Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the Indian community in Oman
18 DEC 2025 1:32PM by PIB Delhi
Prime Minister today addressed a large gathering of Indian community members in Muscat. The audience included more than 700 students from various Indian schools. This year holds special significance for Indian schools in Oman, as they celebrate 50 years of their establishment in the country.
Addressing the gathering, Prime Minister conveyed greetings to the community from families and friends in India. He thanked them for their very warm and colorful welcome. He stated that he was delighted to meet people from various parts of India settled in Oman, and noted that diversity is the foundation of Indian culture - a value which helps them assimilate in any society they form a part of. Speaking of how well Indian community is regarded in Oman, Prime Minister underlined that co-existence and cooperation have been a hallmark of Indian diaspora.
Prime Minister noted that India and Oman enjoy age-old connections, from Mandvi to Muscat, which today is being nurtured by the diaspora through hard work and togetherness. He appreciated the community participating in the Bharat ko Janiye quiz in large numbers. Emphasizing that knowledge has been at the center of India-Oman ties, he congratulated them on the completion of 50 years of Indian schools in the country. Prime Minister also thanked His Majesty Sultan Haitham bin Tarik for his support for welfare of the community.
Prime Minister spoke about India’s transformational growth and development, of its speed and scale of change, and the strength of its economy as reflected by the more than 8 percent growth in the last quarter. Alluding to the achievements of the Government in the last 11 years, he noted that there have been transformational changes in the country in the fields of infrastructure development, manufacturing, healthcare, green growth, and women empowerment. He further stated that India was preparing itself for the 21st century through developing world-class innovation, startup, and Digital Public Infrastructure ecosystem. Prime Minister stated that India’s UPI – which accounts for about 50% of all digital payments made globally – was a matter of pride and achievement. He highlighted recent stellar achievements of India in the Space sector, from landing on the moon to the planned Gaganyaan human space mission. He also noted that space was an important part of collaboration between India and Oman and invited the students to participate in ISRO’s YUVIKA program, meant for the youth. Prime Minister underscored that India was not just a market, but a model for the world – from goods and services to digital solutions.
Prime Minister conveyed India’s deep commitment for welfare of the diaspora, highlighting that whenever and wherever our people are in need of help, the Government is there to hold their hand.
Prime Minister affirmed that India-Oman partnership was making itself future-ready through AI collaboration, digital learning, innovation partnership, and entrepreneurship exchange. He called upon the youth to dream big, learn deep, and innovate bold, so that they can contribute meaningfully to humanity.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ওমানত থকা ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ক সম্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
18 DEC 2025 1:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজি মাস্কেটত থকা ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ এক বৃহৎ সমাৱেশত ভাষণ দিয়ে। উপস্থিতসকলৰ ভিতৰত আছিল বিভিন্ন ভাৰতীয় বিদ্যালয়ৰ ৭০০ৰো অধিক ছাত্ৰ-ছাত্ৰী। এই বছৰটো ওমানস্থিত ভাৰতীয় বিদ্যালয়সমূহৰ বাবে বিশেষ গুৰুত্বপূৰ্ণ, কিয়নো এইবাৰ সেই দেশত এই বিদ্যালয়সমূহৰ প্ৰতিষ্ঠাৰ ৫০বছৰ উদযাপন কৰিছে।
সমাৱেশত সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় পৰিয়াল আৰু তেওঁলোকৰ বন্ধুবৰ্গক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। অতি উষ্ম আৰু ৰঙীন আদৰণিৰ বাবে তেওঁ তেওঁলোকক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে তেওঁ ওমানত বাস কৰা ভাৰতৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ লোকসকলক সাক্ষাৎ কৰি আনন্দিত হৈছে আৰু উল্লেখ কৰে যে বৈচিত্ৰ্য হৈছে ভাৰতীয় সংস্কৃতিৰ ভেটি-এনে এক মূল্যবোধে যিকোনো সমাজত মিলি যোৱাত সহায় কৰে। ওমানত ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ক কিমান গুৰুত্ব দিয়া হয় সেই বিষয়ে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সহনশীলতা আৰু সহযোগিতা হৈছে প্ৰবাসী ভাৰতীয়সকলৰ এক বৈশিষ্ট্য।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভাৰত আৰু ওমানে মাণ্ডৱীৰ পৰা মাস্কেটলৈ যুগ যুগৰ পুৰণি সম্পৰ্ক ৰক্ষা কৰি আহিছে, যাক আজি প্ৰবাসীসকলৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু একতাই লালন-পালন কৰিছে। তেওঁ ‘ভাৰত কো জানিয়ে’ কুইজত বৃহৎ সংখ্যকে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে সম্প্ৰদায়টোক প্ৰশংসা কৰে। ভাৰত-ওমান সম্পৰ্কৰ কেন্দ্ৰবিন্দু প্ৰজ্ঞা হোৱাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ দেশখনত ভাৰতীয় বিদ্যালয়সমূহৰ ৫০বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ বাবে তেওঁলোকক অভিনন্দন জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই সম্প্ৰদায়ৰ কল্যাণৰ বাবে সমৰ্থন আগবঢ়োৱাৰ বাবে চুলতান হাইথাম বিন তাৰিকক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ পৰিৱৰ্তনমূলক বিকাশ আৰু উন্নয়ন, ইয়াৰ গতি আৰু পৰিৱৰ্তনৰ পৰিসৰ, আৰু ইয়াৰ অৰ্থনীতিৰ শক্তিৰ বিষয়ে কয়, যিয়ে বিগত ত্ৰৈমাসিকত ৮ শতাংশতকৈ অধিক বৃদ্ধিৰ দ্বাৰা প্ৰতিফলিত হৈছে। যোৱা ১১ বছৰত চৰকাৰৰ সাফল্যৰ কথা উল্লেখ কৰি তেওঁ উল্লেখ কৰে যে আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন, উৎপাদন, স্বাস্থ্যসেৱা, সেউজ বিকাশ আৰু মহিলা সবলীকৰণৰ ক্ষেত্ৰত দেশত পৰিৱৰ্তনমূলক পৰিৱৰ্তন ঘটিছে। তেওঁ লগতে কয় যে বিশ্বমানৰ উদ্ভাৱন, ষ্টাৰ্টআপ আৰু ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনি পৰিৱেশতন্ত্ৰৰ বিকাশৰ জৰিয়তে ভাৰতে একবিংশ শতিকাৰ বাবে নিজকে প্ৰস্তুত কৰি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ ইউপিআই বিশ্বজুৰি কৰা সকলো ডিজিটেল পৰিশোধৰ প্ৰায় ৫০শতাংশ-ই এক গৌৰৱ আৰু কৃতিত্বৰ বিষয়। তেওঁ চন্দ্ৰত অৱতৰণৰ পৰা আৰম্ভ কৰি পৰিকল্পিত গগনযান মানৱ মহাকাশ অভিযানলৈকে মহাকাশ খণ্ডত ভাৰতৰ শেহতীয়া সাফল্যৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে মহাকাশ ভাৰত আৰু ওমানৰ মাজত সহযোগিতাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ আৰু ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে থকা ইছৰোৰ য়ুভিকা কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে ভাৰত কেৱল এখন বজাৰ নহয়, সামগ্ৰী আৰু সেৱাৰ পৰা ডিজিটেল সমাধানলৈকে বিশ্বৰ বাবে এক আৰ্হি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰবাসী ভাৰতীয়সকলৰ কল্যাণৰ বাবে ভাৰতৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বিষয়ে প্ৰকাশ কৰি উল্লেখ কৰে যে যেতিয়াই আৰু য'তেই আমাৰ জনসাধাৰণক সহায়ৰ প্ৰয়োজন হয়, চৰকাৰে তেওঁলোকৰ প্ৰতি সহযোগিতা আগবঢ়াব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দৃঢ়তাৰে কয় যে ভাৰত-ওমান অংশীদাৰিত্বই এআইৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা, ডিজিটেল শিক্ষা, উদ্ভাৱন অংশীদাৰিত্ব আৰু উদ্যমশীলতা বিনিময়ৰ জৰিয়তে নিজকে ভৱিষ্যতৰ বাবে সাজু কৰি তুলিছে। তেওঁ যুৱপ্ৰজন্মক ডাঙৰ সপোন দেখিবলৈ, গভীৰভাৱে শিকিবলৈ আৰু সাহসী উদ্ভাৱন কৰিবলৈ আহ্বান জনায়, যাতে তেওঁলোকে মানৱ সমাজৰ বাবে অৰ্থপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াব পাৰে।