Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes passage of SHANTI Bill by Parliament
18 DEC 2025 9:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has welcomed the passage of the SHANTI Bill by both Houses of Parliament, describing it as a transformational moment for India’s technology landscape.
Expressing gratitude to Members of Parliament for supporting the Bill, the Prime Minister said that it will safely power Artificial Intelligence, enable green manufacturing and deliver a decisive boost to a clean-energy future for the country and the world.
Shri Modi noted that the SHANTI Bill will also open numerous opportunities for the private sector and the youth, adding that this is the ideal time to invest, innovate and build in India.
The Prime Minister wrote on X;
“The passing of the SHANTI Bill by both Houses of Parliament marks a transformational moment for our technology landscape. My gratitude to MPs who have supported its passage. From safely powering AI to enabling green manufacturing, it delivers a decisive boost to a clean-energy future for the country and the world. It also opens numerous opportunities for the private sector and our youth. This is the ideal time to invest, innovate and build in India!”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সংসদনা শান্তি বিল পাস তৌখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখ্রে
18 DEC 2025 9:47PM by PIB Imphal
সংসদকী হাওস অনিমক্না শান্তি বিল পাস তৌখিবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তরাম্না ওকখ্রে অমসুং মসি ভারতকী তেক্নোলোজিগী লমদা অওনবা পুরকপা তাঞ্জা অমনি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
বিল অসি শৌগৎপগীদমক সংসদকী মেম্বরশিংদা তৌবীমল খঙবা উৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা অশোই-অঙাম লৈতনা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স ফগৎহল্লগনি, গ্রিন মেনুফেকচরিং পাংথোকপা ঙম্লগনি অমসুং লৈবাক অসিগীদমক অমসুং মালেমগী তুংগীদমক ক্লিন-ইনর্জি অমা পুথোকপা হেনগৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শান্তি বিল অসিনা লনাই কাংবু অমসুং নহারোলশিংগীদমক খুদোংচাবা কয়া পীরগনি, হৌজিক অসি শেন থাদনবা, অনৌবা থবক পাংথোক্নবা অমসুং ভারত্ত পোৎথোক পুথোক্নবা চপ চারবা মতমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“সংসদকী হাওস অনিমক্না শান্তি বিল পাস তৌখিবা অসি ভারতকী তেক্নোলোজিগী লমদা অওনবা পুরকপা তাঞ্জা অমনি। বিল অসি শৌগৎপগীদমক সংসদকী মেম্বরশিংদা ঐনা তৌবীমল খঙবা উৎলি। মসিনা অশোই-অঙাম লৈতনা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স ফগৎহল্লগনি, গ্রিন মেনুফেকচরিং পাংথোকপা ঙম্লগনি অমসুং লৈবাক অসিগীদমক অমসুং মালেমগী তুংগীদমক ক্লিন-ইনর্জি অমা পুথোকপা হেনগৎহল্লগনি। শান্তি বিল অসিনা লনাই কাংবু অমসুং নহারোলশিংগীদমক খুদোংচাবা কয়া পীরগনি। হৌজিক অসি শেন থাদনবা, অনৌবা থবক পাংথোক্নবা অমসুং ভারত্ত পোৎথোক পুথোক্নবা চপ চারবা মতমনি”।