Ministry of Railways
Local Cuisine To Be Served in Vande Bharat Trains and Progressively Introduced in All Trains
Fake Account Crackdown Brings Results: Creation of New User IDs Comes Down to As Low As 5000 From Earlier One Lakh Daily
After Deactivating 3.03 Crores Fake Accounts, 2.70 Crores More Temporarily Suspended Or Identified For Suspension
13 DEC 2025 5:34PM by PIB Delhi
Union Minister for Railways, Information & Broadcasting and Electronics & Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw took a review meeting of the officers at Rail Bhawan today. Shri Ravneet Singh Bittu, Minister of State for Railways and Food Processing Industries was also present in the meeting.
The Union Minister directed officials to provide local cuisine of the region in Vande Bharat trains. Introducing local cuisine will significantly enhance the passenger experience by offering food that reflects the culture and tastes of the regions being traversed. This facility will be expanded to all the trains progressively in future.
The Union Minister also noted that crackdown by Indian Railways on train ticket booking through fake identities is yielding positive results. Following the introduction of a stringent system to establish user identity and detect fake IDs, about 5,000 new user IDs are now being added daily on the IRCTC website. Before the latest reforms, this number had touched nearly one lakh new user IDs per day.
These steps have already helped Indian Railways deactivate 3.03 crore fake accounts. Another 2.7 crore user IDs have either been temporarily suspended or identified for suspension based on the suspicious activities they are indulging in..
The Union Minister and the Minister of State directed officials to ensure that the ticketing system is reformed to a level where all travellers are able to book tickets easily through a real and genuine user ID.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନରେ ମିଳିବ ସ୍ଥାନୀୟ ଖାଦ୍ୟ, ଧୀରେ ଧୀରେ ଅନ୍ୟ ଟ୍ରେନରେ ବି କରାଯିବ ପରିବେଷଣ
13 DEC 2025 5:34PM by PIB Bhubaneswar
• ଜାଲ୍ ଆକାଉଣ୍ଟ ଉପରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନର ଫଳାଫଳ: ନୂଆ ୟୁଜର ଆଇଡି ସୃଷ୍ଟି ସଂଖ୍ୟା ପୂର୍ବରୁ ଦୈନିକ ୧ ଲକ୍ଷ ଥିବାବେଳେ ଏବେ ତାହା ୫୦୦୦କୁ ହ୍ରାସ
• ୩.୦୩ କୋଟି ଆକାଉଣ୍ଟ ନିଷ୍କ୍ରିୟ କରାଯିବା ପରେ, ୨.୭୦ କୋଟି ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ନିଲମ୍ବିତ କିମ୍ବା ସଂଦିଗ୍ଧ ଭାବେ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି
କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ, ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଆଜି ରେଳ ଭବନରେ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କ ସହିତ ଏକ ସମୀକ୍ଷା ବୈଠକ କରିଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ ରେଳ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ଶିଳ୍ପ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରଭନୀତ ସିଂହ ବିଟ୍ଟୁ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନରେ ସ୍ଥାନୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲେ। ସ୍ଥାନୀୟ ଖାଦ୍ୟ ପରିବେଷଣ ଦ୍ୱାରା ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସୁନ୍ଦର ଅନୁଭୂତି ହେବ, କାରଣ ଏହା ସ୍ଥାନୀୟ ଅଞ୍ଚଳର ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ସ୍ୱାଦକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିବ। ଭବିଷ୍ୟତରେ ଧୀରେ ଧୀରେ ସମସ୍ତ ଟ୍ରେନରେ ଏହି ସୁବିଧା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯିବ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଜାଲ୍ ପରିଚୟ ବ୍ୟବହାର କରି ଟ୍ରେନ୍ ଟିକେଟ୍ ବୁକିଂ ଉପରେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର କଡ଼ା କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ସକାରାତ୍ମକ ଫଳାଫଳ ଆଣିଛି । ୟୁଜରଙ୍କ ପରିଚୟ ଯାଞ୍ଚ ଏବଂ ନକଲି ଆଇଡି ଚିହ୍ନଟ ପାଇଁ ଏକ କଠୋର ବ୍ୟବସ୍ଥା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବା ପରେ, ଆଇଆରସିଟିସି ୱେବସାଇଟରେ ପ୍ରତିଦିନ ପ୍ରାୟ ୫୦୦୦ ନୂତନ ୟୁଜର ଆଇଡି ସୃଷ୍ଟି ହେଉଛି, ଯାହାକି ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥା ଲାଗୁ ହେବା ପୂର୍ବରୁ ଦୈନିକ ପ୍ରାୟ ୧ ଲକ୍ଷ ଥିଲା।
ଏହି ପ୍ରୟାସଗୁଡ଼ିକ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇକୁ ୩.୦୩ କୋଟି ନକଲି ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ନିଷ୍କ୍ରିୟ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି। ଏହା ସହିତ, ୨.୭ କୋଟି ୟୁଜର ଆଇଡିକୁ ସେଗୁଡ଼ିକର ସଂଦିଗ୍ଧ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଆଧାରରେ ଅସ୍ଥାୟୀ ଭାବରେ ନିଲମ୍ବିତ କରାଯାଇଛି କିମ୍ବା ନିଷ୍କ୍ରିୟ କରିବା ପାଇଁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ରାଜ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲେ ଯେ, ଟିକେଟିଂ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଏପରି ଉନ୍ନତ କରାଯିବା ଉଚିତ ଯେଉଁଠାରେ ସମସ୍ତ ଯାତ୍ରୀ ଏକ ପ୍ରକୃତ ଏବଂ ପ୍ରାମାଣିକ ୟୁଜର୍ ଆଇଡି ମାଧ୍ୟମରେ ସହଜରେ ଟିକେଟ୍ ବୁକ୍ କରିପାରିବେ।