Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing of Shri Swaraj Kaushal Ji
04 DEC 2025 5:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing of Shri Swaraj Kaushal Ji. Shri Modi stated that Shri Swaraj Kaushal Ji distinguished himself as a lawyer and a person who believed in using the legal profession to improve the lives of the underprivileged. "He became India’s youngest Governor and left a lasting impression on the people of Mizoram during his gubernatorial tenure. His insights as a Parliamentarian were also noteworthy", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"Pained by the passing of Shri Swaraj Kaushal Ji. He distinguished himself as a lawyer and a person who believed in using the legal profession to improve the lives of the underprivileged. He became India’s youngest Governor and left a lasting impression on the people of Mizoram during his gubernatorial tenure. His insights as a Parliamentarian were also noteworthy. My thoughts are with his daughter Bansuri and the other family members in this sad hour. Om Shanti."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী স্বরাজ কৌশাল জীনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
04 DEC 2025 5:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী স্বরাজ কৌশাল জীনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। শ্রী কৌশাল জীনা মহাক মশাবু উকিল অমদি লিগেলগী শিনফমবু চাকথুং ফিথুংদ্রবা মীওইশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা শীজিন্নবদা থাজবা থম্বা মীশক অমা ওইনা ময়ামদগী তোপ তোপ্না থমজরম্মি হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি। “মহাক্না ভারতকী খ্বায়দগী নহা ওইরিবা গভর্নর ওইখি অমদি মহাক্না গভর্নর ওইরিঙৈ মতমদা মিজোরমগী মীয়ামগী মফমদা তুং কোইগদবা ইথিল অমা থম্লম্মি”, হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা থাগৎলকখি:
“শ্রী স্বরাজজ কৌশাল জীনা লৈখিদবদা নুংঙাইতবা ফাওই। মহাক মশাবু উকিল অমদি লিগেলগী শিনফমবু চাকথুং ফিথুংদ্রবা মীওইশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা শীজিন্নবদা থাজবা থম্বা মীশক অমা ওইনা ময়ামদগী তোপ তোপ্না থমজরম্মি। মহাক্না ভারতকী খ্বায়দগী নহা ওইরিবা গভর্নর ওইখি অমদি মহাক্না গভর্নর ওইরিঙৈ মতমদা মিজোরমগী মীয়ামগী মফমদা তুং কোইগদবা ইথিল অমা থম্লম্মি। পার্লিয়ামেন্তরিয়ন অমা ওইনা মহাক্কী মীৎয়েঙ শিংথানিংঙাইনি। মহাক্কী মচানুপী বন্সুরী অমদি ইমুংগী অতৈ মীওইশিংগী অৱাবদা ঐহাক্না শরুক য়াজরি। ওম শান্তি।”