PIB Headquarters
Sound of Celebrations: IFFIESTA 2025
14 NOV 2025 3:40PM by PIB Delhi
The Celebration Beyond the Screen
This November, the International Film Festival of India (IFFI) isn’t just screening films in Goa; it’s hosting a cultural carnival. Adding a fresh dimension to the nation’s most celebrated film event, organisers are unveiling ‘IFFIESTA’, a dazzling celebration of music, culture, and live performances that will set the stage on fire alongside the main festival.
IFFIESTA 2025 will be Doordarshan’s grand celebration of India’s musical and cultural excellence at the International Film Festival of India. From 21st to 24th November 2025, the Shyama Prasad Mukherjee Auditorium will transform into a vibrant stage where stories unfold through sound, rhythm, and performance. Curated under WAVES Culturals & Concerts, the festival will bring together musicians, artists, and audiences in an experience that celebrates India’s timeless connection with art.
Each evening at IFFIESTA will have its own character. Some nights will begin softly, with familiar tunes that stir nostalgia. Others will erupt into colour and movement, as young artists take the stage with the confidence of a generation redefining creativity. From the elegance of classical ragas to the pulse of contemporary beats, IFFIESTA will capture the essence of India - diverse, dynamic, and deeply emotional. While doing so, IFFIESTA will also echoe India’s growing “creative and live economy”- a dynamic space where art, innovation, and enterprise come together to create not just performances but possibilities.
But beyond the music and the lights, IFFIESTA is about the people. It is about the crowd that sings together, the families that come together post sundown, and the strangers who become one with the beat. It is a reminder that music is not just heard, it is felt. It connects hearts, dissolves boundaries, and gives every listener a reason to belong.
Four Days of Musical Magic
IFFIESTA 2025 will unfold over four unforgettable evenings, each with its own rhythm and pulse. Each evening will be anchored by a celebrity host, with a special guest singer presented by Saregama. The result will be a continuous arc of energy, craft, and celebration that anyone can walk into and feel a part of. Presented in association with Saregama, MJ Films, and Dilli Gharana, the festival will bring together India’s finest voices, musicians, and storytellers on one colourful stage — a reflection of the country’s creative diversity and the spirit of togetherness that defines IFFIESTA.
Venue: Shyama Prasad Mukherjee Auditorium, Goa | Time: 6:00 PM – 8:00 PM
Date
Programme
Access
21st Nov 2025 (Fri)
Osho Jain — Live in Concert
Free entry
22nd Nov 2025 (Sat)
Festival Showcase: Battle of Bands (India & International), Suron Ka Eklavya, Waah Ustad
Free entry
23rd Nov 2025 (Sun)
Festival Showcase: Battle of Bands (India & International), Suron Ka Eklavya, Waah Ustad, Devanchal ki Prem Katha (Special Showcase)
Free entry
24th Nov 2025 (Mon)
Festival Showcase: Battle of Bands (India & International), Suron Ka Eklavya, Waah Ustad
Free entry
Event Highlights
The Creative Pulse of a New India
At the heart of IFFIESTA lies a movement that is transforming India’s cultural landscape — the rise of the “creative and live economy”. More than a festival, IFFIESTA will become a stage where creativity meets opportunity, bringing together artists, audiences, and industries in a shared celebration of talent and innovation.
This vision finds its foundation in WAVES Culturals & Concerts[1], an initiative that has paved the way for new forms of artistic collaboration and cultural entrepreneurship. Under the larger World Audio Visual & Entertainment Summit (WAVES)[2] platform, the festival promotes India’s emergence as a global creative hub — connecting creators, industries, and audiences across borders.
By curating large-scale live experiences, nurturing talent from grassroots to global, and showcasing the diversity of Indian artistry, WAVES Culturals & Concerts is helping build the framework of India’s growing creative economy. From concerts and competitions to international collaborations, it fosters both artistic excellence and economic value — strengthening the ecosystem that supports musicians, performers, and production professionals alike.
In this continuum, IFFIESTA stands as the people’s expression of this larger movement. It reflects how creativity fuels connection and how live experiences generate not just applause, but livelihoods. The four nights of culture, music and performances will echo with the larger national momentum — one where culture is not just preserved, but pushed forward through participation, innovation, and shared celebration.
The Echo that Lingers
IFFIESTA 2025 is set to be more than just a festival, it will serve as a reminder of the magic that is unleashed when people, art, and stories meet. Over four nights in Goa, music will become memory, performances will turn into participation, and every applause will carry the warmth of shared joy. It will capture the essence of celebration that belongs to everyone- inclusive, spontaneous, and deeply human.
Powered by the vision of Doordarshan and the creative pathways built by WAVES Culturals & Concerts, the festival will redefine what it means to experience culture. It will serve as a reminder that art doesn’t reside only in concert halls or studios - it lives and breathes wherever people come together to celebrate it. From a young artist’s first note to a maestro’s timeless performance, IFFIESTA will echo the emotions and boundless creative energy that defines India.
Click here for pdf file.

PIB Headquarters
उत्सवको ध्वनि: इफ्फीस्टा २०२५
14 NOV 2025 3:40PM by PIB Gangtok
स्क्रिनभन्दा बाहिरको उत्सव
यस नोभेम्बरमा भारतीय अन्तर्राष्ट्रिय चलचित्र महोत्सव (आईएफएफआई) ले गोवामा मात्र चलचित्रहरू प्रदर्शन गरिरहेको छैन; तर यसले सांस्कृतिक कार्निवल आयोजना गरिरहेको छ। देशको सबैभन्दा प्रसिद्ध चलचित्र कार्यक्रममा नयाँ आयाम थप्दै आयोजकहरूले 'इफ्फीस्टा' अनावरण गर्दैछन्, जो सङ्गीत, संस्कृति र प्रत्यक्ष प्रदर्शनहरूको एक चम्किलो उत्सव जसले मुख्य महोत्सवसँगै मञ्चमा धुम्रपान मच्चाउनेछ।
इफ्फीस्टा २०२५ भारतको अन्तर्राष्ट्रिय चलचित्र महोत्सवमा भारतको सङ्गीत र सांस्कृतिक उत्कृष्टताको दूरदर्शनको भव्य उत्सव हुनेछ। २१ देखि २४ नोभेम्बर २०२५ सम्म, श्यामा प्रसाद मुखर्जी अडिटोरियम एक जीवन्त मञ्चमा परिणत हुनेछ जहाँ कथाहरू ध्वनि, लय र प्रदर्शनको माध्यमद्वारा प्रकट हुन्छन्। वेल्स कल्चरल एण्ड कन्सर्ट्स अन्तर्गत क्युरेट गरिएको यस महोत्सवले सङ्गीतकार, कलाकार र दर्शकहरूलाई कलासँग भारतको कालातीत सम्बन्धको उत्सव मनाउने अनुभवमा एक साथ ल्याउनेछ।
इफ्फीस्टामा प्रत्येक साँझको आफ्नै चरित्र हुनेछ। केही रातहरू नरम रूपमा शुरु हुनेछन्, परिचित धुनहरू जसले पुरानो सम्झनालाई जगाउँछन्। अरूहरू रङ र गतिमा उत्रनेछन् भने युवा कलाकारहरू सिर्जनात्मकतालाई पुन: परिभाषित गर्ने पुस्ताको आत्मविश्वासका साथ मञ्चमा उत्रनेछन्। शास्त्रीय रागहरूको भव्यतादेखि लिएर समकालीन तालहरूको नाडीसम्म, इफ्फीस्टाले भारतको सार - विविध, गतिशील र गहिरो भावनात्मक - लाई समात्नेछ। यसो गर्दा, इफ्फीस्टाले भारतको बढ्दो "सिर्जनशील र प्रत्यक्ष अर्थतन्त्र" लाई पनि प्रतिध्वनित गर्नेछ - एक गतिशील ठाउँ जहाँ कला, नवीनता र उद्यम एक साथ आउनेछन् जसले केवल प्रदर्शन मात्र होइन तर सम्भावनाहरू सिर्जना गर्दछन्।
तर सङ्गीत र झिलिमिलीहरूभन्दा बाहिर, इफ्फीस्टा मानिसहरूको बारेमा हो। यो सँगै गाउने भीड, सूर्यास्तपछि एक साथ आउने परिवारहरू र तालसँग एक हुने अपरिचितहरूको बारेमा हो। यो एक सम्झना हो कि सङ्गीत केवल सुनिने मात्र होइन, तर यो महसुस गरिन्छ। यसले हृदयहरूलाई जोड्छ, सीमाहरू भत्काउँछ र प्रत्येक श्रोतालाई सम्बन्धित हुने कारण दिन्छ।
चार दिनको साङ्गीतिक जादू
इफ्फीस्टा २०२५ चार अविस्मरणीय साँझहरूमा फैलिनेछ, प्रत्येकको आफ्नै लय र स्पन्दन हुनेछ। प्रत्येक साँझ एक सेलिब्रेटी होस्टद्वारा सञ्चालन गरिनेछ, एक विशेष अतिथि गायक सारेगामाद्वारा प्रस्तुत गरिनेछ। फलस्वरूप ऊर्जा, शिल्प र उत्सवको एक निरन्तर गुञ्जन हुनेछ जसमा जो कोही पनि प्रवेश गर्न र आफूलाई एक हिस्सा महसुस गर्न सक्छन्। सारेगामा, एमजे फिल्म्स र दिल्ली घरानासँगको सहकार्यमा प्रस्तुत गरिएको महोत्सवले भारतका उत्कृष्ट आवाजहरू, सङ्गीतकारहरू र कथाकारहरूलाई एक रङ्गीन मञ्चमा एकसाथ ल्याउनेछ जुन देशको रचनात्मक विविधता र इफ्फीस्टालाई परिभाषित गर्ने एकताको भावनाको प्रतिबिम्ब हो।
स्थान: श्यामा प्रसाद मुखर्जी अडिटोरियम, गोवा | समय: ६:०० साँझ - ८:०० साँझ
मिति
कार्यक्रम
पहुँच
२१ नोभेम्बर २०२५ (शुक्रवार)
ओशो जैन कन्सर्ट लाइभ इन
नि:शुल्क प्रवेश
२२ नोभेम्बर २०२५ (शनिवार)
महोत्सव शोकेस: ब्यान्ड्सको नि:शुल्क प्रवेश (इण्डिया इन्टरनेशनल), र सुरों का एकलव्य, वाह उस्ताद
नि:शुल्क प्रवेश
२३ नोभेम्बर २०२५ (आइतवार)
महोत्सव शोकेस: ब्यान्ड्सको नि:शुल्क प्रवेश (इण्डिया इन्टरनेशनल), र सुरों का एकलव्य, वाह उस्ताद, देवांचल की प्रेम कथा (विशेष प्रदर्शन)
नि:शुल्क प्रवेश
२४ नोभेम्बर २०२५ (सोमवार)
महोत्सव शोकेस: ब्यान्ड्सको नि:शुल्क प्रवेश (इण्डिया र अन्तर्राष्ट्रिय), सुरों का एकलव्य, वाह उस्ताद
नि:शुल्क प्रवेश
कार्यक्रमको मुख्य आकर्षण
नयाँ भारतको रचनात्मक नाडी
इफ्फीस्टाको मुटुमा एउटा आन्दोलन छ जसले भारतको सांस्कृतिक परिदृश्यलाई "सिर्जनशील र प्रत्यक्ष अर्थतन्त्र" को उदयलाई रूपान्तरण गरिरहेको छ। एक महोत्सव भन्दा अधिक, इफ्फीस्टा एक ​​मञ्च बन्नेछ जहाँ रचनात्मकताले अवसरहरू भेट्छ, प्रतिभा र नवीनताको साझा उत्सवमा कलाकारहरू, दर्शक र उद्योगहरूलाई एकसाथ ल्याउँछ।
यो दृष्टिकोणले वेभ्स सांस्कृतिक र कन्सर्टहरू मा यसको आधार फेला पार्छ, एउटा पहल जसले कलात्मक सहयोग र सांस्कृतिक उद्यमशीलताको नयाँ रूपहरूको लागि मार्ग प्रशस्त गरेको छ। ठूलो विश्व अडियो भिजुअल र मनोरञ्जन शिखर सम्मेलन (वेभ्स) प्लेटफर्म अन्तर्गत, महोत्सवले सीमापार सिर्जनाकर्ताहरू, उद्योगहरू र दर्शकहरूलाई जोड्ने वैश्विक रचनात्मक केन्द्रको रूपमा भारतको उदयलाई बढावा दिन्छ।
ठूला स्तरका प्रत्यक्ष अनुभवहरू सङ्कलन गरेर, जमिनी स्तरदेखि वैश्विक रूपमा प्रतिभालाई हुर्काएर र भारतीय कलात्मकताको विविधता प्रदर्शन गरेर वेभ्स कल्चरल्स एण्ड कन्सर्ट्सले भारतको बढ्दो रचनात्मक अर्थतन्त्रको ढाँचा निर्माण गर्न मद्दत गरिरहेको छ। कन्सर्ट र प्रतियोगिताहरूदेखि अन्तर्राष्ट्रिय सहकार्यसम्म, यसले कलात्मक उत्कृष्टता र आर्थिक मूल्य दुवैलाई बढावा दिन्छ जसले सङ्गीतकारहरू, कलाकारहरू र उत्पादन पेशेवरहरूलाई समान रूपमा समर्थन गर्ने पारिस्थितिक प्रणालीलाई मजबुत बनाउँछ।
यस निरन्तरतामा, इफ्फीस्टा यस बृहत् आन्दोलनको जनताको अभिव्यक्तिको रूपमा खडा छ। यसले कसरी रचनात्मकताले जडानलाई इन्धन दिन्छ र प्रत्यक्ष अनुभवहरूले कसरी प्रशंसा मात्र होइन, जीविकोपार्जन पनि उत्पन्न गर्छ भनेर प्रतिबिम्बित गर्दछ। संस्कृति, सङ्गीत र प्रदर्शनका चार रातहरू ठूलो राष्ट्रिय गतिसँग प्रतिध्वनि हुनेछन् जहाँ संस्कृति केवल संरक्षित गरिएको छैन, तर सहभागिता, नवीनता र साझा, त्यो जुन ध्वनि जो सुस्त छ
त्यो प्रतिध्वनि जुन सुस्त छ
इफ्फीस्टा २०२५ केवल एक महोत्सव मात्र होइन, यसले मानिसहरू, कला र कथाहरू भेट्दा प्रकट हुने जादूको सम्झनाको रूपमा काम गर्नेछ। गोवामा चार रातसम्म, सङ्गीत स्मृति बन्नेछ, प्रदर्शनहरू सहभागितामा परिणत हुनेछन् र प्रत्येक तालीले साझा आनन्दको न्यानोपन बोक्नेछ। यसले सबैको स्वामित्वमा रहेको उत्सवको सारलाई कैद गर्नेछ - समावेशी, सहज र गहिरो मानव।
दूरदर्शनको दृष्टिकोण र वेभ्स कल्चरल्स एण्ड कन्सर्ट्सद्वारा निर्मित रचनात्मक मार्गहरूद्वारा सञ्चालित, महोत्सवले संस्कृति अनुभव गर्नुको अर्थ के हो भनेर पुन: परिभाषित गर्नेछ। यसले कला केवल कन्सर्ट हल वा स्टुडियोहरूमा मात्र बस्दैन र जहाँ मानिसहरू यसलाई मनाउन भेला हुन्छन् त्यहाँ सास फेर्छ भन्ने कुराको सम्झनाको रूपमा काम गर्नेछ। एक युवा कलाकारको पहिलो नोटदेखि लिएर एक उस्तादको कालातीत प्रदर्शनसम्म, इफ्फीस्टाले भारतलाई परिभाषित गर्ने भावनाहरू र असीम रचनात्मक ऊर्जालाई प्रतिध्वनि गर्नेछ।