Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
EIMA Agrimach India 2025 concludes with Agriculture Ministry advocating adoption of green fuel-based technologies in farm sector
20,000 farmers, 4000+ domestic dealers & distributors, 100+ foreign buyers and 180+ companies participated in exhibition
Event organised successfully by FICCI & FederUnacoma in association with Ministry of Ministry of Agriculture & Farmers Welfare, Government of India
Senior Agriculture Ministry officials and Ambassador of Italy attended the event
29 NOV 2025 4:22PM by PIB Delhi
The 9th International Exhibition & Conference on Agri-Machinery, Equipment & Agri-tech Solutions ‘EIMA Agrimach India 2025’ jointly organized by FICCI and Italian agriculture industry body FederUnacoma in association with Ministry of Agriculture & Farmers Welfare, Government of India, today concluded with a call on focusing on green-fuel based agri machinery in the future.
Held at IARI ground, PUSA in New Delhi from November 27-29, 2025, the exhibition witnessed participation of about 20,000 farmers with major draw from Uttar Pradesh, Punjab, Haryana and Odisha; more than 4000 domestic dealers & distributors, 180+ domestic and foreign companies; and 100+ foreign buyers from Algeria, Nepal, Sri Lanka, Kenya, Oman, Malaysia, Morocco, Nigeria, Uganda, Vietnam, Zimbabwe, South Korea and Thailand. While Italy was Partnering country for the exhibition, Netherland, Japan, USA and Poland also participated in the exhibition.
The exhibition showcased a wide-range of agri machineries, which can be extremely beneficial for farmers of our country. Besides, the event provided the excellent opportunities to both Indian and overseas player catering to the entire value chain of agriculture sector.
Delivering a keynote address during the inaugural session, Dr. Devesh Chaturvedi, Secretary, Ministry of Agriculture & Farmers Welfare requested industry to play a pivotal role in shaping Indian agriculture sector’s vision of 2047 by prioritising green-fuel based mechanisation and reduce the drudgery of women farmers by making gender-neutral farm equipment to reduce workload.
“Over the next 5–10 years, we should shift our technologies towards green fuels—whether electrically operated tractors or machines running on CBG (compressed biogas) available for rural CBG plants. This transition will bring down both maintenance and operational costs for farmers. Our schemes will increasingly prioritize green-fuel-based technologies. I would urge our Italian industry counterparts to collaborate in this area,” he said during his inaugural address.
Terming women farmers vital for achieving the Vision 2047, the Secretary drew attention of industry towards gender budgeting and exhorted them to focus on production of gender-friendly equipment.
He further stated that the United Nations has declared 2026 as the International Year of Women Farmers. Therefore, equipment must be designed to reduce the drudgery of women. “Often policy makers assume that ‘gender budgeting’ simply means giving ownership of machinery to women but that alone does not reduce drudgery. “Most difficult agricultural tasks are performed by women, and hence we need more gender-friendly equipment, whether manual or motorized, that genuinely reduces their workload,” emphasized Dr Chatuvedi.
Mr Antonio Bartoli, Ambassador of Italy in India hoped to have an agriculture Attache in Italian Embassy in India soon to boost bilateral cooperation in agriculture field between both countries.
Shri Anbalagan P., Joint Secretary, Ministry of Agriculture & Farmers Welfare, who visited the expo on the penultimate day, expressed his satisfaction over achievement of the exhibition & conference and said that participation of large number of farmers along with a major presence of both domestic & foreign companies, dealers, distributors speak volume about the success of the event.
Mr T. R. Kesavan, Chairman, Organizing Committee- EIMA Agrimach India & Board Director and Group President, TAFE underlined the need to promote agriculture as services, as farmer will find it unaffordable to buy a seeder which is used just for couple of days. But seeder as an agriculture service can help. So, we need to create a new area of agriculture as a service. Industry has discussed this with the Ministry of Agriculture, and some progress has happened on this front.
Upbeat over future of India-Italy collaboration in agriculture space, Ms. Simona Rapastella, Director General, FEDERUNACOMA said that as per Italian Trade Agency (ICE) report on India, the sector was worth a total of USD 13.7 billion in 2023 and is expected to grow significantly over the next ten years, reaching USD 31.6 billion in 2033, with an annual growth rate of about 9%.
Mr. Subroto Geed, Co-Chairman, FICCI National Agriculture Committee and President, South Asia, Corteva Agriscience said, "For India to secure its food future, improving productivity is critical. We must start by giving farmers access to the right inputs like high-quality seeds and crop solutions. We need modern practices that reduce drudgery and improve efficiency. Mechanization is a critical part of this transformation, supported by technology and progressive reforms. Together, these steps can build a resilient agricultural system that works for farmers and for the nation."
FICCI-PwC report ‘Farm Mechanisation: The Path Towards a Future-Ready India’ was also released during the event.
Ms Sabrina Mangialavori, Deputy Trade Commissioner, Italian Trade Agency noted increasing adoption of modern mechanical solutions, such as tillage, sowing, irrigation, crop protection, and threshing by Indian farmers.
The 10th edition of the event is scheduled to be organised in Italy next year.

କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସବୁଜ ଇନ୍ଧନ-ଆଧାରିତ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଗ୍ରହଣକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ପାଇଁ କୃଷି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ପରାମର୍ଶ ସହିତ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି ଇଆଇଏମଏ ଏଗ୍ରିମାଚ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ୨୦୨୫
29 NOV 2025 4:22PM by PIB Bhubaneswar
• ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ୨୦,୦୦୦ଚାଷୀ, ୪୦୦୦ରୁ ଅଧିକ ଘରୋଇ ଡିଲର ଏବଂ ବିତରକ, ୧୦୦ରୁ ଅଧିକ ବିଦେଶୀ କ୍ରେତା ଏବଂ ୧୮୦ରୁ ଅଧିକ କମ୍ପାନୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି
• ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ କୃଷି ଏବଂ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସହଯୋଗରେ ଏଫଆଇସିସିଆଇ ଏବଂ ଫେଡର ୟୁନାକୋମା ଦ୍ୱାରା ସଫଳତାର ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜିତ
• କୃଷି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ ଇଟାଲୀର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ କୃଷି ଏବଂ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସହଯୋଗରେ ଏଫଆଇସିସିଆଇ ଏବଂ ଇଟାଲୀୟ କୃଷି ଶିଳ୍ପ ସଂଗଠନ ଫେଡର ୟୁନାକୋମା ଦ୍ୱାରା ମିଳିତ ଭାବରେ ଆୟୋଜିତ ୯ମ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଏବଂ କୃଷି-ଯନ୍ତ୍ରପାତି, ଉପକରଣ ଏବଂ କୃଷି-ପ୍ରଯୁକ୍ତି ସମାଧାନ ସମ୍ମିଳନୀ 'ଇଆଇଏମଏ ଅଗ୍ରିମାଚ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ୨୦୨୫' ଆଜି ଭବିଷ୍ୟତରେ ସବୁଜ ଇନ୍ଧନ ଆଧାରିତ କୃଷି ଯନ୍ତ୍ରପାତି ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ପାଇଁ ଏକ ଆହ୍ୱାନ ସହିତ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି।
ନଭେମ୍ବର ୨୭-୨୯,୨୦୨୫ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ପୁସାରର ଆଇଏଆରଆଇ ଗ୍ରାଉଣ୍ଡରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଏହି ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ପ୍ରାୟ ୨୦,୦୦୦ ଚାଷୀଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ପଞ୍ଜାବ, ହରିୟାଣା ଏବଂ ଓଡ଼ିଶାରୁ ପ୍ରମୁଖ ଆକର୍ଷଣ ଥିଲା; ୪,୦୦୦ରୁ ଅଧିକ ଘରୋଇ ଡିଲର ଏବଂ ବିତରକ, ୧୮୦ରୁ ଅଧିକ ଘରୋଇ ଏବଂ ବିଦେଶୀ କମ୍ପାନୀ; ଏବଂ ଆଲଜେରିଆ, ନେପାଳ, ଶ୍ରୀଲଙ୍କା, କେନିଆ, ଓମାନ, ମାଲେସିଆ, ମରକ୍କୋ, ନାଇଜେରିଆ, ଉଗାଣ୍ଡା, ଭିଏତନାମ, ଜିମ୍ବାୱେ, ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ଏବଂ ଥାଇଲ୍ୟାଣ୍ଡରୁ ୧୦୦ରୁ ଅଧିକ ବିଦେଶୀ କ୍ରେତା ଥିଲେ। ଇଟାଲୀ ପ୍ରଦର୍ଶନୀର ସହଯୋଗୀ ଦେଶ ଥିବା ବେଳେ, ନେଦରଲ୍ୟାଣ୍ଡ, ଜାପାନ, ଆମେରିକା ଏବଂ ପୋଲାଣ୍ଡ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର କୃଷି ଯନ୍ତ୍ରପାତି ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଥିଲା, ଯାହା ଆମ ଦେଶର କୃଷକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରର ସମଗ୍ର ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ପୂରଣ କରୁଥିବା ଭାରତୀୟ ଏବଂ ବିଦେଶୀମାନଙ୍କୁ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା।
ଉଦ୍ଘାଟନୀ ଅଧିବେଶନରେ ଏକ ମୁଖ୍ୟ ଭାଷଣ ଦେଇ, କୃଷି ଏବଂ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ଡକ୍ଟର ଦେବେଶ ଚତୁର୍ବେଦୀ ଶିଳ୍ପଗୁଡ଼ିକୁ ସବୁଜ ଇନ୍ଧନ ଆଧାରିତ ଯାନ୍ତ୍ରିକୀକରଣକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଇ ଭାରତୀୟ କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରର ୨୦୪୭ର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ଗଢ଼ି ତୋଳିବାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟଭାର ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ଲିଙ୍ଗ-ନିରପେକ୍ଷ କୃଷି ଉପକରଣ ତିଆରି କରି ମହିଳା ଚାଷୀଙ୍କ କଠିନତାକୁ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ।
"ଆଗାମୀ ୫-୧୦ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଆମେ ଆମର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାକୁ ସବୁଜ ଇନ୍ଧନ ଆଡ଼କୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତରିତ କରିବା ଉଚିତ - ଗ୍ରାମୀଣ ସିବିଜି ପ୍ଲାଣ୍ଟ ପାଇଁ ଉପଲବ୍ଧ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ପରିଚାଳିତ ଟ୍ରାକ୍ଟର କିମ୍ବା ସିବିଜି (କମ୍ପ୍ରେସଡ୍‌ ବାୟୋଗ୍ୟାସ୍) ରେ ଚାଲୁଥିବା ମେସିନ। ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଚାଷୀଙ୍କ ପାଇଁ ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ ଏବଂ ପରିଚାଳନା ଖର୍ଚ୍ଚ ଉଭୟକୁ ହ୍ରାସ କରିବ। ଆମର ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକ ସବୁଜ ଇନ୍ଧନ ଆଧାରିତ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାକୁ କ୍ରମଶଃ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବ। ମୁଁ ଆମର ଇଟାଲୀୟ ଶିଳ୍ପ ପ୍ରତିପକ୍ଷମାନଙ୍କୁ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିବି," ସେ ତାଙ୍କ ଉଦଘାଟନୀ ଭାଷଣ ସମୟରେ କହିଥିଲେ।
ଭିଜନ ୨୦୪୭ ହାସଲ ପାଇଁ ମହିଳା ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବୋଲି କହି ସଚିବ ଶିଳ୍ପର ଦୃଷ୍ଟି ଆକର୍ଷଣ କଲେ ଏବଂ ଲିଙ୍ଗ ଅନୁକୂଳ ଉପକରଣ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ସେମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କଲେ।
ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ଜାତିସଂଘ ୨୦୨୬କୁ ମହିଳା କୃଷକଙ୍କ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବର୍ଷ ଭାବରେ ଘୋଷଣା କରିଛି। ତେଣୁ, ମହିଳାମାନଙ୍କ କଠିନ ପରିଶ୍ରମକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ଉପକରଣ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯିବା ଆବଶ୍ୟକ। "ପ୍ରାୟତଃ ନୀତି ନିର୍ଦ୍ଧାରକମାନେ ଧାରଣା କରନ୍ତି ଯେ 'ଲିଙ୍ଗ ବଜେଟିଂ' ଅର୍ଥ କେବଳ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଯନ୍ତ୍ରପାତି ମାଲିକାନା ପ୍ରଦାନ କରିବା, କିନ୍ତୁ କେବଳ ଏହା କଠିନ ପରିଶ୍ରମକୁ ହ୍ରାସ କରେ ନାହିଁ। "ସର୍ବାଧିକ କଷ୍ଟକର କୃଷି କାର୍ଯ୍ୟ ମହିଳାମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଏ, ତେଣୁ ଆମକୁ ଅଧିକ ଲିଙ୍ଗ-ଅନୁକୂଳ ଉପକରଣ ଆବଶ୍ୟକ, ତାହା ମାନୁଆଲ୍ କିମ୍ବା ମୋଟରଚାଳିତ ହେଉ, ଯାହା ପ୍ରକୃତରେ ସେମାନଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟଭାରକୁ ହ୍ରାସ କରେ," ଡକ୍ଟର ଚତୁବେଦୀ ଜୋର ଦେଇଥିଲେ।
ଭାରତରେ ଇଟାଲୀର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଶ୍ରୀ ଆଣ୍ଟୋନିଓ ବାର୍ଟୋଲି ଆଶା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଯେ, ଉଭୟ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଭାରତରେ ଇଟାଲୀୟ ଦୂତାବାସରେ ଶୀଘ୍ର ଜଣେ କୃଷି ଆଟାଚେ ରହିବେ।
ଶେଷ ଦିନରେ ଏକ୍ସପୋ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିବା କୃଷି ଏବଂ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଯୁଗ୍ମ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଅନବାଲାଗନ୍ ପି. ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଏବଂ ସମ୍ମିଳନୀର ସଫଳତା ଉପରେ ସନ୍ତୋଷ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ ଯେ ଦେଶୀ ଏବଂ ବିଦେଶୀ କମ୍ପାନୀ, ଡିଲର, ବିତରକଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ ଉପସ୍ଥିତି ସହିତ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ଚାଷୀଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ସଫଳତା ବିଷୟରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ବହନ କରେ।
ଶ୍ରୀ ଟି. ଆର. କେଶବନ, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ, ଆୟୋଜନ କମିଟି- ଇଆଇଏମଏ ଏଗ୍ରିମାଚ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ବୋର୍ଡ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଓ ଟାଫେ ଗୋଷ୍ଠୀ ସଭାପତି କୃଷିକୁ ସେବା ଭାବରେ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ, କାରଣ ଚାଷୀମାନେ ସିଡର କିଣିବା ପାଇଁ ଅସମର୍ଥ ହୋଇ ପାରନ୍ତି ଯାହା କେବଳ କିଛି ଦିନ ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ। କିନ୍ତୁ କୃଷି ସେବା ଭାବରେ ସିଡର ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବ। ତେଣୁ, ଆମକୁ ସେବା ଭାବରେ କୃଷିର ଏକ ନୂତନ କ୍ଷେତ୍ର ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ପଡିବ। ଶିଳ୍ପ କୃଷି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସହିତ ଏ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିଛି ଏବଂ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ କିଛି ଅଗ୍ରଗତି ହୋଇଛି।
ଭାରତ-ଇଟାଲୀ କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗର ଭବିଷ୍ୟତ ବିଷୟରେ ଉତ୍ସାହିତ, ଫେଡେରୁନାକୋମାର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଜେନେରାଲ ସୁଶ୍ରୀ ସିମୋନା ରାପାଷ୍ଟେଲା କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ ଉପରେ ଇଟାଲୀୟ ବାଣିଜ୍ୟ ଏଜେନ୍ସି (ଆଇସିଇ) ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ୨୦୨୩ରେ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରର ମୂଲ୍ୟ ମୋଟ ୧୩.୭ ବିଲିୟନ ଡଲାର ଥିଲା ଏବଂ ଏହା ଆଗାମୀ ଦଶ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ, ୨୦୩୩ ରେ ୩୧.୬ ବିଲିୟନ ଡଲାରରେ ପହଞ୍ଚିବ, ଯାହାର ବାର୍ଷିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ପ୍ରାୟ ୯%।
ଶ୍ରୀଯୁକ୍ତ ସୁବ୍ରୋତୋ ଗିଡ୍, ଏଫଆଇସିସିଆଇ ଜାତୀୟ କୃଷି କମିଟିର ସହ-ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ଦକ୍ଷିଣ ଏସିଆର ସଭାପତି, କୋର୍ଟେଭା ଏଗ୍ରିସାଇନ୍ସ କହିଛନ୍ତି, "ଭାରତର ଖାଦ୍ୟ ଭବିଷ୍ୟତ ସୁରକ୍ଷିତ କରିବା ପାଇଁ, ଉତ୍ପାଦକତାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଆମକୁ ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ଉଚ୍ଚମାନର ବିହନ ଏବଂ ଫସଲ ସମାଧାନ ଭଳି ସଠିକ୍ ଇନପୁଟ୍ ଉପଲବ୍ଧ କରି ଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ପଡିବ। ଆମକୁ ଆଧୁନିକ ଅଭ୍ୟାସ ଆବଶ୍ୟକ ଯାହା କଠିନ ପରିଶ୍ରମକୁ ହ୍ରାସ କରେ ଏବଂ ଦକ୍ଷତାକୁ ଉନ୍ନତ କରେ। ଯାନ୍ତ୍ରିକୀକରଣ ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ, ଯାହା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ପ୍ରଗତିଶୀଳ ସଂସ୍କାର ଦ୍ୱାରା ସମର୍ଥିତ। ମିଳିତ ଭାବରେ, ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ଏକ ସ୍ଥିର କୃଷି ବ୍ୟବସ୍ଥା ନିର୍ମାଣ କରିପାରିବ ଯାହା କୃଷକ ଏବଂ ଦେଶ ପାଇଁ କାମ କରେ।"
ଏଫଆଇସିସିଆଇ-ପିଡବ୍ଲୁସି ରିପୋର୍ଟ 'କୃଷି ଯାନ୍ତ୍ରିକୀକରଣ: ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଭାରତ ପଥ' ମଧ୍ୟ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସମୟରେ ପ୍ରକାଶିତ ହୋଇଥିଲା।
ଇଟାଲୀୟ ବାଣିଜ୍ୟ ଏଜେନ୍ସିର ଡେପୁଟି ବାଣିଜ୍ୟ କମିଶନର ସୁଶ୍ରୀ ସାବ୍ରିନା ମାଙ୍ଗିଆଲାଭୋରି ଭାରତୀୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କ୍ଷେତ କାଟିବା, ବୁଣା, ଜଳସେଚନ, ଫସଲ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ଝାଡ଼ିବା ଭଳି ଆଧୁନିକ ଯାନ୍ତ୍ରିକ ସମାଧାନର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଗ୍ରହଣ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଦଶମ ସଂସ୍କରଣ ଆସନ୍ତା ବର୍ଷ ଇଟାଲୀରେ ଆୟୋଜନ କରାଯିବାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରହିଛି।