Prime Minister's Office
English translation of PM’s interaction with Blind Women’s T20 World Cup Champions
28 NOV 2025 11:44AM by PIB Delhi
Player -- Sir, how did you know she sings?
Prime Minister - It is like that, I take care of all of you.
Player - Sir, I am completely satisfied after talking to you.
Prime Minister - Satisfied.
Prime Minister - You are people who have worked hard. You have created an identity for yourself.
Prime Minister - Does everyone have signature ?
Player - Yes, sir.
Prime Minister - I need to sign this.
Player - Yes, sir.
Prime Minister - Look, Vande Mataram has completed 150 years.
Player - Yes, sir.
Prime Minister - So that's why I wrote Vande Mataram.
Prime Minister - We have heard you sing very well?
Player - Yes, sir. गंगाधरा शंकरा करुणा करा, मामव भवसागर तारका, भो शंभू, शिव शंभू स्वयंभू।
Prime Minister - Wow. So, you obviously know I'm a member of parliament from Kashi, so you remembered Shambhu.
Player – Yes, sir.
Player – Sir, all of us in our team are all-rounder players.
Prime Minister – Well, everyone, so it is like politics. Everyone in politics is an all-rounder. Sometimes this one becomes a minister, sometimes that one becomes an MLA, sometimes an MP.
Prime Minister – Jai Jagannath!
Player – Jai Jagannath. I went to take a photo with Modi sir, and do you sing? He asked suddenly, "How does Sir know?" I didn't know, and I was shocked for a moment.
Prime Minister – Kavya, come first.
Player – Thank you.
Player – Sir, how did you know she sings?
Prime Minister – It is like, I take care of you all.
Player – My father also had a big dream. He used to like him (Prime Minister) a lot. But my father is not here now, but I am thinking that if my father saw it, he would have been very happy.
Prime Minister: This doesn't mean there's only this much to eat, there's more. Let's feed Jammu and Kashmir, who is an all-rounder.
Player: They talk about it all over the village, that you are blind, What do you do? You don't do anything. They talk about it all the time. And our parents listen to them, and they feel a little bad.
Prime Minister: The villagers must have started talking opposite now?
Player: Yes Sir. Yes Sir. It was nice to eat something sweet from their hands for the first time. So, it means those were some very good feelings. I can't say anything. I had a dream, my dream has come true.
Prime Minister: Start, daughter, Deepika. So, don't you like this?
Player: I like it.
Prime Minister: Do you eat sweets only.
Player: Sir, I am completely satisfied after talking to you.
Prime Minister: Completely satisfied.
Prime Minister: Those who work hard and come forward, their hard work never fails. Not just on the playing field, but in life as well. So, you guys are people who have worked hard. You have created an identity for yourself, and now, if you look at it, your self-confidence must have grown a lot.
Player - Yes, sir.
Prime Minister - Earlier, even if you had to talk to a teacher in the village, you would have wondered whether to talk to him or not? Today, you are talking to the Prime Minister.
Player - Yes, sir. You're talking to us so nicely. We are all feeling free... I feel like talking.
Prime Minister - You are one of my own, so I will talk to you like that.
Player - Under his (Prime Minister) leadership, our sport is progressing very well. He is doing very well in every field. Many teams are progressing.
Prime Minister: When I meet you, I too feel, wow, our country is progressing so much, these kids have so much courage. Just like we contest elections.
Player – Yes, Sir.
Prime Minister – So when the opponent's bail is forfeited, their deposit is confiscated, people say, what kind of people are you, you even ate up his bail. This time, you guys sent someone back to the pavilion in 10 overs.
Player – Sir, sent them back in three overs.
Prime Minister – So, why do you people behave so cruelly? Okay, best wishes to everyone. You have brought glory to the country, and this will inspire everyone.
Player – Yes, Sir.
Player – Thank you, Sir.
Prime Minister – And not just the divyang jans, but others will also be inspired.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মীৎ উদ্রবী নুপী তি ২০ ৱর্ল্দ কপ চেম্পিয়নগা ৱারী শানখিবা
28 NOV 2025 11:44AM by PIB Imphal
শান্নরোই - সর, মহাক্না ঈশৈ শকই হায়বসি অদোম্না করম্না খঙবগে?
প্রধান মন্ত্রী – নখোয় পুম্নমকপু ঐহাক্না কুপ্না য়েংশিল্লিবনি।
শান্নরোই - সর, অদোমগা ৱারী শান্নবা ফংজবদা ঐহাক মপুং ফানা অপেনবা ফাওই।
প্রধান মন্ত্রী - ঐহাকসু নুংঙাই।
প্রধান মন্ত্রী - নখোয়না কন্না হোৎনজদুনা নশাগী মিংচৎ অমমম পুরকপা ঙমজরে।
প্রধান মন্ত্রী - অদোম্না মীপুম খুদিংমক্কী সিগনেচর লৈনরব্রা?
শান্নরোই - হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রী - ঐহাক্না মসিদা শোই তৌগে।
শান্নরোই - হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রী - য়েংয়ু, বন্দে মাতরামগী মতুংদগী হৌজিক ফাওবসি চহি ১৫০ শুখ্রে।
শান্নরোই - হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রী - মসিগীদমক্তনি ঐহাক্না ভন্দে মাতরম ইরিবসি।
প্রধান মন্ত্রী – নখোয় ঈশৈ নীংথিনা শকই হায়না তাই।
শান্নরোই - হোয়, সর। গঙ্গাধরা শঙ্কর করুণা কারা, মামাভা ভাভসাগর তারাকা, ভো শম্বু, শিব শম্বু স্বয়ম্ভু।
প্রধান মন্ত্রী- ৱাও। মদুনা তাকপদি ঐহাক কাশীগী এম.পি.নি হায়বা নখোয়না খঙলে, মরম অদুনা নহাক্না শম্বুবু নিংশিংলিবা নত্ত্রা।
শান্নরোই- হোয় সর।
শান্নরোই - সর, ঐখোয়গী তীমদা য়াওরিবা মীপুম খুদিংমক ওল রাউন্দরনি।
প্রধান মন্ত্রী- অশেংবরা, নখোয় পুম্নমক? মসি রাজনিতীগা মান্নৈ। রাজনিতীদা, মীপুম খুদিংমক ওল রাউন্দর ওই। করিগুম্বা মতমদা মখোয় মিনিস্তর ওই, করিগুম্বা মতমদা এম.এল.এ. ওই, করিগুম্বা মতমদা এম.পি. ওইরিবনি।
প্রধান মন্ত্রী- জয় জগন্নাথ!
শান্নরোই- জয় জগন্নাথ। ঐহাক মোদী সরগা লোয়ননা ফোতো অমা লৌনবা চৎখি, মদুদা "ঈশৈ শকপা হৈবা নত্ত্রা? হায়না হংলকখি। অদোম্না করম্না খঙলিবনো খনবদা ঐহাক য়াম্না ঙকখি।
প্রধান মন্ত্রী- কাব্য, নহাক লাও।
শান্নরোই- থাগৎচরি।
শান্নরোই- সর, মহাক ঈশৈ শকপা হৈ হায়বসি অদোম্না করম্না খঙবগে?
প্রধান মন্ত্রীজী- ঐনা হায়খ্রবদাই, ঐহাক্না নখোয় পুম্নমকপু মুন্না খঙই।
শান্নরোই - ঐগী ইপাগীসু অচৌবা মঙলান অমা লৈরম্মি। মহাক্না নহাকপু য়াম্না নুংশিজৈ। অদুবু হৌজিক ঐগী ইপাদি মফমসিদা লৈত্রে, অদুবু ঐনা খল্লি মদুদি করিগুম্বা ঐগী ইপানা মসি উরম্লবদি, মহাক্না য়াম্না নুংঙাইরমগনি।
শান্নরোই - মখোয়না খুঙ্গংগী মফম পুম্নমক্তা হায়নৈ, "অদোম মীত উদ্রবনি, নহাক্না করিসু তৌবা ঙম্লোই। মখোয়না মতম পুম্নমক্না অসুম্না ৱারী শানৈ।" অমসুং ঐখোয়গী ইমা-ইপাশিংনা মসি তাবা মতমদা নুংঙাইতবা ফাওই।
প্রধান মন্ত্রী- হৌজিক্তি, খুঙ্গংগী মীপুম খুদিংমক ওন্ন তৈনরম্মনি?
শান্নরোই: হোয়, সর। হোয়, সর। অহানবা ওইনা মহাক্কী খুৎতগী অথুম অহাও চাবা ফংবদা হরাওবা ফাওই। ঐহাক করম্না ফোংদোক্কদবনো হায়বা ফাওবা খঙদ্রে। ঐহাক্কী অপাম্বা অমা লৈরম্মি, ঐহাক্কী অপাম্বা অদু মঙফাওনরে।
প্রধান মন্ত্রী- হৌরসি দীপিকা। অদোম্না মসি পামদব্রা?
শান্নরোই- পাম্মি সর।
প্রধান মন্ত্রী- অথুম অহাও খক্তমক চাব্রা?
শান্নরৈ - সর, অদোমগা ৱারী শান্নবনা পুকফাওবা থলহল্লে।
প্রধান মন্ত্রী- পুক থল্লব্রানে?
প্রধান মন্ত্রী- কন্না হোৎনদুনা মাংলোমদা চংশিল্লিবা মীওইশিংগী কন্না হোৎনরিবশিং অসি কৈদৌঙৈদসু মাংলোই। শান্ন-খোৎনবগী লমদা নত্তনা পুন্সিদসু। অদুনা, নহাশিং অসি য়াম্না কন্না হোৎনজবা মীওইশিংনি। অদোম্না অদোমগী মশক অমা শেম্লে, অমসুং হৌজিক নখোয়না উবা ফংলে, নখোয়গী নশা-নশানা থাজবা অসি য়াম্না হেনগৎলে।
শান্নরোই: হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রীজী: মমাংদা, নখোয়না খুঙ্গংদা ওজাগা ৱারী শানবা কিরবসু ঙসিদি নখোয়না প্রধান মন্ত্রীগা ৱারী শানরে।
শান্নরোই: হোয়, সর। অদোম্না ঐখোয়গা য়াম্না নুংঙাইনা ৱারী শাবী, ঐখোয় পুম্নমক ইয়াং য়াংনা ৱা ঙাংবা ঙমজৈ।
প্রধান মন্ত্রী- নখোয় ঐগী মরুপশিংনি, অদুমক্না ঐহাক অসুম্না ৱা ঙাংলিবনি।
শান্নরোই- নহাক্কী লুচিং মখাদা ঐখোয়গী শান্নবুং অসি য়াম্না ফগৎলক্লি। নহাক্না হীরম খুদিংমক্তা ফজনা থবক তৌরি। তীম কয়ানা য়াম্না চাউনা খুমাং চাউশিল্লি।
প্রধান মন্ত্রী- ঐহাক্না নখোয়গা উনবদা, ঐহাক্না ফাওই মদুদি, য়েংউ ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা কয়া য়াম্না খুমাং চাউশিল্লিবগে, অঙাংশিং অসিনা কয়া য়াম্না থৌনা লৈবগে। ঐখোয়না মীখলদা শরুক য়াবগুম্না।
শান্নরোই- হোয়, সর.
প্রধান মন্ত্রীজী- মরম অদুনা লম্বানরিবা অদুনা মায়থীগদবা মতমদা, মীশিংনা হায়নৈ মদুদি, অদোম করম্বা মীওইনো, অদুক থীনা ওৎপীব্রা ফাওবা হায়গনি। মতম অসিদা, নখোয়না তুর্নামেন্ত অসিদাওভর ১০গী মনুংদা পেভিলিয়নদা অমুক্কা হন্না থাজিনখ্রে।
শান্নরোই- সর, ওভর অহুমদনি।
প্রধান মন্ত্রী- করিগীদমক অদুক্কী তমথীনা ওৎপীরিবা? ফরে নখোয় পুম্নমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীরি। নখোয়না লৈবাক অসিদা শিংথানীংঙাই ওইরবা থৌদাং অমা লৌখ্রে, অমসুং মসিনা মীপুম খুদিংমক্তা ইথিল পীরগনি।
শান্নরোই- হোয়, সর.
শান্নরোই- থাগৎচরি, সর।
প্রধান মন্ত্রী- অমসুং দিফরেন্তলী এবল ওইরবসু অতোপ্পশিংদা ইথিল পীরগনি।