ପରିବହନ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ ଏକ ପରିବର୍ତ୍ତନମୂଳକ ପଦକ୍ଷେପ।
ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମାନଦଣ୍ଡ ଅନୁଯାୟୀ ଉନ୍ନତ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କୌଶଳ ବ୍ୟବହାର କରି ନିର୍ମିତ ପ୍ରକଳ୍ପର ୪୬୫ କିଲୋମିଟର ରାସ୍ତା (ପ୍ରାୟ 85 ପ୍ରତିଶତ ରାସ୍ତା) ସେତୁ ଉପରେ ନିର୍ମିତ , ଯାହା ସର୍ବନିମ୍ନ ଭୂମି ବିଭ୍ରାଟ ଏବଂ ଉନ୍ନତ ସୁରକ୍ଷା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରେ। ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୩୨୬ କିଲୋମିଟର କାମ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି ଏବଂ ୨୫ଟି ନଦୀ ସେତୁ ମଧ୍ୟରୁ ୧୭ଟି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛି।
ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବା ପରେ, ବୁଲେଟ୍ ଟ୍ରେନ୍ ମୁମ୍ବାଇରୁ ଅହମ୍ମଦାବାଦ ଯାତ୍ରା ସମୟକୁ ପ୍ରାୟ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟାକୁ ହ୍ରାସ କରିବ। ଏହା ଯାତ୍ରାକୁ ଦ୍ରୁତ , ଅଧିକ ଆରାମଦାୟକ ଏବଂ ଅଧିକ ସୁବିଧାଜନକ କରିବ ଯାହା ଏକ ବୈପ୍ଳବିକ ପରିବର୍ତ୍ତନର ଚିହ୍ନ। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ସମଗ୍ର କରିଡରରେ ବାଣିଜ୍ୟ , ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ବିକାଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି।
ପ୍ରାୟ ୪୭ କିଲୋମିଟର ଲମ୍ବ ସୁରତ -ବିଲିମୋରା ସେକ୍ସନ ନିର୍ମାଣର ଶେଷ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ପହଞ୍ଚିଛି , ସିଭିଲ୍ କାମ ଏବଂ ଟ୍ରାକ୍ ବିଛାଇବା କାର୍ଯ୍ୟ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି। ସୁରଟ ଷ୍ଟେସନର ଡିଜାଇନ୍ ସହରର ବିଶ୍ୱ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ହୀରା ଶିଳ୍ପ ଦ୍ୱାରା ଅନୁପ୍ରାଣିତ ଯାହା ଏହାର ମହିମା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ଉଭୟକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ। ଏହି ଷ୍ଟେସନକୁ ଯାତ୍ରୀ ସୁବିଧାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି ।ଯେଉଁଥିରେ ପ୍ରଶସ୍ତ ପ୍ରତୀକ୍ଷା କକ୍ଷ , ଶୌଚାଳୟ ଏବଂ ଖୁଚୁରା ଦୋକାନ ରହିଛି। ଏହା ସହିତ ସୁରଟ ମେଟ୍ରୋକୁ ସହରର ବସ୍ ସେବା ଏବଂ ଭାରତୀୟ ରେଳ ନେଟୱାର୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ସଂଯୋଗ କରାଯାଉଛି
sws