Prime Minister's Office
Prime Minister receives warm welcome at Puttaparthi, Andhra Pradesh
Prime Minister pays homage to Sri Sathya Sai Baba at Prasanthi Nilayam
Prime Minister participates in Gaudan Ceremony organised by Sri Sathya Sai Central Trust
19 NOV 2025 1:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, reached Puttaparthi, Andhra Pradesh amidst the divine chants of Sai Ram and received a very warm welcome.
The Prime Minister paid homage to Sri Sathya Sai Baba at the Sai Kulwant Hall, Prasanthi Nilayam, and then proceeded to Omkar Hall for Darshan. He said that being in these sacred spaces is a reminder of Sri Sathya Sai Baba’s boundless compassion and lifelong commitment to uplifting humanity. He added that Sri Sathya Sai Baba’s message of selfless service continues to guide and inspire millions.
The Prime Minister also participated in the Gaudan Ceremony organised by the Sri Sathya Sai Central Trust, which has undertaken several noble initiatives, including significant work in the field of animal welfare. As part of the ceremony, farmers are being given cows, including Gir cows. The Prime Minister conveyed his good wishes and said that everyone must continue working for the welfare of society, following the ideals of Sri Sathya Sai Baba.
In a separate posts on X, the Prime Minister said;
“Amidst the divine chants of Sai Ram, reached Puttaparthi, Andhra Pradesh to a very warm welcome.”
“Paid homage to Sri Sathya Sai Baba at the Sai Kulwant Hall, Prasanthi Nilayam and went to Omkar Hall for Darshan. Being in these sacred spaces is a reminder of his boundless compassion and lifelong commitment to uplifting humanity. His message of selfless service continues to guide and inspire millions.”
“Among the many noble deeds they are doing, the Sri Sathya Sai Central Trust has focused greatly on animal welfare. Today, took part in the Gaudan Ceremony, in which farmers are being given cows. The cows in the pictures below are Gir Cows! May we all keep working for the welfare of our society, as shown by Sri Sathya Sai Baba.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶର ପୁଟ୍ଟପର୍ଥୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ସ୍ୱାଗତ
ପ୍ରଶାନ୍ତି ନିଳୟମରେ ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ବାବାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ଗୌଦାନ ସମାରୋହରେ ଯୋଗଦେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
19 NOV 2025 1:46PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସାଇ ରାମ ଦିବ୍ୟ ମନ୍ତ୍ର ଉଚ୍ଚାରଣ ମଧ୍ୟରେ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶର ପୁଟ୍ଟପର୍ଥୀରେ ପହଞ୍ଚିଥିଲେ ଏବଂ ତାଙ୍କର ହାର୍ଦ୍ଦିକ ସ୍ୱାଗତ କରାଯାଇଥିଲା ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶାନ୍ତି ନିଳୟମର ସାଇ କୁଲୱନ୍ତ ହଲରେ ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ବାବାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ ପରେ ଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଓମ୍କାର ହଲ୍କୁ ଯାଇଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ପବିତ୍ର ସ୍ଥାନକୁ ଆସିବା ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ବାବାଙ୍କ ଅସୀମ କରୁଣା ଏବଂ ମାନବତାର ଉତ୍ଥାନ ପାଇଁ ଜୀବନବ୍ୟାପୀ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ସ୍ମରଣ କରାଏ । ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ବାବାଙ୍କ ନିସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବାର ବାର୍ତ୍ତା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଏବଂ ପ୍ରେରଣା ଦେଇ ଚାଲିଛି ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ଗୌଦାନ ସମାରୋହରେ ମଧ୍ୟ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ, ଯାହା ପଶୁ କଲ୍ୟାଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ ସମେତ ଅନେକ ମହାନ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ଏହି ସମାରୋହର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ, ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ଗିର ଗାଈ ସମେତ ଅନ୍ୟ ଗାଈ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କର ଶୁଭକାମନା ଜଣାଇ କହିଥିଲେ ଯେ, ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ବାବାଙ୍କ ଆଦର୍ଶ ଅନୁସରଣ କରି ସମାଜ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖିବାକୁ ପଡିବ ।
ଏକ୍ସରେ ପୃଥକ ପୃଥକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ସାଇ ରାମଙ୍କ ଦିବ୍ୟ ଜପ ମଧ୍ୟରେ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶର ପୁଟ୍ଟପର୍ଥୀରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ଭବ୍ୟ ସ୍ୱାଗତ ମିଳିଥିଲା ।”
“ପ୍ରଶାନ୍ତି ନିଳୟମର ସାଇ କୁଲୱନ୍ତ ହଲରେ ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ବାବାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରି ଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଓମ୍କାର ହଲକୁ ଯାଇଥିଲି । ଏହି ପବିତ୍ର ସ୍ଥାନକୁ ଆସିବା ତାଙ୍କର ଅସୀମ କରୁଣା ଏବଂ ମାନବତାର ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ଜୀବନବ୍ୟାପୀ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ସ୍ମରଣ କରାଇଥାଏ । ତାଙ୍କର ନିଃସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବାର ବାର୍ତ୍ତା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଏବଂ ପ୍ରେରଣା ଦେଇ ଚାଲିଛି ।”
“ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଉଥିବା ଅନେକ ମହାନ କାର୍ଯ୍ୟ ମଧ୍ୟରୁ ପଶୁ କଲ୍ୟାଣ ଉପରେ ନିଆଯାଉଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଅନ୍ୟତମ । ଆଜି, ଗୌଦାନ ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କଲି, ଯେଉଁଥିରେ ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ଗାଈ ଦିଆଯାଉଛି । ତଳେ ଥିବା ଚିତ୍ରରେ ଥିବା ଗାଈଗୁଡିକ ଗିର ଗାଈ! ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟସାଇ ବାବା ଦେଖାଇଥିବା ମାର୍ଗରେ ଚାଲି ଆମେ ସମସ୍ତେ ଆମ ସମାଜର କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ କାମ କରିଚାଲିବ ।”