Prime Minister's Office
PM to inaugurate Safran Aircraft Engine Services India facility on 26th November
SAESI is Safran’s MRO facility for LEAP engines
For the first time, a global engine OEM has set up an MRO operation in India
MRO facility to be a huge step towards the goal of Aatmanirbharta in aviation sector
25 NOV 2025 4:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Safran Aircraft Engine Services India (SAESI) facility located at the GMR Aerospace and Industrial Park – SEZ, Rajiv Gandhi International Airport, Hyderabad, on 26th November at 10 AM via video conferencing.
SAESI is Safran’s dedicated Maintenance, Repair, and Overhaul (MRO) facility for LEAP (Leading Edge Aviation Propulsion) engines, which power the Airbus A320neo and Boeing 737 MAX aircraft. The establishment of this facility marks a significant milestone, as it is not only one of the largest global aircraft engine MRO facilities but also the first time, a global engine OEM (original equipment manufacturer) has set up an MRO operation in India.
Spread across 45,000 sqm within the GMR Aerospace and Industrial Park – SEZ, the state-of-the-art facility developed with an initial investment of around ₹1,300 crore. Designed to service up to 300 LEAP engines annually, SAESI facility will employ over 1,000 highly skilled Indian technicians and engineers upon achieving full operational capacity by 2035. The facility will feature advanced process equipment to deliver world-class engine maintenance and repair services.
The MRO facility will be a huge step towards the goal of Aatmanirbharta in the aviation sector. Developing indigenous capabilities in MRO will reduce foreign exchange outflows, create high-value employment, strengthen supply-chain resilience and position India as a global aviation hub. The Government of India is actively working to build a robust MRO ecosystem to support the sector’s rapid growth. Key policy initiatives of the government — including GST reforms in 2024, MRO Guidelines 2021, and the National Civil Aviation Policy 2016—have simplified operations for MRO providers by rationalizing tax structures and reducing royalty burdens.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ২৬তা সাফ্রান এয়রক্রাফ্ত ইঞ্জিন সর্বিসেস ইন্দিয়া ফেসিলিতী শঙ্গারগনি
SAESI অসি LEAP ইঞ্জিনশিংগীদমক সাফ্রানগী MRO ফেসিলিতিনি
মালেমগী ইঞ্জিন OEM অমনা ইহান হানবা ওইনা ভারত্তা MRO ওপরেসন অমা লিংখৎখ্রে
MRO ফেসিলিতী অসি এভিয়েসন সেক্তরদা আত্মনির্ভরতাগী পান্দমগী মায়কৈদা অচৌবা খোংথাং অমা ওইগনি
25 NOV 2025 4:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা নবেম্বর ২৬কী অয়ুক পুং ১০দা হায়দ্রাবাদকী রাজীব গান্ধী ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী জি.এম.আর. এরোস্পেস অমসুং ইন্দস্ত্রীএল পার্ক, SEZ দা লৈবা সাফরান এয়রক্রাফ ইঞ্জিন সর্বিসেস ইন্দিয়া (SAESI) ফেসিলিতী শঙ্গারগনি।
SAESI অসি এয়রবস A320neo অমসুং বোয়িং 737 MAX এয়রক্রাফশিংদা শক্তি পীরিবা LEAP (লীদিং এভিয়েসন প্রোপলসন) ইঞ্জিনশিংগী মেন্তেনেন্স, রিপেয়র, অমসুং ওভরহোল (MRO) ফেসিলিতি অমনি। মসিগী ফেসিলিতী লিংখৎপা অসি য়াম্না মরু ওইবা মাইলস্তোন অমা ওইরি, মরমদি মসি মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা এয়রক্রাফ ইঞ্জিন MROগী ফেসিলিতী অমা ওইবতা নত্তনা মালেমগী ইঞ্জিন OEM (ওরিজিনেল ইক্বিপমেন্ত মেনুফেকচরর) অমনা ভারত্তা MRO ওপরেসন অমা অহানবা ওইনা লিংখৎপা অসিসু অমনি।
GMR এরোস্পেস অমসুং ইন্দস্ত্রীয়েল পার্ক - SEZ গী মনুংদা 45,000 sqm দা শন্দোকপা, খ্বাইদগী নৌবা ফেসিলিতী অসি চাউরাক্না লুপা করোর 1,300গী অহানবা ইনভেস্তমেন্তগা লোয়ননা শেমগৎখি। চহিগী ওইনা LEAP ইঞ্জিন 300 ফাওবা সর্ভিস তৌনবা দিজাইন তৌখিবা, SAESI ফেসিলিতী অসিনা 2035 ফাওবদা অপুনবা ওপরেস্নেল কেপাসিতী ফংলবা মতুংদা অৱাংবা থাক্কী স্কিল লৈরবা ভারতকী তেক্নিসিয়ন অমসুং ইঞ্জিনীয়র 1,000 হেন্না থবক পীগনি। ফেসিলিতী অসিদা মালেমগী থাক্কী ইঞ্জিন মেন্তেনেন্স অমসুং রিপেয়র সর্ভিসশিং পীনবা এদভান্স প্রোসেস ইক্বিপমেন্তশিং লৈগনি।
MRO ফেসিলিতী অসি এভিয়েসন সেক্তরদা আত্মনির্ভরতাগী পান্দমগী মায়কৈদা অচৌবা খোংথাং অমা ওইরগনি। MROদা লমদমসিগী তৌবা ঙম্বগী মতিক লৈহনবনা ফোরেন এক্সচেঞ্জ আউৎফ্লো হন্থহল্লগনি, অৱাংবা ভেল্যুগী থবক ফংহল্লগনি, সপ্লাই চেনগী রেজিলিয়েন্স হেনগৎহল্লগনি অমসুং ভারতপু গ্লোবেল এভিয়েসন হব অমা ওইহল্লগনি। ভারত সরকারনা সেক্তর অসিগী খোংজেল য়াংনা খুমাং চাউশিল্লকপদা মতেং পাংনবগীদমক মপাঙ্গল লৈরবা MRO ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা থবক পায়খৎলি। 2024দা GSTগী রিফোর্মশিং, 2021গী MROগী গাইদলাইনশিং, অমসুং নেস্নেল সিভিল এভিয়েসন পোলিসী 2016 য়াওনা সরকারগী মরুওইবা পোলিসী ইনিসিয়েতিবশিংনা MRO প্রোভাইদরশিংগীদমক তেক্স স্ত্রকচরশিংবু মরম চানা শেমগত্তুনা অমসুং রোয়লতী চৈথেং হন্থহন্দুনা ওপরেসনশিংবু লায়থোকহনখ্রে।