Prime Minister's Office
Prime Minister greets all the wildlife lovers on International Cheetah Day
04 DEC 2025 9:43AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted all the wildlife lovers and conservationists dedicated to protecting the cheetah, on International Cheetah Day, today."Three years ago, our Government launched Project Cheetah with the aim of safeguarding this magnificent animal and restoring the ecosystem in which it can truly flourish. It was also an effort to revive lost ecological heritage and strengthen our biodiversity", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"On International Cheetah Day, my best wishes to all wildlife lovers and conservationists dedicated to protecting the cheetah, one of our planet’s most remarkable creatures. Three years ago, our Government launched Project Cheetah with the aim of safeguarding this magnificent animal and restoring the ecosystem in which it can truly flourish. It was also an effort to revive lost ecological heritage and strengthen our biodiversity."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚିତା ଦିବସ ଅବସରରେ ସମସ୍ତ ବନ୍ୟପ୍ରାଣୀ ପ୍ରେମୀଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
04 DEC 2025 9:43AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚିତା ଦିବସ ଅବସରରେ ଚିତାବାଘ ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସମସ୍ତ ବନ୍ୟଜନ୍ତୁ ପ୍ରେମୀ ଏବଂ ସଂରକ୍ଷଣକାରୀଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି। "ତିନି ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ, ଆମ ସରକାର ଏହି ଚମତ୍କାର ପ୍ରାଣୀକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ଏବଂ ବ୍ୟବସ୍ଥାର ପୁନରୁଦ୍ଧାର କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ପ୍ରକଳ୍ପ ଚିତା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ଯେଉଁଥିରେ ଏହା ପ୍ରକୃତରେ ସମୃଦ୍ଧ ହୋଇପାରିବ। ହଜି ଯାଇଥିବା ପରିବେଶଗତ ଐତିହ୍ୟକୁ ପୁନର୍ଜୀବିତ କରିବା ଏବଂ ଆମର ଜୈବିବିଧତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଏକ ପ୍ରୟାସ ଥିଲା ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚିତା ଦିବସ ଅବସରରେ, ଆମ ପୃଥିବୀର ଅନ୍ୟତମ ଚମତ୍କାର ପ୍ରାଣୀ ଚିତାକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସମସ୍ତ ବନ୍ୟଜନ୍ତୁ ପ୍ରେମୀ ଏବଂ ସଂରକ୍ଷଣକାରୀଙ୍କୁ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା। ତିନି ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ, ଆମ ସରକାର ଏହି ଚମତ୍କାର ପ୍ରାଣୀକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ଏବଂ ବ୍ୟବସ୍ଥାର ପୁନରୁଦ୍ଧାର କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ପ୍ରକଳ୍ପ ଚିତା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ଯେଉଁଥିରେ ଏହା ପ୍ରକୃତରେ ସମୃଦ୍ଧ ହୋଇପାରିବ। ହଜି ଯାଇଥିବା ପରିବେଶଗତ ଐତିହ୍ୟକୁ ପୁନର୍ଜୀବିତ କରିବା ଏବଂ ଆମର ଜୈବିବିଧତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଏକ ପ୍ରୟାସ ଥିଲା ।’’