Prime Minister's Office
Prime Minister meets the Prime Minister of Japan on the sidelines of the G20 Leaders’ Summit in Johannesburg
23 NOV 2025 9:46PM by PIB Delhi
Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting today with the Prime Minister of Japan, H.E. Sanae Takaichi on the sidelines of the G20 Leaders’ Summit in Johannesburg, South Africa. This was Prime Minister’s first meeting with Prime Minister Takaichi after their telephone call on 29 October 2025.
The two leaders reaffirmed the importance of the India-Japan Special Strategic and Global Partnership, which is based on civilizational connect, shared values, mutual goodwill and commitment to a free and open Indo-Pacific. The leaders underscored their commitment to deepening the India-Japan partnership for regional and global peace, prosperity and stability.
The leaders acknowledged the steady progress made in bilateral ties during the 15th India-Japan Annual Summit and called for expeditious implementation of the outcomes agreed upon in a wide range of areas such as defense and security, trade and investment, SMEs, Artificial Intelligence, critical minerals, semiconductors, infrastructure development, technology and innovation, and people- to-people exchanges. They also discussed collaborative opportunities between India and Japan in strategic sectors and exchanged views on regional and global issues. Prime Minister Takaichi expressed strong support for the AI Summit to be hosted by India in February 2026.
Both leaders emphasized that India and Japan remain valued partners and trusted friends. Strong ties between the two countries are indispensable for regional and global peace, prosperity, and stability.
The leaders agreed to stay in touch and meet again at the earliest opportunity.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জোহনসবর্গতা জি২০ লুচিংবশিংগী মীফমগী নাকন্দা জপানগী প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
23 NOV 2025 9:46PM by PIB Imphal
ইকাইখুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি জি২০ লুচিংবশিংগী খা অফ্রিকাগী জোহনসবর্গতা পাঙথোকপা মীফমগী নাকন্দা জপানগী প্রধান মন্ত্রী হিস এক্সিলেন্সী সানে তাকাইচিগা লৈবাক অনিগী ওইবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
লুচিংবা অনিনা পুৱারীদগী শাগোন্নরক্লবা মান্নবা ৱাখল্লোন, মান্নবা পুক্নিং অমসুং অথিংবা লৈতবা ইন্দো-পেসিফিককী ইনোৎনা শাগৎতুনা লাকখ্রবা ভারত-জপান স্পেসল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনর্শিপকী মরুওইবা নৌহৌননা নীংশিংখি। লুচিংবা অনিনা ভারত-জপান মরী অসিবু লমদমগী অমসুং মালেমগী থাক্তা তংদু লৈতাবা পুরক্নবা, চাউখৎপা অমসুং শান্তি পুরক্নবা হেন্না চেৎশিলহন্নবা অপাম্বা ফোঙদোক্নখি।
লুচিংবশিংনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসি ১৫শুবা ভারত-জপান চহিগী মীফমনা হেন্না চেৎশিলহল্লকপগী মতাংদসু ফোংদোক্নখি অমসুং ঙাকশেল অমসুং সেক্যুরিতী, লল্লোন ইতীক অমসুং ইনভেস্তমেন্ত এস.এম.ই. আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স, ক্রিতিকেল মিনরেল, সেমিকন্দক্তর, ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা, তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোভেসন, মীয়ামগী মরক্তা লৈনবা মরীগী য়ানখিবা ৱাফমশিং থবক্তা ওন্থোক্নবগী মতাংদসু ফোংদোক্নখি। মখোয়্না ভারত অমসুং জপানগী মরতা স্ত্রেতেজিক ওইবা সেক্তরশিংদা লৈবা খুদোংচাবশিং লান্ননবা অমসুং লমদমগী অমসুং মালেমগী মীৎয়েংগী মফমদা খন্নখি। ভারতনা ফেব্রুৱারী ২০২৬ তা য়ুম্বু ওইদনা পাঙথোক্কদবা AI সম্মিতপু প্রধান মন্ত্রী তাকাইচিনা শৌগৎখি।
লুচিংবা অনিনা ভারত অমসুং জপান লেঙদবা মরুপ ওইমিন্নদুনা লৈমিন্ননিংবগী অপাম্বা ফোংদোকখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরী অসি মালেমগী শান্তি পুরক্নবা, অমসুং তংদু লৈতাবা পুরক্নবগীদমক থদৎনবা য়ারোই হায়না ফোংদোক্নখি।
লুংচিংবা অনিনা পাউ ফাওনদুনা লৈনবা অমসুং অথুবদা অমুক হন্না উননবা য়ানখি।