Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi interacts with Indian Blind Women’s T20 World Cup Champions
PM commends the players for Overcoming Challenges, Building Confidence, Showcasing Talent and National Pride
Hard Work ensures success beyond the sports field and in life: PM
The Team’s Achievements inspires everyone, highlights the strength and resilience of India’s Youth: PM
28 NOV 2025 11:18AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the Indian Blind Women’s T20 World Cup Champions at 7, Lok Kalyan Marg, New Delhi yesterday. Shri Modi engaged warmly with the players, acknowledging their determination and encouraging them to continue their journey with confidence and resilience. He emphasized that those who move forward through hard work never fail, not only on the sports field but also in life. He noted that the players had created their own identity, which had strengthened their self-confidence.
Highlighting the significance of 150 years of Vande Mataram, Shri Modi observed that the team’s spirit reflects the values of unity and national pride. He appreciated the musical talent of one of the players who sang devotional verses, connecting it with his own association with Kashi.
In a light-hearted exchange, the Prime Minister compared the team’s versatility to politics, remarking that just as in politics individuals take on different roles such as minister, MLA, or MP, the players too were all-rounders.
The players shared personal stories of overcoming challenges, including societal prejudices and family hardships. One player recalled her late father’s dream of seeing her succeed and expressed that meeting the Prime Minister fulfilled that dream.
The Prime Minister reassured the team that their success is an inspiration not only for the differently-abled but for all citizens of India. He emphasized that their achievements demonstrate the strength and resilience of India’s youth. He expressed pride that the country is moving forward with such courage and determination in its children.
Shri Modi concluded the interaction by extending his best wishes to the team, lauding their role in raising India’s profile globally and motivating countless others through their dedication and spirit.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়ন ব্লাইন্দ ৱিমেন্স T20 ৱার্ল্দ কপ চেম্পিয়নশিংগা ৱারী শানখ্রে
পি.এম.না শিংনবশিং মায়োক্নবদা, থাজবা হেনগৎহনবদা, হৈশিংবা উৎপদা অমসুং নেস্নেল প্রাইদ উৎপগীদমক্তা শান্নরোইশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
হোৎনবা কল্লবদি শান্ন-খোৎনবগী লমদা নত্তনা পুন্সিদসু মায় পাকপা ঙমহল্লি: পি.এম.
তীম অসিগী মাইপাকপা অসিনা মীপুম খুদিংমক্তা পুক্নিং থৌগৎলি, ভারতকী নহারোলশিংগী শক্তি অমসুং অখাং কনবা অদু উৎলি: পি.এম.
28 NOV 2025 11:18AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী, নরেন্দ্র মোদীনা ঙরাং লোক কল্যান মার্গ 7, ন্যু দিল্লীদা ভারতকী ব্লাইন্দ ৱিমেনস T-20 ৱার্ল্দ কপ চেম্পিয়নশিংগা ৱারী শাখ্রে। শ্রী মোদীনা শান্নরোইশিংগা লোইননা নুংশিনা ৱারী শানখি, মখোয়গী থৌনা অমসুং ফিরেপ অদুবু শিংথাখি অমসুং মখোয়বু থাজবা অমসুং অখাং কনবগা লোয়ননা মখোয়গী খোঙচৎ মখা চত্থনবা পুক্নিং থৌগৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি কন্না হোৎনদুনা মাংলোমদা চংশিনবশিংনা শান্ন-খোৎনবগী লমদা নত্তনা পুন্সিদসু কৈদৌনুংদা মাইথিদে। শান্নরোইশিংনা মশাগী ওইবা মশক অমা শেমগৎলে, মসিনা মখোয়গী মশাদা থাজবা হেনগৎহল্লে হায়না মহাক্না পনখি।
বন্দে মাতরমগী চহি 150 শুবগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি তীমগী স্পিরিত অসিনা অপুনবা অমসুং লৈবাক্কী চাউথোকচবগী মগুনশিং অদুবু উৎলি। মহাক্না কাশীগা মহাক্কী মরীগা মরী লৈননা লাইশোল ঈশৈ শকখিবা শান্নরোইশিংগী মরক্তগী অমনা শকপা ম্যুজিকেল তেলেন্তপু মহাক্না থাগৎখি। মহাক্না তীম অসিগী শান্নরোইশিংগী মরক্তগী অমনা ভক্তিগী ঈশৈ শকপা অদুবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং কাশীগা লৈনরিবা মহাক্কী মরী অদুবুসু নিংশিংখি।
নুংঙাইবা ফাগি ওইনা ৱারী শানবদা, প্রধান মন্ত্রীনা তীম অসিগী মওং মতৌবু রাজনিতীগা চাংদম্নখি। রাজনিতীদা মীওই অমনা মন্ত্রী, এম.এল.এ. নৎত্রগা এম.পি.গুম্বা তোঙান তোঙানবা থৌদাং লৌবগুম্না, শান্নরোয়শিং অসিসু ওল-রাউন্দর ওই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
শান্নরোইশিংনা খুন্নাইগী মীপাইবা অমসুং ইমুংগী অৱাবা য়াওনা শিংনবশিং মায়োক্নবগী মশাগী ৱারীশিং শান্নখি। শান্নরোই অমনা মহাক্কী লৈখিদ্রবা মপাবুংনা মহাক্কী মাইপাকপা উনিংবগী মঙলান অদু নিংশিংখি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগা উনদুনা মহাক্কী মঙলান অদু মঙফাওনহনখি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা তীম অদুদা মখোয়গী মাইপাকপা অসি ময়ামগা মীমান্নদ্রবশিংগীদমক্তা নত্তনা ভারতকী নাগরিক পুম্নমক্কী পুক্নিং থৌগৎলগনি হায়না থাজবা পীখি। মখোয়গী মাইপাকপশিং অসিনা ভারতকী নহাশিংগী শক্তি অমসুং অখাং কনবা অদু উৎলি হায়না মহাক্না য়াম্না মরুওইনা পনখি। লৈবাক অসিনা মখোয়গী অঙাংশিংদা অসিগুম্বা থৌনা অমসুং ফিরেপ অমগা লোয়ননা মাংলোমদা চংশিল্লিবা অসিদা চাউথোকচবা পোকই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
শ্রী মোদীনা তীম অসিদা য়াইফ-পাউজেল পীদুনা ৱারী শানবগী ৱারোইশিন পীখি, মালেমগী থাক্তা ভারতকী মিংচৎ হেনগৎহনবদা মখোয়না লৌরিবা থৌদাং অমসুং মখোয়গী খত্থোকপা অমসুং মখোয়গী ৱাখল্লোন অদুগী খুত্থাংদা অতোপ্পা কয়া অমসু পুক্নিং থৌগৎলি হায়না থাগৎখি।