Prime Minister's Office
Prime Minister recalls sacrifices of freedom fighters on Goa Liberation Day
19 DEC 2025 8:52AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has said that Goa Liberation Day reminds the nation of a defining chapter in India’s national journey. He recalled the indomitable spirit of those who refused to accept injustice and fought for freedom with courage and conviction. The Prime Minister noted that their sacrifices continue to inspire the nation as it works towards the all-round progress of Goa.
The Prime Minister wrote on X;
“Goa Liberation Day reminds us of a defining chapter in our national journey. We recall the indomitable spirit of those who refused to accept injustice and fought for freedom with courage and conviction. Their sacrifices continue to inspire us as we work towards the all-round progress of Goa.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গৱা লিবরেসন দে লাকপদা নিংতম লান্মীশিংগী কৎথোকপশিং প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখ্রে
19 DEC 2025 8:52AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি গৱা লিবরেসন দে লাকপদা ভারতকী লৈবাক অসিগী খোঙচত্ত মশক থোকপা পন্দুব অমা লৈবাক অসিদা নিংশিংহল্লে। অরানবা য়াখিদবা অমসুং থৌনাগা লোয়ননা নিংতম্বা পুরক্নবা লান্থেংনখিবা অথৌবশিংগী মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা থৌনা প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হিরম খুদিংমক্ত গৱা চাউখৎনবা লৈবাক অসিনা থবক পায়খৎপগা লোয়ননা মখোয়গী কৎথোকপা অদুনা মখা তানা লৈবাক অসি ইথিল পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“গৱা লিবরেসন দে লাকপদা ভারতকী লৈবাক অসিগী খোঙচত্ত মশক থোকপা পন্দুব অমা লৈবাক অসিদা নিংশিংহল্লে। অরানবা য়াখিদবা অমসুং থৌনাগা লোয়ননা নিংতম্বা পুরক্নবা লান্থেংনখিবা অথৌবশিংগী মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা থৌনা ঐখোয়না নিংশিংলি। হিরম খুদিংমক্ত গৱা চাউখৎনবা লৈবাক অসিনা থবক পায়খৎপগা লোয়ননা মখোয়গী কৎথোকপা অদুনা মখা তানা লৈবাক অসি ইথিল পীগনি”।