Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Dr. Babasaheb Ambedkar on Mahaparinirvan Diwas
06 DEC 2025 9:11AM by PIB Delhi
The Prime Minister today paid tributes to Dr. Babasaheb Ambedkar on Mahaparinirvan Diwas.
The Prime Minister said that Dr. Ambedkar’s unwavering commitment to justice, equality and constitutionalism continues to guide India’s national journey. He noted that generations have drawn inspiration from Dr. Ambedkar’s dedication to upholding human dignity and strengthening democratic values.
The Prime Minister expressed confidence that Dr. Ambedkar’s ideals will continue to illuminate the nation’s path as the country works towards building a Viksit Bharat.
In a separate posts on X, the Prime Minister said;
“Remembering Dr. Babasaheb Ambedkar on Mahaparinirvan Diwas. His visionary leadership and unwavering commitment to justice, equality and constitutionalism continue to guide our national journey. He inspired generations to uphold human dignity and strengthen democratic values.
May his ideals keep lighting our path as we work towards building a Viksit Bharat.”
“Today, on Mahaparinirvan Diwas, paid tributes to Dr. Babasaheb Ambedkar in Delhi.
We will keep working with full vigour to realise his dream for our nation.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাপরিনিরভান দিবসতা দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকারগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
06 DEC 2025 9:11AM by PIB Imphal
ঙসি মহাপরিনিরভান দিবসতা দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকারগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অচুম্বা, মান্নবা অমসুং সংবিধানগী থবকশিংদা দোক্তর অম্বেদকারনা পাংথোক্লম্বা থবকশিংনা ভারত জাতিগী খোঙচত্ত মখা তানা লমজিংগনি। মীওইবগী ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা অমসুং গনতন্ত্রগী গুনশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা দোক্তর অম্বেদকারগী কৎথোকপনা মীরোল কয়া ইথিল ফংলে।
বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা মাইকৈদা লৈবাক অসিনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি লৈবাক্কী লম্বী ওইনা দোক্তর অম্বেদকারগী অচুম্বা ফিদমশিংনা মখা তানা মঙাল পীগনি।
এক্সতা তোখায়বা পোষ্টশিংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“মহাপরিনিরভান দিবসতা দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকার নিংশিংলি। মহাক্কী মীৎয়েং শানবা লুচিংবগী থবক অমসুং অচুম্বা, মান্নবা অমসুং সংবিধানগী থবকশিংদা পাংথোক্লম্বা থবকশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী খোঙচত্ত মখা তানা লমজিংগনি। মীওইবগী ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা অমসুং গনতন্ত্রগী গুনশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মহাক্না মীরোল কয়া ইথিল পীখি।
বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী থবকশিং ওইরবা ঐখোয়গী লম্বী মহাক্কী অচুম্বা ফিদমশিংনা মখা তানা মঙাল পীবা ওইরসনু”।
“ঙসি, মহাপরিনিরভান দিবসতা, দিল্লিদা দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকারগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক মহাক্কী মঙলান মঙফাওনবা ঙম্নবা ঐখোয়না অকনবা থৌনাগা লোয়ননা থবক তৌগনি”।