Prime Minister's Office
Prime Minister reiterates commitment to ensuring dignity, access and opportunity for Divyangs on the International Day of Persons with Disabilities
03 DEC 2025 4:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has reiterated commitment to dignity, access and opportunity for Divyang sisters and brothers, on the International Day of Persons with Disabilities, today. Shri Modi stated that Divyangs have distinguished themselves across sectors because of their creativity and determination and have enriched our national progress significantly. "Over the years, India has taken important steps towards Divyang Kalyan through laws, accessible infrastructure, inclusive education policies and innovations in assistive technologies. We will continue to do more in the times to come", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"On the International Day of Persons with Disabilities, we reiterate our commitment to always ensuring dignity, access and opportunity for our Divyang sisters and brothers. They have distinguished themselves across sectors, thanks to their creativity and determination. At the same time, they have enriched our national progress significantly. Over the years, India has taken important steps towards Divyang Kalyan through laws, accessible infrastructure, inclusive education policies and innovations in assistive technologies. We will continue to do more in the times to come."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধানমন্ত্রীনা অন্তর্রাস্ত্রীয় দিব্যাংজন দীবসতা উবা ঙমদবনা নাম্মা শোইরবশিংগীদমক্তা ইকাইখুম্ননবগী, এসেস তৌনবগী অমসুং খুদোংচাবা লৈহন্নবগীদমক্তা ওইবা ৱাশক অদু অমুক্কা হন্না নিংশিংখ্রে
03 DEC 2025 4:09PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অন্তর্রাস্ত্রীয় দিব্যাংজন দীবসতা উবা ঙমদবনা নাম্মা শোইরবা ইচল-ইচেশিং অমসুং ইচিল-ইনাওশিংগীদমক্তা ইকাইখুম্নবা, এসেস তৌনবগী অমসুং খুদোংচাবা লৈহন্নবগীদমক্তা মহাক্না শকপীখিবা ৱাশক অদু অমুক্কা হন্না নিংশিংখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মীৎ উদ্রবশিংনা সেক্তর খুদিংদা মখোয়গী ক্রিএতিবিতী অমসুং চপ চানা ৱারেপ লৌবা ঙম্বনা তোপ-তোপ্পা শক্তম অমা ওইহল্লি অমসুং ইরৈবাক্কীদমক্তা চাওখৎপা অদুক্কী মতিক হেনগৎহল্লি। শ্রী মোদীনা হায়খি,"হৌখিবা চহীশিংদা ভারতকী ৱায়েল-কাংলোনশিংদা, অরাইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা, পুন্না চৎমিন্নবগী ওইবা এজুকেসন পোলিসীদা অমসুং তেংবাং পীবগী ওইবা তেক্নোলোজীদা ইনোভেসনগী থোংদা মীৎ উদ্রবশিংগী য়াইফনবগী মায়কৈদা মরুওইবা থবক পায়খৎলি। ঐখোয়না লাক্কদৌরিবা মতমদা হেন্না-হেন্না থবক কয়া পাংথোকখিগনি।"
প্রধানমন্ত্রীনা X তা পোস্ত তৌরকখিবদা :
"অন্তর্রাস্ত্রীয় দিব্যাংজন দীবসতা উবা ঙমদবনা নাম্মা শোইরবা ইচল-ইচেশিং অমসুং ইচিল-ইনাওশিংগীদমক্তা ইকাইখুম্নবা, এসেস তৌনবগী অমসুং খুদোংচাবা লৈহন্নবগীদমক্তা মহাক্না শকপীখিবা ৱাশক অদু অমুক্কা হন্না নিংশিংজরি। মখোয়গী সেক্তর খুদিংদা তোপ-তোপ্পা শক্তম অমা ওইহল্লি, মখোয়গী ক্রিএতিবিতী অমসুং চপ চানা ৱারেপ লৌবা ঙম্বা অসিগীদমক্তা থাগৎচরি। তাজ্ঞা অসিমক্তদা ঐখোয়গী লৈবাক অসি শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা চাওখৎহল্লক্লি। হৌখিবা চহীশিংদা ভারতকী ৱায়েল-কাংলোনশিংদা, অরাইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা, পুন্না চৎমিন্নবগী ওইবা এজুকেসন পোলিসীদা অমসুং তেংবাং পীবগী ওইবা তেক্নোলোজীদা ইনোভেসনগী থোংদা উবা ঙমদবনা নাম্মা শোইরবশিংগীদমক্তা য়াইফনবগী মায়কৈদা মরুওইবা থবক পায়খৎলি। ঐখোয়না লাক্কদৌরিবা মতমদা হেন্না-হেন্না থবক কয়া পাংথোকখিগনি।"