Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates the Safran Aircraft Engine Services India (SAESI) facility at Hyderabad via videoconferencing
From today, India’s aviation sector is set to take a new flight, Safran’s new facility will help establish India as a global MRO hub: PM
In recent years, India’s aviation sector has advanced at an unprecedented pace, Today, India stands among the fastest‑growing domestic aviation markets in the world: PM
We are dreaming big, doing bigger and delivering best: PM
In India, we regard those who invest not merely as investors, but as co-creators—stakeholders in our journey towards a developed nation: PM
26 NOV 2025 12:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the Safran Aircraft Engine Services India (SAESI) facility located at the GMR Aerospace and Industrial Park – SEZ, Rajiv Gandhi International Airport, Hyderabad via video conferencing today. Addressing the occasion, the Prime Minister highlighted, “from today India’s aviation sector is taking a new flight. Safran’s new facility will help establish India as a Global Maintenance, Repair, and Overhaul (MRO) Hub”. The Prime Minister underlined that this MRO facility will also create new opportunities for youth in the high-tech aerospace sector. He recalled that he had met the Safran Board and Management on 24th November, and noted that in every discussion with them earlier too, he witnessed their confidence and hope regarding India. He expressed his expectation that Safran’s investment in India will continue at the same pace. Extending his best wishes, the Prime Minister conveyed congratulations to Team Safran for this new facility.
Highlighting that in recent years India’s aviation sector has advanced at an unprecedented pace, Shri Modi remarked that today India is among the fastest growing domestic aviation markets in the world. He underlined that India’s domestic aviation market has now become the third largest globally. The Prime Minister observed that the aspirations of the people of India are reaching new heights, and consequently the demand for air travel in the country continues to rise. He noted that airlines are consistently expanding their active fleet to meet this demand. He further stated that Indian airline companies have placed orders for more than 1,500 new aircraft.
Underlining that with the rapid expansion of India’s aviation sector, the need for MRO facilities has also increased, Shri Modi remarked that nearly 85 percent of India’s MRO work has been taking place outside the country, which led to higher costs, longer turnaround times, and aircraft remaining grounded for extended periods. He underlined that such a situation was not suitable for a vast aviation market like India. Therefore, he stated that today the Government of India is developing the nation as one of the world’s major MRO hubs. Shri Modi further remarked that for the first time, a global OEM is establishing Deep Level Servicing facilities in the country.
Highlighting that Safran’s global training, knowledge transfer, and partnership with Indian institutions will help create a workforce that will, in the coming years, give new momentum and direction to the entire MRO ecosystem, the Prime Minister underlined that this facility will generate numerous employment opportunities for the youth of South India. He further stated that India does not want to remain limited to aviation MRO alone, and is also working on a large scale to develop an MRO ecosystem connected with shipping.
Shri Modi emphasised that India is promoting “Design in India” on a large scale across every sector. He urged the Safran team to explore possibilities of aircraft engine and component design in India. He remarked that India’s vast MSME network and its young talent pool would provide significant support in this endeavour. The Prime Minister noted that Safran Aerospace works extensively in aerospace propulsion systems and expressed his wish that the company should also leverage India’s talent and opportunities for propulsion design and manufacturing.
Prime Minister underscored that today’s India is not only dreaming big but also taking bold decisions and achieving even greater accomplishments. He stated, “We are dreaming big, doing bigger and delivering best.” The Prime Minister highlighted that India is placing strong emphasis on Ease of Doing Business.
Underlining that to attract global investment and global industries, some of the biggest reforms in independent India have been undertaken.Shri Modi remarked that first, the doors of the economy were opened; second, the nation’s economic fundamentals were further bolstered; and third, ease of doing business was strengthened.
Prime Minister pointed out that today in most sectors, 100 percent FDI is possible through automatic routes. He remarked that even in sectors like defence, where earlier the private sector had no space, 74 percent FDI has now been opened through automatic routes. He underlined that a major approach has also been adopted in the space sector. The Prime Minister stated that these steps have sent a clear message to the world—“India welcomes investments, India welcomes innovation.” He further noted that Production Linked Incentive schemes have attracted global manufacturers towards Make in India.
Shri Modi also noted that in the past 11 years, more than 40,000 company compliances have been reduced. He remarked that India has decriminalised hundreds of business-related provisions. He underlined that the National Single Window System has brought numerous approvals onto a single platform. The Prime Minister noted that GST reforms, faceless tax assessment, new labour codes, and the Insolvency and Bankruptcy Code have all made governance simpler and more transparent than ever before. He stated that due to these efforts, India is now seen as a trusted partner, a major market, and a rising manufacturing hub.
Underscoring India today has rapid growth, a stable government, a reform-oriented mindset, a vast young talent pool, and a large domestic market, Shri Modi remarked that most importantly, for those investing in India, the country considers them not merely as investors but as co-creators, stakeholders in the journey of a developed India. The Prime Minister concluded by stating, “India is proving by betting on India is the smartest business decision of this decade.” He once again extended his congratulations to all for the establishment of this modern MRO facility.
Chief Minister of Telangana, Shri Revanth Reddy, Union Minister, Shri K Ram Mohan Naidu were present among other dignitaries at the event.
Background
Safran Aircraft Engine Services India (SAESI) is Safran’s dedicated Maintenance, Repair, and Overhaul (MRO) facility for LEAP (Leading Edge Aviation Propulsion) engines, which power the Airbus A320neo and Boeing 737 MAX aircraft. The establishment of this facility marks a significant milestone, as it is not only one of the largest global aircraft engine MRO facilities but also the first time, a global engine OEM (original equipment manufacturer) has set up an MRO operation in India.
Spread across 45,000 sqm within the GMR Aerospace and Industrial Park – SEZ, the state-of-the-art facility developed with an initial investment of around ₹1,300 crore. Designed to service up to 300 LEAP engines annually, SAESI facility will employ over 1,000 highly skilled Indian technicians and engineers upon achieving full operational capacity by 2035. The facility will feature advanced process equipment to deliver world-class engine maintenance and repair services.
The MRO facility will be a huge step towards the goal of Aatmanirbharta in the aviation sector. Developing indigenous capabilities in MRO will reduce foreign exchange outflows, create high-value employment, strengthen supply-chain resilience and position India as a global aviation hub. The Government of India is actively working to build a robust MRO ecosystem to support the sector’s rapid growth. Key policy initiatives of the government — including GST reforms in 2024, MRO Guidelines 2021, and the National Civil Aviation Policy 2016—have simplified operations for MRO providers by rationalizing tax structures and reducing royalty burdens.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে হায়দৰাবাদত ছাফ্ৰান এয়াৰক্ৰাফ্ট ইঞ্জিন চাৰ্ভিচেছ ইণ্ডিয়া (এছ এ ই এছ আই) উদ্বোধন কৰে
ভাৰতৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ডই আজিৰে পৰা এক নতুন উৰণ কৰিবলৈ সাজু হৈছে, ছাফ্ৰানৰ নতুন ব্যৱস্থাই ভাৰতক বিশ্বৰ এম আৰ অ’ কেন্দ্ৰ হিচাপে প্ৰতিষ্ঠা কৰাত সহায় কৰিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
শেহতীয়া বছৰবোৰত ভাৰতৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ড অভূতপূৰ্ব গতিত আগবাঢ়িছে, আজি ভাৰত বিশ্বৰ দ্ৰুততম বিকাশশীল ঘৰুৱা বিমান পৰিবহণ বজাৰৰ ভিতৰত আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমি ডাঙৰ সপোন দেখিছো, ডাঙৰ কাম কৰি আছো আৰু সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ প্ৰদান কৰিছোঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতত আমি বিনিয়োগ কৰাসকলক কেৱল বিনিয়োগকাৰী হিচাপেই নহয়, বৰঞ্চ সহ-সৃষ্টিকৰ্তা-উন্নত ৰাষ্ট্ৰৰ দিশত আমাৰ যাত্ৰাত অংশীদাৰ হিচাপে গণ্য কৰোঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
26 NOV 2025 12:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে হায়দৰাবাদৰ ৰাজীৱ গান্ধী আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমানবন্দৰৰ জি এম আৰ এৰ’স্পেচ এণ্ড ইণ্ডাষ্ট্ৰিয়েল পাৰ্ক-এছ ই জেডত অৱস্থিত ছাফ্ৰান এয়াৰক্ৰাফ্ট ইঞ্জিন চাৰ্ভিচেছ ইণ্ডিয়া (এছ এ ই এছ আই) উদ্বোধন কৰে। অনুষ্ঠানত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে, ‘ভাৰতৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ডই আজিৰে পৰা এক নতুন উৰণ আৰম্ভ কৰিছে। ছাফ্ৰানৰ নতুন সুবিধাই ভাৰতক গোলকীয় ৰক্ষণাবেক্ষণ, মেৰামতি আৰু সম্পূৰ্ণভাৱে ৰূপান্তৰিত (এম আৰ অ’) কেন্দ্ৰ হিচাপে প্ৰতিষ্ঠা কৰাত সহায় কৰিব।’ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে এই এম আৰ অ’ সুবিধাই উচ্চ-প্ৰযুক্তিৰ এৰ’স্পেচ খণ্ডত যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবেও নতুন সুযোগ সৃষ্টি কৰিব। শ্ৰী মোদীয়ে স্মৰণ কৰে যে তেওঁ ২৪ নৱেম্বৰত ছাফ্ৰান ব’ৰ্ড এণ্ড মেনেজমেণ্টক সাক্ষাৎ কৰিছিল আৰু উল্লেখ কৰিছিল যে ইয়াৰ পূৰ্বেও তেওঁলোকৰ সৈতে হোৱা প্ৰতিটো আলোচনাত তেওঁ ভাৰতৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ আস্থা আৰু আশা প্ৰত্যক্ষ কৰিছিল। তেওঁ আশা প্ৰকাশ কৰে যে ভাৰতত ছাফ্ৰানৰ বিনিয়োগ একেই গতি অব্যাহত থাকিব। শুভেচ্ছা জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই নতুন সুবিধাৰ বাবে টিম ছাফ্ৰানক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
শেহতীয়া বছৰবোৰত ভাৰতৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ডই অভূতপূৰ্ব অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে আজি ভাৰত বিশ্বৰ দ্ৰুততম বিকাশশীল ঘৰুৱা বিমান পৰিবহণ বজাৰৰ ভিতৰত অন্যতম। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ ঘৰুৱা বিমান পৰিবহণ বজাৰ এতিয়া বিশ্বৰ তৃতীয় সৰ্ববৃহৎ বজাৰ হৈ পৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ জনসাধাৰণৰ আকাংক্ষা নতুন উচ্চতাত উপনীত হৈছে আৰু ইয়াৰ ফলস্বৰূপে দেশত বিমান যাত্ৰাৰ চাহিদা ক্ৰমাগতভাৱে বৃদ্ধি পাইছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে এই চাহিদা পূৰণ কৰিবলৈ বিমান পৰিবহণ সংস্থাসমূহে নিৰন্তৰভাৱে তেওঁলোকৰ সক্ৰিয় উৰণ সম্প্ৰসাৰণ কৰি আছে। তেওঁ লগতে কয় যে ভাৰতীয় বিমান পৰিবহণ কোম্পানীসমূহে ১,৫০০ৰো অধিক নতুন বিমানৰ অৰ্ডাৰ দিছে।
ভাৰতৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ডৰ দ্ৰুত সম্প্ৰসাৰণৰ লগে লগে এম আৰ অ’ সুবিধাৰ প্ৰয়োজনীয়তাও বৃদ্ধি পাইছে বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে ভাৰতৰ এম আৰ অ’ৰ প্ৰায় ৮৫ শতাংশ কাম দেশৰ বাহিৰত হৈ আছে, যাৰ ফলত অধিক ব্যয়, দীঘলীয়া পৰিবৰ্তনৰ সময় আৰু সম্প্ৰসাৰিত সময়ৰ বাবে বিমান বন্ধ হৈ আছে। তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে এনে পৰিস্থিতি ভাৰতৰ দৰে বিশাল বিমান পৰিবহণ বজাৰৰ বাবে উপযুক্ত নহয়। সেয়েহে তেওঁ কয় যে আজি ভাৰত চৰকাৰে দেশক বিশ্বৰ অন্যতম প্ৰধান এম আৰ অ’ কেন্দ্ৰ হিচাপে বিকশিত কৰি আছে। শ্ৰী মোদীয়ে লগতে মন্তব্য কৰে যে প্ৰথমবাৰৰ বাবে এক বিশ্বব্যাপী অ’ ই এমে দেশত গভীৰ স্তৰৰ সেৱা সুবিধা স্থাপন কৰিছে।
ছাফ্ৰানৰ বিশ্বব্যাপী প্ৰশিক্ষণ, জ্ঞানৰ হস্তান্তৰ আৰু ভাৰতীয় প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ সৈতে অংশীদাৰিত্বই এনে এক কৰ্মশক্তি সৃষ্টি কৰাত সহায় কৰিব, যিয়ে অনাগত বছৰবোৰত সমগ্ৰ এম আৰ অ’ পৰিবেশতন্ত্ৰক নতুন গতি আৰু দিশ প্ৰদান কৰিব বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এই সুবিধাই দক্ষিণ ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে অসংখ্য নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিব। তেওঁ লগতে কয় যে ভাৰত কেৱল বিমান পৰিবহণ এম আৰ অ’ৰ মাজতে সীমাবদ্ধ হৈ থাকিব নিবিচাৰে, বৰং জাহাজ পৰিবহণৰ সৈতে জড়িত এম আৰ অ’ পৰিবেশতন্ত্ৰ বিকশিত কৰাৰ বাবেও বৃহৎ পৰিসৰত কাম কৰি আছে।
শ্ৰী মোদীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে ভাৰতে প্ৰতিটো খণ্ডত বৃহৎ পৰিমাণে ‘ভাৰতত আৰ্হি’ৰ প্ৰচাৰ কৰি আছে। তেওঁ ছাফ্ৰান দলটোক ভাৰতত বিমানৰ ইঞ্জিন আৰু উপাদানৰ আৰ্হিৰ সম্ভাৱনা অন্বেষণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ মন্তব্য কৰে যে ভাৰতৰ বিশাল এমএছএমই নেটৱৰ্ক আৰু ইয়াৰ যুৱ প্ৰতিভা গোটে এই প্ৰচেষ্টাত গুৰুত্বপূৰ্ণ সমৰ্থন আগবঢ়াব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে এৰ’স্পেচ সঞ্চালন প্ৰণালীত ছাফ্ৰান এৰ’স্পেচে ব্যাপকভাৱে কাম কৰে আৰু তেওঁৰ ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰে যে কোম্পানীটোৱে ভাৰতৰ প্ৰতিভা আৰু সঞ্চালন আৰ্হি তথা নিৰ্মাণৰ সুযোগসমূহৰো ব্যৱহাৰ কৰা উচিত।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে আজিৰ ভাৰতে কেৱল ডাঙৰ সপোন দেখা নাই, বৰঞ্চ সাহসী সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে আৰু অধিক সাফল্য অৰ্জন কৰিছে। তেওঁ কয়, ‘আমি ডাঙৰ সপোন দেখিছো, ডাঙৰ কাম কৰিছো আৰু সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ প্ৰদান কৰিছো।’ প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতে ব্যৱসায় কৰাৰ সূচলতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে।
বিশ্বব্যাপী বিনিয়োগ আৰু গোলকীয় উদ্যোগসমূহক আকৰ্ষিত কৰিবলৈ স্বাধীন ভাৰতৰ কিছুমান বৃহৎ সংস্কাৰ হাতত লোৱা হৈছে বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে প্ৰথমে অৰ্থনীতিৰ দুৱাৰ মুকলি কৰা হৈছিল; দ্বিতীয়তে, ৰাষ্ট্ৰৰ অৰ্থনৈতিক বুনিয়াদসমূহ অধিক শক্তিশালী কৰা হৈছিল আৰু তৃতীয়তে, ব্যৱসায় কৰাৰ সূচলতা শক্তিশালী কৰা হৈছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে আজি বেছিভাগ খণ্ডত স্বয়ংক্ৰিয় পথৰ জৰিয়তে ১০০ শতাংশ প্ৰত্যক্ষ বিদেশী বিনিয়োগ সম্ভৱ হৈছে। তেওঁ মন্তব্য কৰে যে আনকি প্ৰতিৰক্ষাৰ দৰে খণ্ডতো, য’ত আগতে ব্যক্তিগত খণ্ডৰ কোনো স্থান নাছিল, এতিয়া স্বয়ংক্ৰিয় পথৰ জৰিয়তে ৭৪ শতাংশ প্ৰত্যক্ষ বিদেশী বিনিয়োগ মুকলি কৰা হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে মহাকাশ খণ্ডতো এক গুৰুত্বপূৰ্ণ দৃষ্টিভংগী গ্ৰহণ কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই পদক্ষেপসমূহে বিশ্বলৈ এক স্পষ্ট বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰিছে-‘ভাৰতে বিনিয়োগক আদৰণি জনায়, ভাৰতে উদ্ভাৱনক আদৰণি জনায়।’ তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে উৎপাদনৰ সৈতে জড়িত উৎসাহমূলক আঁচনিসমূহে বিশ্বৰ উৎপাদনকাৰীসকলক মেক ইন ইণ্ডিয়াৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে লগতে উল্লেখ কৰে যে যোৱা ১১ বছৰত ৪০,০০০তকৈও অধিক কোম্পানীৰ অনুপালন হ্ৰাস কৰা হৈছে। তেওঁ মন্তব্য কৰে যে ভাৰতে শতাধিক ব্যৱসায়-সম্পৰ্কীয় ব্যৱস্থাক বৈধ বুলি গণ্য কৰিছে। তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে ৰাষ্ট্ৰীয় একক উইণ্ড’ প্ৰণালীয়ে একক মঞ্চলৈ অসংখ্য অনুমোদন কঢ়িয়াই আনিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে জিএছটি সংস্কাৰ, ব্যক্তিগতভাৱে উপস্থিত নোহাৱাকৈ কৰা কৰ মূল্যায়ন, নতুন শ্ৰমিক সংহিতা আৰু ইনচলভেন্সি এণ্ড বেংকাৰ্পচি কোড সকলোৱে প্ৰশাসনক পূৰ্বতকৈ অধিক সৰল আৰু অধিক স্বচ্ছ কৰি তুলিছে। তেওঁ কয় যে এই প্ৰচেষ্টাৰ ফলত ভাৰতক এতিয়া এক বিশ্বস্ত অংশীদাৰ, এক মুখ্য বজাৰ আৰু এক উদীয়মান উৎপাদন কেন্দ্ৰ হিচাপে দেখা যায়।
আজি ভাৰতৰ দ্ৰুত বিকাশ, এক সুস্থিৰ চৰকাৰ, এক সংস্কাৰমুখী মানসিকতা, এক বিশাল যুৱ প্ৰতিভা ভাণ্ডাৰ আৰু এক বৃহৎ ঘৰুৱা বজাৰ আছে বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ’ল, ভাৰতত বিনিয়োগ কৰা সকলৰ বাবে দেশখনে তেওঁলোকক কেৱল বিনিয়োগকাৰী হিচাপেই নহয়, উন্নত ভাৰতৰ যাত্ৰাত সহ-সৃষ্টিকৰ্তা, অংশীদাৰ হিচাপে গণ্য কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সামৰণি মাৰি কয়, ‘ভাৰতে প্ৰমাণ কৰিছে যে ভাৰত হৈছে এই দশকৰ আটাইতকৈ বুদ্ধিমান ব্যৱসায়িক সিদ্ধান্ত।’ তেওঁ এই আধুনিক এম আৰ অ’ সুবিধা স্থাপনৰ বাবে পুনৰবাৰ সকলোকে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
তেলেংগানাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ৰেৱন্থ ৰেড্ডী, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী কে ৰাম মোহন নাইডুৰ লগতে অন্যান্য গণ্য-মান্য ব্যক্তিসকল এই অনুষ্ঠানত উপস্থিত আছিল।
পটভূমি
ছাফ্ৰান এয়াৰক্ৰাফ্ট ইঞ্জিন ছাৰ্ভিচেছ ইণ্ডিয়া (এছ এ ই এছ আই) হৈছে এল ই এ পি (লিডিং এজ এভিয়েচন প্ৰপালচন) ইঞ্জিনৰ বাবে ছাফ্ৰানৰ সমৰ্পিত ৰক্ষণাবেক্ষণ, মেৰামতি আৰু সম্পূৰ্ণভাৱে ৰূপান্তৰিত (এম আৰ অ’) সুবিধা, যি এয়াৰবাছ এ৩২০নিঅ’ আৰু ব’য়িং ৭৩৭ মেক্স বিমানক শক্তি প্ৰদান কৰে। এই সুবিধাৰে প্ৰতিষ্ঠানটোৱে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি চিহ্নিত কৰিছে, কিয়নো ই কেৱল সৰ্ববৃহৎ আন্তৰ্জাতিক বিমান ইঞ্জিন এম আৰ অ’ সুবিধাৰ ভিতৰত এটা নহয়, লগতে প্ৰথমবাৰৰ বাবে এক আন্তৰ্জাতিক ইঞ্জিন অ’ ই এমে (মূল সঁজুলি নিৰ্মাতা) ভাৰতত এম আৰ অ’ কাৰ্য্যকলাপ স্থাপন কৰিছে।
জি এম আৰ এৰ’স্পেচ এণ্ড ইণ্ডাষ্ট্ৰিয়েল পাৰ্ক-এছ ই জেডৰ ভিতৰত ৪৫,০০০ বৰ্গমিটাৰত বিস্তৃত এই অত্যাধুনিক সুবিধাটো প্ৰায় ১,৩৫০ কোটি টকাৰ প্ৰাৰম্ভিক বিনিয়োগৰে বিকশিত কৰা হৈছে। বছৰি ৩০০ এল ই এ পি ইঞ্জিনলৈকে সেৱা আগবঢ়াবলৈ প্ৰস্তুত কৰা এছ এ ই এছ আই ব্যৱস্থাই ২০৩৫ চনৰ ভিতৰত সম্পূৰ্ণ কাৰ্য্যকৰী ক্ষমতা প্ৰাপ্ত কৰাৰ পাছত ১,০০০ৰো অধিক দক্ষ ভাৰতীয় প্ৰযুক্তিবিদ আৰু অভিযন্তা নিয়োগ কৰিব। এই ব্যৱস্থাটোত বিশ্বমানৰ ইঞ্জিন ৰক্ষণাবেক্ষণ আৰু মেৰামতি সেৱা প্ৰদান কৰিবলৈ উন্নত সঁজুলি থাকিব।
এম আৰ অ’ সুবিধাটো বিমান পৰিবহণ খণ্ডত আত্মনিৰ্ভৰতাৰ লক্ষ্যৰ দিশত এক বৃহৎ পদক্ষেপ হ' ব। এম আৰ অ’ত থলুৱা সামৰ্থ্যৰ বিকাশে বৈদেশিক মুদ্ৰাৰ প্ৰবাহ হ্ৰাস কৰিব, উচ্চ মূল্যৰ নিযুক্তি সৃষ্টি কৰিব, যোগান-শৃংখলৰ স্থিতিস্থাপকতা শক্তিশালী কৰিব আৰু ভাৰতক বিশ্বৰ বিমান পৰিবহণ কেন্দ্ৰ হিচাপে স্থান দিব। ভাৰত চৰকাৰে খণ্ডটোৰ দ্ৰুত বিকাশক সমৰ্থন কৰিবলৈ এক শক্তিশালী এম আৰ অ’ পৰিবেশতন্ত্ৰ গঢ়ি তোলাৰ বাবে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে। ২০২৪ চনত জি এছ টি সংস্কাৰ, এম আৰ অ’ নিৰ্দেশনা ২০২১ আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় অসামৰিক বিমান পৰিবহণ নীতি ২০১৬কে ধৰি চৰকাৰৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ নীতিগত পদক্ষেপসমূহে কৰ গাঁথনি যুক্তিসংগত কৰি আৰু ৰয়েল্টীৰ বোজা হ্ৰাস কৰি এম আৰ অ’ প্ৰদানকাৰীসকলৰ বাবে কাম-কাজ সৰল কৰি তুলিছে।