Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the Indian community in Oman
18 DEC 2025 1:32PM by PIB Delhi
Prime Minister today addressed a large gathering of Indian community members in Muscat. The audience included more than 700 students from various Indian schools. This year holds special significance for Indian schools in Oman, as they celebrate 50 years of their establishment in the country.
Addressing the gathering, Prime Minister conveyed greetings to the community from families and friends in India. He thanked them for their very warm and colorful welcome. He stated that he was delighted to meet people from various parts of India settled in Oman, and noted that diversity is the foundation of Indian culture - a value which helps them assimilate in any society they form a part of. Speaking of how well Indian community is regarded in Oman, Prime Minister underlined that co-existence and cooperation have been a hallmark of Indian diaspora.
Prime Minister noted that India and Oman enjoy age-old connections, from Mandvi to Muscat, which today is being nurtured by the diaspora through hard work and togetherness. He appreciated the community participating in the Bharat ko Janiye quiz in large numbers. Emphasizing that knowledge has been at the center of India-Oman ties, he congratulated them on the completion of 50 years of Indian schools in the country. Prime Minister also thanked His Majesty Sultan Haitham bin Tarik for his support for welfare of the community.
Prime Minister spoke about India’s transformational growth and development, of its speed and scale of change, and the strength of its economy as reflected by the more than 8 percent growth in the last quarter. Alluding to the achievements of the Government in the last 11 years, he noted that there have been transformational changes in the country in the fields of infrastructure development, manufacturing, healthcare, green growth, and women empowerment. He further stated that India was preparing itself for the 21st century through developing world-class innovation, startup, and Digital Public Infrastructure ecosystem. Prime Minister stated that India’s UPI – which accounts for about 50% of all digital payments made globally – was a matter of pride and achievement. He highlighted recent stellar achievements of India in the Space sector, from landing on the moon to the planned Gaganyaan human space mission. He also noted that space was an important part of collaboration between India and Oman and invited the students to participate in ISRO’s YUVIKA program, meant for the youth. Prime Minister underscored that India was not just a market, but a model for the world – from goods and services to digital solutions.
Prime Minister conveyed India’s deep commitment for welfare of the diaspora, highlighting that whenever and wherever our people are in need of help, the Government is there to hold their hand.
Prime Minister affirmed that India-Oman partnership was making itself future-ready through AI collaboration, digital learning, innovation partnership, and entrepreneurship exchange. He called upon the youth to dream big, learn deep, and innovate bold, so that they can contribute meaningfully to humanity.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওমান্দা লৈবা ভারত মচাশিংগী মফমদা থমখিবা ৱারোল
18 DEC 2025 1:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি মুস্কাত্তা লৈবা ভারত মচাশিংগী অচৌবা মীফম অমদা ৱা ঙাংখ্রে। মীফম অদুদা ভারতকী তোঙান তোঙানবা স্কুলশিংগী মহৈরোই ৭০০ হেন্না শরুক য়াখি। চহি অসি ওমানদা লৈবা ভারতকী স্কুলশিংগীদমক্তা অখন্নবা মরুওইবা অমা ওইরি, মরমদি মখোয়না লৈবাক অসিদা লিংখৎখিবা চহি ৫০ মপুং ফারকপগী পালন তৌরি।
মীয়াম তিনখিবা অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা লৈরিবা ইমুং-মনুং অমসুং মরুপ-মপাংশিংগী মহুৎ শিন্দুনা খুন্নাই অসিদা য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না মখোয়বু নুংশি-চান্নবা অমসুং মচু-মচুগী ওইবা মওংদা তরাম্না ওকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ওমানদা য়ুম্ফম ওইবা ভারতকী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী লাকপা মীওইশিংগা উনবদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মখল কয়াগী মীওইশিং অসি ভারতকী চৎনবীগী য়ুম্ফমনি। ওমানদা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা কয়া য়াম্না নুংশিজবগে হায়বগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পুন্না লৈমিন্নবা অমসুং মতেং পীনবা অসি ভারত মচাশিংগী মশক থোকপা মশক অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত অমসুং ওমান্না মান্দবীদগী হৌরগা মুস্কাত ফাওবগী মরক্তা মতম কয়াগী মমাংদগী লৈরক্লবা মরীশিং লৈনরি। ঙসিদি মপান্দা লৈরিবা মীওইশিংনা কন্না হোৎনদুনা অমসুং পুন্না চৎমিন্নদুনা মরীশিং অসিবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। ভারত কো জাননী ক্বিজ অসিদা মশিং য়াম্লবা মীওইশিংনা শরুক য়াখিবগীদমক মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি। ভারত-ওমানগী মরীশিংদা লৌশিং অসি মরুওইবা অমা ওইরি হায়না পল্লদুনা মহাক্না লৈবাক অসিদা ভারতকী স্কুলশিং চহি ৫০ মপুং ফারকপদা মখোয়বু থাগৎপা ফোংদোকখি। খুন্নাই অসিগী য়াইফনবা তেংবাং পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা হিস মজেস্তী সুলতান হাইথাম বিন তারিকপু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী অহোংবা পুরকপা গ্রোথ অমসুং দিবেলপমেন্ত, মসিগী অহোংবা পুরকপগী খোঙজেল অমসুং পাক চাউবা অমসুং মসিগী শেন্মিৎলোনগী মপাঙ্গলগী মরমদা হায়খি। মসি হৌখিবা ক্বার্তরদা চাদা ৮ হেনবা গ্রোথনা উৎলি। হৌখিবা চহি ১১দা সরকারনা ফংলকখিবা মাইপাকপশিংগী মতাংদা পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত, মেন্যুফেকচরিং, হেল্থকেয়র, গ্রীন গ্রোথ, অমসুং ৱুমেন এম্পাৱরমেন্তকী লমশিংদা লৈবাক অসিদা অহোংবা পুরকখ্রে। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি ভারতনা মালেমগী থাক্কী ইনোবেসন, স্তার্তঅপ অমসুং দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর ইকোসিস্তেম শেমগৎতুনা ২১শুবা চহিচাগীদমক শেম-শাদুনা লৈরি। মালেমগী ওইনা দিজিতেল পেমেন্তশিংগী চাদা ৫০গী চাংদা য়ুম্ফম ওইরিবা ভারতকী য়ু.পি.আই. অসি চাউথোকচনীংঙাই অমসুং মায় পাকপা অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না স্পেস সেক্তরদা ভারতনা ঙরাং ফংলকখিবা, থাদা লেন্দ তৌবদগী হৌরগা গগনয়ান হ্যুমেন স্পেস মিসন ফাওবগী মতাংদা পনখি। স্পেস অসি ভারত অমসুং ওমানগী মরক্তা তেংবাং পীনবগী মরুওইবা শরুক অমনি হায়নসু মহাক্না পনখি। মহাক্না মহৈরোইশিংবু নহারোলশিংগীদমক পান্দম থম্লিবা ইসরোগী য়ুভিকা প্রোগ্রামদা শরুক য়ানবা কৌখি। ভারত অসি কৈথেল খক্তা নত্তে, পোৎলমশিং অমসুং সর্ভিসশিংদগী হৌরগা দিজিতেল সোলুসনশিং ফাওবদা মালেমগীদমক মোদেল অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রবাসীশিংগী য়াইফনবগীদমক ভারতনা অচেৎপা ফিরেপ লৌরি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়গী মীয়ামদা মতম খুদিংদা অমসুং মফম খুদিংদা মতেং মথৌ তারবদি, সরকারনা মতেং পাংগনি।
ভারত-ওমান পার্তনরশিপ অসি এ.আই. কোলাবোরেসন, দিজিতেল লর্নিং, ইন্নোবেসন পার্তনরশিপ অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিপ এক্সচেঞ্জগী খুত্থাংদা তুংলমচৎকীদমক শেম-শারগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না নহারোলশিংদা চাউনা মঙলান উনবা, তংদু লৈতাবা তম্বীনবা অমসুং ইনোবেসন তৌনবা হায়খি। মসিনা মীওইবা খুন্নাইগীদমক্তা মখোয়না কান্নবা পীরগনি।