Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting India’s opportunity to reshape global climate finance
18 NOV 2025 12:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article by Union Minister Shri Bhupender Yadav highlighting that there is a strong opportunity to reshape global climate finance with greater transparency and common standards.
The article points to India’s draft Climate Finance Taxonomy and growing domestic green finance as examples of pragmatic leadership that can guide a more effective global architecture for the future.
Responding to the article written by Union Minister, Shri Modi said;
“Union Minister @byadavbjp highlights that there is a strong opportunity to reshape global climate finance with greater transparency and common standards.
He points to India’s draft Climate Finance Taxonomy and growing domestic green finance as examples of pragmatic leadership that can guide a more effective global architecture for the future.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধানমন্ত্রীনা গ্লোবেল ক্লাইমেৎ ফাইনান্স রিশেপ তৌনবা ভারতকী খুদোংচাবগী মতাংদা খংহনবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
18 NOV 2025 12:48PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রীনা হেন্না ত্রান্সপরেন্সী লৈবা অমসুং ময়াম্না খংনবা থাক্কী ওইবা গ্লোবেল ক্লাইমেৎ ফাইনান্স রিশেপ তৌবদা য়াম্না অফবা খুদোংচাবগী অমা লৈ হায়না খংহনবা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্র য়াদবনা ইবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে। আর্তিকল অসিনা ভারতকী দ্রাফ ক্লাইমেৎ ফাইনান্স তেক্সোনোমী অমসুং হেনগৎলক্লিবা দোমেস্তিক গ্রীন ফাইনান্স অসিবু তুংলমচত্তা হেন্না মঙম লৈবা গ্লোবেল আর্কিতেকচর অমা ওইনা লমজিং-লমতাকপা ঙমগদবা প্রেগমেতিক লিদরশিপকী খুদমশিং ওইনা হায়রি।
কেন্দ্র মন্ত্রীনা ইবা আর্তিকল অসিগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি;
“কেন্দ্র মন্ত্রী @byadavbjp না হায়বিরি মদুদি
হেন্না ত্রান্সপরেন্সী লৈবা অমসুং ময়াম্না খংনবা থাক্কী ওইবা গ্লোবেল ক্লাইমেৎ ফাইনান্স রিশেপ তৌবদা য়াম্না অফবা খুদোংচাবগী অমা লৈ।
ভারতকী দ্রাফ ক্লাইমেৎ ফাইনান্স তেক্সোনোমী অমসুং হেনগৎলক্লিবা দোমেস্তিক গ্রীন ফাইনান্স অসিবু তুংলমচত্তা হেন্না মঙম লৈবা গ্লোবেল আর্কিতেকচর অমা ওইনা লমজিং-লমতাকপা ঙমগদবা প্রেগমেতিক লিদরশিপকী খুদমশিং ওইনা মহাক্না খংহনবিরি।”