Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves CoalSETU window: Auction of coal linkages for diverse industrial uses and exports, ensuring fair access and optimal resource utilisation
12 DEC 2025 4:18PM by PIB Delhi
The Union Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved for the Policy for Auction of Coal Linkage for Seamless, Efficient & Transparent Utilisation (CoalSETU) by creation of new window named "CoalSETU window" in the NRS Linkage Policy to utilise coal for any industrial use and export. The new policy adds to the series of coal sector reforms being undertaken by the Government.
The Policy will allow allocation of coal linkages on auction basis on long-term for any industrial use and export by adding a separate window named CoalSETU in the NRS (Non-Regulated Sector) Linkage Auction Policy of 2016 wherein any domestic buyer requiring coal can participate in the linkage auction. The coking coal shall not be offered under this window.
The existing policy for auction of coal linkages for the NRS provides for allocation of all fresh coal linkages to NRS viz. Cement, Steel (Coking), Sponge Iron, Aluminium, and Others [excluding Fertilizer (Urea)] including their Captive Power Plants (CPPs) to be auction based. As per the present policy of NRS Linkage, the sub-sectors are for specified end users only.
Looking at the current & future market dynamics and for the purpose of ease of doing business and for accelerated utilization of existing coal reserves and reduce dependence on imported coal for meeting country's energy requirement, there was a need to have a fresh look at the current arrangements of coal supplies to the NRS, and extend the linkages in NRS to coal consumers without any end use restrictions. In line with the opening of the coal sector for commercial mining, which allowed allocation of coal blocks without any end use restrictions, this policy for auction of coal linkages for NRS has been modified for allocation of coal linkages on auction basis on long-term for any industrial use and export by adding another window/sub-sector. Traders shall not be allowed to participate in the proposed window.
The present auction of coal linkages for the specified end-user sub-sectors in NRS (Non-Regulated Sector) shall continue. The specified end-user (s), can also participate in this window.
The coal linkage obtained under this window shall be for own consumption, export of coal, or any other purpose (including coal washing) except resale in the country. Coal linkage holders will be eligible to export coal upto 50% of their coal linkage quantity. The coal linkage holders may flexibly utilize the coal obtained under this window as per their requirement amongst its Group companies. Considering the demand for washed coal, which would increase in future, the coal linkages to the Washery operators will result in increased availability of washed coal in the country and consequently reduce imports. Further, the washed coal will also find takers outside the country and therefore, the washed coal may also be used for the purpose of export.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কোএলসেতু ৱিন্দো: তোঙান তোঙানবা উদ্যোগশিংদা শীজিন্ননবা অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা, নিয়ম চুম্না ফংহন্নবা অমসুং পোৎথোকশিং মপুংফানা শীজিন্ননবা কয়লা নিলাম লাওবগী থবক মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
12 DEC 2025 4:18PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা উদ্যোগশিংদা কয়লা শীজিন্ননবা অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা এন.আর.এস লিঙ্কেজ পোলিসিদা নিলাল লাওনবা “কোএলসেতু ৱিন্দো” কৌবা অনৌবা ৱিন্দো অমা শেমদুনা কোএল লিঙ্কেজ ফোর সিমলেস, ইফিসিয়েন্ত এন্দ ত্রান্সপরেন্ত য়ুতিলাইজেসন (কোএলসেতু) থৌশিল অয়াবা পীরে।
এন.আর.এস (নন-রিগুলেতেদ সেক্তর) লিঙ্কেজ ওক্সন পোলিসি ২০১৬ দা কোএলসেতু কৌবা অনৌবা ৱিন্দো অমা হাপচিন্দুনা উদ্যোগশিংদা কয়লা শীজিন্ননবা অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা নিলাম লাওনবা কোএল লিঙ্কেজগী এল্লোকেসন থৌশিল অসিনা অয়াবা পীরে অমসুং লিঙ্কেজ ওক্সন অসিদা কয়লা দরকার ওইবা লৈবাক অসিগী মীওই অমা হেক্ত শরুক য়াবা য়ারে। ৱিন্দো অসিদা কোকিং কোএল পীরোই।
কোএল লিঙ্কেজগী নিলাম লাওনবা হৌজিক লৈরিবা থৌশিল অসিনা সিমেন্ত, ষ্টিল (কোকিং), স্পোঞ্জ আইরন, এলুমিনিয়ম অমসুং অতোপ্পশিং (য়ুরিয়া হার য়াওদনা) মখোয়গী কেপতিপ পৱার প্লান্তশিং য়াওনা নৌনা কোএল লিঙ্কেজ য়ারে। এন.আর.এস লিঙ্কেজগী হৌজিক চৎনরিবা থৌশিলগী মতুংইন্না, সব-সেক্তরশিং অসি অকক্নবা শীজিন্নগদৌরিবা মীওইশিং খক্তগী ওইরগনি।
ললোন-ইতিক লাইনা পাংথোকপা য়ানবা পান্দমশিংগীদমক অমসুং কয়লা রিজার্বশিং শীজিন্নবা য়াংখৎনবা অমসুং লৈবাক অসিগী দরকার ওইবা ইনর্জি ফংনবা মপান্দগী পুশিল্লকপা হন্থহন্নবা, এন.আর.এসতা কয়লা ফংহনবগী হৌজিক লৈরিবা থবকশিং অমুক হন্না নৌনা য়েংশিনবা দরকার ওইরে অমসুং শীজিন্নগদৌরিবা মীওই অদুগী অথিংবা অমতা লৈতনা কয়লা শীজিন্নবা মীওইশিংদা এন.আর.এস লিঙ্কেজ ফংহল্লে। শেন ফংনবা কয়লা পেকপগী থবক হাংদোকখিবগা লোয়ননা, মসিনা কয়লাগী ব্লোকশিং অথিংবা অমতা লৈতনা মীওই খুদিংমক্ত ফংহনবদা অয়াবা পীরে, মসিগী থৌশিল অসিনা মতম শাংনা উদ্যোগশিংগী শীজিন্ননবা অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা নিলাম লাওদুনা কোএল লিঙ্কেজ ফংহন্নবা থবক শেমদোক্লে। ৱিন্দো অসিদা ললোনবা মীওইশিং শরুক য়াবা য়ারোই।
এন.আর.এস (নন-রিগুলেতেদ সেক্তর) দা অকক্নবা শীজিন্নগদৌরিবা মীওইশিংগী সব-সেক্তরদা কোএল লিঙ্কেজগী হৌজিক নিলাম লাওবা অসি মখা চৎথগনি। ৱিন্দো অসিদা অকক্নবা শীজিন্নগদৌরিবা মীওইশিং শরুক য়াবা য়াগনি।
ৱিন্দো অসিগী মখাদা কোএল লিঙ্কেজ ফংলিবা অদু মশাগী শীজিন্ননবা, মপান্দা থাদোক্নবা নত্ত্রগা অতোপ্পা হিরমদা শীজিন্ননবা (কয়লা চামথোকপা য়াওনা) হিরমদা ওইগনি। কোএল লিঙ্কেজ হোলদরশিংনা মখোয়গী কোএল লিঙ্কেজগী মশিংগী চাদা ৫০ ফাওবা মপান্দা থাদোকপা য়াগনি। মসিগী গ্রুপ কম্পেনিশিংগী মরক্ত মখোয়গী দরকার ওইবা মতুংইন্না ৱিন্দো অসিগী মখাদা কোএল লিঙ্কেজ হোলদরশিংনা কয়লা শীজিন্নবদা হোংদোক-হোংজিন তৌবা য়াগনি। চামথোক্লবা কয়লা দরকার ওইবা হেনগৎলক্লে হায়না লৌরসি, ৱাসরি ওপরেতরশিংগী কোএল লিঙ্কেজশিংনা লৈবাক অসিদা চামথোক্লবা কয়লা ফংবা হেনগৎহনগনি অমসুং মপান্দা থাদোকপা হন্থহনগনি। মখা তানা, চামথোক্লবা কয়লা লৈবাক অসিগী মপান্দা ফংহনগনি অমসুং মরম অদুনা, চামথোক্লবা কয়লা মপান্দা থাদোক্নবা শীজিন্নবা য়াগনি।