Prime Minister's Office
Prime Minister greets all the wildlife lovers on International Cheetah Day
04 DEC 2025 9:43AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted all the wildlife lovers and conservationists dedicated to protecting the cheetah, on International Cheetah Day, today."Three years ago, our Government launched Project Cheetah with the aim of safeguarding this magnificent animal and restoring the ecosystem in which it can truly flourish. It was also an effort to revive lost ecological heritage and strengthen our biodiversity", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"On International Cheetah Day, my best wishes to all wildlife lovers and conservationists dedicated to protecting the cheetah, one of our planet’s most remarkable creatures. Three years ago, our Government launched Project Cheetah with the aim of safeguarding this magnificent animal and restoring the ecosystem in which it can truly flourish. It was also an effort to revive lost ecological heritage and strengthen our biodiversity."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্তর্নেস্নেল চীতা দেনা লাকপদা লমলক্কী শাশিংবু নুংশিজবা মীওই পুম্নমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
04 DEC 2025 9:43AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ইন্তর্নেস্নেল চীতা দেনা লাকপদা লমলক্কী শাশিংবু নুংশিজবা অমসুং চীতা ঙাক-শেন্নবা কত্থোক্লিবা কঞ্জার্বেসনিস্ত পুম্নমকপু য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। “মসিগী ফজরবা শা অসি ঙাক-শেন্নবা অমসুং ইকোসিস্তেম অসি অমুক হন্না হিংগৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা চহী অহুমগী মমাংদা, ঐখোয়গী সরকারনা প্রোজেক্ত চীতা হৌদোকখি। মসি মাংখ্রবা ইকোলোজিকেল হেরিতেজ অমুক হন্না হিংহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী বাইওদাইভর্সিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙথাং অমসুনি", হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
Xতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
"ইন্তর্নেস্নেল চীতা দেনা লাকপদা, ঐখোয়গী গ্রহ অসিগী খ্বাইদগী মশক থোকপা জিবশিংগী মরক্তগী অমা ওইরিবা চীতাবু ঙাক শেনবা থাজবা থম্লিবা লমলক্কী শাশিংবু নুংশিজবা অমসুং কঞ্জার্বেসনিস্ত পুম্নমক্তা ঐহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীজরি। মসিগী ফজরবা শা অসি ঙাক-শেন্নবা অমসুং ইকোসিস্তেম অসি অমুক হন্না হিংগৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা চহী অহুমগী মমাংদা, ঐখোয়গী সরকারনা প্রোজেক্ত চীতা হৌদোকখি। মসি মাংখ্রবা ইকোলোজিকেল হেরিতেজ অমুক হন্না হিংহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী বাইওদাইভর্সিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙথাং অমসুনি।"