Prime Minister's Office
Prime Minister meets with His Majesty King Abdullah II of Jordan
15 DEC 2025 10:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with His Majesty King Abdullah II of Jordan. On arrival at the Al Husseiniya Palace, he was warmly received by His Majesty King Abdullah II and accorded a ceremonial welcome.
The two leaders met in restricted and delegation level formats. They warmly recalled their previous meetings and conversations and underscored the warm and historic ties shared by the two countries. They noted that the visit, coming at a time when the two countries are celebrating 75 years of the establishment of their diplomatic ties, makes it historic. Prime Minister appreciated His Majesty for his commitment towards strengthening India-Jordan ties. His Majesty conveyed strong support for India’s fight against terrorism and condemned terrorism in all its forms and manifestations. Prime Minster appreciated His Majesty’s leadership in tackling terrorism, extremism and radicalization and contributing towards global fight against these evils. Both the leaders discussed ways to further deepen engagement between the two countries in the fields of trade and investment; defence and security; renewable energy; fertilizer and agriculture; innovation, IT and digital technologies; critical minerals; infrastructure; health and pharma; education and capacity; tourism and heritage; and culture and people-to-people ties. Noting that India was Jordan’s 3rd largest trading partner, Prime Minister proposed that the two countries should aim to enhance bilateral trade to US$ 5 billion over the next 5 years. He also called for collaboration between Jordan’s digital payment system and India’s United Payments Interface(UPI). Jordan is an important supplier of fertilizer to India, and companies on both sides are in discussions for further substantive investment in Jordan to meet growing demand for phosphatic fertilizer in India.
The leaders shared perspectives on the developments in the region and on other global issues. They reiterated the importance of restoring peace and stability in the region. Prime Minister reaffirmed India’s support for efforts being made to achieve durable peace in the region.
On the occasion of the visit, the two sides finalized MoUs in the fields of culture, renewable energy, water management, digital public infrastructure and twinning arrangement between Petra and Ellora. These agreements would give a major boost to India-Jordan bilateral ties and friendship. The talks were followed by a banquet dinner hosted by His Majesty King Abdullah II in honor of Prime Minister. Prime Minister invited His Majesty to visit India which he accepted.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জোরদানগী নিংথৌ অবদুল্লাহ সেকেন্দ উনখ্রে
15 DEC 2025 10:58PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জোরদানগী নিংথৌ অবদুল্লাহ সেকেন্দগা উনখ্রে। অল হুসেনিয়া পেলেসতা থুংলবদা, মহাক্না জোরদানগী নিংথৌ অবদুল্লাহ সেকেন্দনা তরাম্না ওকখি অমসুং চৎনবীগী মতুংইন্না ওকপগী থৌরম অমা পাংথোকখি।
লুচিংবা অনি অকক্নবা অমসুং মীহুৎ কাংবুগী থাকশিংদা উনখি। মমাঙদা উনখিবশিং অমসুং ৱারি শানখিবশিং মখোয়না নিংশিংনখি অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা অফবা অমসুং পুৱারি ওইরবা মরীশিং খন্নখি। লৈবাক অনিগী মরক্ত কুতিনিগী মরী লৈনরকপা চহি ৭৫ মপুংফারকপগী শরুক অমা ওইনা খোঙচৎ অসি পাংথোকপা মখোয়না পনখি, মসি পুৱারি ওইরবা খোঙচৎনি। ভারত-জোরদানগী মরীশিং মখা তানা ফগৎনবা মহাক্না পাংথোকখিবা থবকশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা জোরদানগী নিংথৌ থাগৎপা ফোঙদোকখি। ভারতনা তেরোরিজমগী মথক্ত চৎথরিবা লাল নিংথৌনা মপুংফানা শৌগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখল খুদিংমক্কী তেরোরিজম অমসুং মসিগী থবকশিং য়াম্না কন্না য়ানিংদবা ফোঙদোকখি। নিংথৌগী লমজিং মখাদা তেরোরিজম, এক্সত্রিমিজম অমসুং রেদিকেলাইজেসন লাকশিল্লিবা অমসুং মালেমগী শান্তি পুরক্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা; দিফেন্স অমসুং সেকুরিতি; রিন্যুএবল ইনর্জি; হার অমসুং লৌউ-শিংউ; ইন্নোবেসন, আই.তি অমসুং দিজিতেল তেক্নোলোজিশিং; ক্রিতিকেল মিনরেলশিং; ইনফ্রাষ্ট্রকচর; হকশেল অমসুং ফার্মা; লাইরিক-লাইশু অমসুং কেপাসিতি; তুরিজম অমসুং হেরিতেচ; অমসুং নাৎ অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিংদা লৈবাক অসি মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা লম্বীশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি। জোরদনা ভারতকা ললোন-ইতিক পাংথোকপা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা লৈবাক ওইনা, মথং চহি ৫ দা লৈবাক অনিগী ললোন-ইতিক য়ু.এস দোল্লার বিল্লিয়ন ৫ দা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্নবা প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকখি। জোরদানগী দিজিতেল পেমেন্ত অমসুং ভারতকী য়ুনাইতেদ পেমেন্ত ইন্তরফেস (য়ু পি আই) গী মরক্ত পুন্না থবক তৌমিন্ননবসু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। জোরদান ভারত্ত হার পীবা মরুওইবা লৈবাক অমনি অমসুং ভারতকী দরকার ওইবা ফোস্পেৎ হার পীনবা জোরদানদা মখা তানা শেন থাদনবা লৈবাক অনিমক্কী কম্পেনিশিং খন্নখি।
লুচিংবশিংনা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী থৌদোক-ৱাথোকশিংগী মতাংদা খন্নখি। লমদম অসিদা শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতবা হঞ্জিল্লকপগী মরুওইবা মখোয়না অমুক হন্না খন্নখি। লমদম অসিদা তুংকোইনা শান্তি পুরক্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংদা ভারতনা শৌগৎপা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
খোঙচৎ অসিদা, নাকল অনিনা নাৎ, রিন্যুএবল ইনর্জি, ঈশিংগী থবকশিং, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাষ্ট্রকচর অমসুং পেত্রা অমসুং ইল্লোরাগী মরক্ত তুইনিং এগ্রিমেন্তগী হিরমশিংদা এম.ও.য়ুশিং য়ানবা পুরকখ্রে। হায়রিবা এগ্রিমেন্তশিং অদুনা ভারত-জোরদানগী মরীশিং ফগৎহনগনি। ৱারি শানরবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রী ইকায়খুম্নবা উৎতুনা জোরদানগী নিংথৌ অবদুল্লাহ সেকেন্দনা চাক্লেন অমা শীনখি। ভারত্ত লাক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা জোরদানগী নিংথৌ অবদুল্লাহ সেকেন্দদা চেপাউ পীখি অমসুং মহাক্না য়াখ্রে।