Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of the President of the Russian Federation to India
05 DEC 2025 5:43PM by PIB Delhi
MoUs and Agreements.
Migration and Mobility:
Agreement between the Government of the Republic of India and the Government of the Russian Federation on Temporary Labour Activity of Citizens of one State in the Territory of the other State
Agreement between the Government of the Republic of India and the Government of the Russian Federation on Cooperation in Combating Irregular Migration
Health and Food safety:
Agreement between the Ministry of Health and Family Welfare of the Republic of India and the Ministry of Health of the Russian Federation on the cooperation in the field of healthcare, medical education and science
Agreement between the Food Safety and Standards Authority of India of the Ministry of Health and Family Welfare of the Republic of India and the Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Well-being (Russian Federation) in the field of food safety
Maritime Cooperation and Polar waters:
Memorandum of Understanding between the Ministry of Ports, Shipping and Waterways of the Government of the Republic of India and the Ministry of Transport of the Russian Federation on the Training of Specialists for Ships Operating in Polar Waters
Memorandum of Understanding between the Ministry of Ports, Shipping and Waterways of the Republic of India and the Maritime Board of the Russian Federation
Fertilizers:
Memorandum of Understanding between M/s. JSC UralChem and M/s. Rashtriya Chemicals and Fertilizers Limited and National Fertilizers Limited and Indian Potash Limited
Customs and commerce:
Protocol between the Central Board of Indirect taxes and Customs of the Government of the Republic of India and the Federal Customs Service (Russian Federation) for cooperation in exchange of Pre-arrival information in respect of goods and vehicles moved between the Republic of India and the Russian federation
Bilateral Agreement between Department of Posts, Ministry of Communications of the Republic of India between and JSC «Russian Post»
Academic collaboration:
Memorandum of Understanding on scientific and academic collaboration between Defence Institute of Advanced Technology, Pune and Federal State Autonomous Educational Institution of Higher Education "National Tomsk State University”, Tomsk
Agreement regarding cooperation between University of Mumbai, Lomonosov Moscow State University and Joint-Stock Company Management Company of Russian Direct Investment Fund
Media Collaboration:
Memorandum of Understanding for Cooperation and Collaboration on Broadcasting between Prasar Bharati, India and Joint Stock Company Gazprom-media Holding, Russian Federation.
Memorandum of Understanding for Cooperation and Collaboration on Broadcasting between Prasar Bharati, India and National Media Group, Russia
Memorandum of Understanding for Cooperation and Collaboration on Broadcasting between Prasar Bharati, India and the BIG ASIA Media Group
Addendum to Memorandum of Understanding for cooperation and collaboration on broadcasting between Prasar Bharati, India, and ANO "TV-Novosti”
Memorandum of Understanding between "TV BRICS” Joint-stock company and "Prasar Bharati (PB)”
Announcements
Programme for the Development of Strategic Areas of India - Russia Economic Cooperation till 2030
The Russian side has decided to adopt the Framework Agreement to join the International Big Cat Alliance (IBCA).
Agreement for the exhibition "India. Fabric of Time” between the National Crafts Museum &Hastkala Academy (New Delhi, India) and the Tsaritsyno State Historical, Architectural, Art and Landscape Museum-Reserve (Moscow, Russia)
Grant of 30 days e-Tourist Visa on gratis basis to Russian nationals on reciprocal basis
Grant of Group Tourist Visa on gratis basis to Russian nationals

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানরবা থবকশিংগী মমিং: রুসিয়াগী রাষ্ট্রপতিগী ভারত খোঙচৎ
05 DEC 2025 5:43PM by PIB Imphal
এম.ও.য়ুশিং অমসুং এগ্রিমেন্তশিং।
য়ুম হোংবা অমসুং চৎথোক-চৎশিন:
লৈবাক অমদা অতোপ্পা লৈবাক্কী মীওইশিং মতম খরগী ওইনা থবক শুবদা ভারত সরকার অমসুং রুসিয়া সরকারগী মরক্ত এগ্রিমেন্ত
নিয়ম কাইনা য়ুম হোংবা থিংনবা মতেং পাংন্নবা ভারত সরকার অমসুং রুসিয়া সরকারগী মরক্ত এগ্রিমেন্ত
হকশেল অমসুং অফবা চীঞ্জাক:
অনা-লায়য়েং, মেদিকেল ইজুকেসন অমসুং সাইন্সকী হিরমদা মতেং পাংন্নবা ভারতকী হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার অমসুং রুসিয়াগী হেল্থ মিনিষ্ট্রিগী মরক্ত এগ্রিমেন্ত
অফবা চীঞ্জাক্কী মতাংদা ভারতকী হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলিফিয়ার মিনিষ্ট্রিগী ফুদ সেফতি ষ্টেন্দার্দস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া অমসুং রুসিয়াগী ফেদেরেল সর্বিস ফোর সর্ভেলিয়েন্স ওন কঞ্জুমর রাইতস প্রোতেক্সন এন্দ হুমেন ৱেল-বিংগী মরক্ত এগ্রিমেন্ত
সমুদ্রগী মতেং পাংনবা অমসুং পোলার লমদমগী ঈশিং:
পোলার লমদমগী ঈশিংগী শরুকশিংদা জহাজ হোন্নবগীদমক অখন্নবা মীওইশিং ত্রেনিং পীনবা ভারত সরকারগী পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মিনিষ্ট্রি অমসুং রুসিয়াগী ত্রান্সপোর্ত মিনিষ্ট্রিগী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
ভারত সরকারগী পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মিনিষ্ট্রি অমসুং রুসিয়াগী মেরিতাইম বোর্দকী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
হারশিং:
জে.এস.জি উরালকেম অমসুং রাষ্ট্রিয়া কেমিকেলস এন্দ ফর্তিলাইজরস লিমিতেদ অমসুং নেসনেল ফর্তিলাইজরস লিমিতেদ অমসুং ইন্দিয়ান পোতাস লিমিতেদকী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
কষ্টমস অমসুং কম্মর্স:
ভারত অমসুং রুসিয়াগী মরক্ত পুথোক-পুশিন তৌরিবা পোৎ-চৈশিং অমসুং গারিশিংগী মতাংদা মাঙজৌননা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌন্নবা মতেং পাংন্নবা ভারত সরকারগী সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কষ্টমস অমসুং রুসিয়াগী ফেদেরেল কষ্টমস সর্বিসকী মরক্ত প্রোতোগোল
ভারতকী কম্মুনিকেসন মিনিষ্ট্রিগী পোষ্ট দিপার্তমেন্ত অমসুং জে.এস.সি (রুসিয়া পোষ্ট) অনিগী মরক্ত এগ্রিমেন্ত
লাইরিক-লাইশুগী লমদা পুন্না থবক তৌমিন্নবা:
দিফেন্স ইন্সতিতুৎ ওফ এদভান্স তেক্নোলোজি, পুনে অমসুং ফেদেরেল ষ্টেৎ ওতোনোমস ইজুকেসনেল ইন্সতিতুসন ওফ হয়ার ইজুকেসন “নেসনেল তোমস ষ্টেৎ য়ুনিভর্সিতি”, তোমসকী মরক্ত সাইন্তিফিক অমসুং লাইরিক-লাইশুগী লমদা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
মুম্বাই য়ুনিভর্সিতি, লোমোনোসোভ মোস্কো ষ্টেৎ য়ুনিভর্সিতি অমসুং জোইন্ত-ষ্টোক কম্পেনি মেনেজমেন্ত কম্পেনি ওফ রুসিয়ান দিরেক্ত ইনভেষ্টমেন্ত ফন্দগী মরক্ত এগ্রিমেন্ত
মেদিয়াগী লমদা পুন্না থবক তৌমিন্নবা:
প্রসার ভারতি, ইন্দিয়া অমসুং জোইন্ত ষ্টোক কম্পেনি গাজপ্রোম-মেদিয়া হোল্দিং, রুসিয়াগী মরক্ত ব্রোদকাষ্টিংগী পুন্না থবক তৌমিন্ননবা অমসুং মতেং পাংন্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
প্রসার ভারতি, ইন্দিয়া অমসুং নেসনেল মেদিয়া গ্রুপ, রুসিয়াগী মরক্ত ব্রোদকাষ্টিংগী পুন্না থবক তৌমিন্ননবা অমসুং মতেং পাংন্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
প্রসার ভারতি, ইন্দিয়া অমসুং বিগ এসিয়া মেদিয়া গ্রুপকী মরক্ত ব্রোদকাষ্টিংগী পুন্না থবক তৌমিন্ননবা অমসুং মতেং পাংন্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
প্রসার ভারতি, ইন্দিয়া অমসুং এনো তি.ভি-নোভোষ্টি মরক্ত ব্রোদকাষ্টিংগী পুন্না থবক তৌমিন্ননবা অমসুং মতেং পাংন্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিংদা এদেনদম
“তি.ভি ব্রিক্স” জোইন্ত-ষ্টোক কম্পেনি অমসুং প্রসার ভারতকী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং লৈরে
লাউথোকখিবশিং
২০৩০ ফাওবা ভারত-রুসিয়া শেন-থুমগী মতেং পাংন্নবা মরুওইবা হিরমশিং শেমগৎনবা থৌরম
ইন্তরনেসনেল বিগ কেত এল্লাইন্স (আই বি সি এ) শরুক য়ানবা ফ্রেমৱার্ক এগ্রিমেন্ত চৎন্নবা রুসিয়ানা ৱারেপ লৌরে।
নেসনেল ক্রাফস ম্যুজিয়ম অমসুং হস্তকলা একাদেমী (ন্যু দিল্লি, ভারত) অমসুং সারিতসাইনো ষ্টেৎ হিষ্টোরিকেল, আর্কিতেকচরেল, আর্ত এন্দ লেন্দস্কেপ ম্যুজিয়ম-রিজার্ব (মোস্কো, রুসিয়া) গী মরক্ত “ইন্দিয়া ফেব্রিক ওফ তাইম” একজিবিসনগী এগ্রিমেন্ত
রুসিয়ামচাশিংদা নুমিৎ ৩০ গী ই-তুরিষ্ট ভিসা পীবা
রুসিয়ামচাশিংদা গ্রুপ তুরিষ্ট ভিসা পীবা