Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extends best wishes to the people of Goa on Goa Liberation Day
The present generation may not know that Indians had to obtain permission to visit Goa till 1961, many great souls stood against this and fought for the liberation of Goa
After great sacrifices made by our patriots, Goa became an integral part of India
With heartfelt gratitude, I bow to all the noble souls who endured immense pain for the freedom of Goa
19 DEC 2025 11:58AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has extended best wishes to the people of Goa on Goa Liberation Day.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said “Best wishes to the people of Goa on Goa Liberation Day. The present generation may not know that Indians had to obtain permission to visit Goa till 1961. Many great souls like Prabhakar Vaidya, Bala Raya Mapari, Nanaji Deshmukh Ji, and Jagannath Rao Joshi Ji stood against this and fought for the liberation of Goa. After great sacrifices made by our patriots, Goa became an integral part of India. With heartfelt gratitude, I bow to all the noble souls who endured immense pain for the freedom of Goa.”

গৃহ মন্ত্ৰালয়
মুক্তি দিৱস উপলক্ষে গোৱাৰ জনসাধাৰণক কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ শুভেচ্ছা
বৰ্তমানৰ প্ৰজন্মই হয়তো নাজানে যে ভাৰতীয়সকলে ১৯৬১ চনলৈকে গোৱা ভ্ৰমণ কৰিবলৈ অনুমতি ল’ব লগা হৈছিল, বহুতো মহান ব্যক্তিয়ে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছিল আৰু গোৱাৰ মুক্তিৰ বাবে যুঁজ দিছিল
দেশপ্ৰেমিকসকলৰ মহান ত্যাগৰ পাছত গোৱা ভাৰতৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ হৈ পৰিছিল
গোৱাৰ স্বাধীনতাৰ বাবে অপৰিসীম কষ্ট সহ্য কৰা সকলো মহান ব্যক্তিৰ ওচৰত মই কৃতজ্ঞতাৰে প্ৰণিপাত জনাইছো
19 DEC 2025 11:58AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে গোৱাৰ মুক্তি দিৱসত জনসাধাৰণলৈ শুভেচ্ছা জনাইছে।
‘এক্স’ৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘মুক্তি দিৱস উপলক্ষে গোৱাৰ জনসাধাৰণক শুভেচ্ছা জনাইছো। বৰ্তমানৰ প্ৰজন্মই হয়তো নাজানে যে ১৯৬১ চনলৈ ভাৰতীয়সকলে গোৱা ভ্ৰমণ কৰিবলৈ অনুমতি ল’ব লগা হৈছিল। প্ৰভাকৰ বৈদ্য, বালা ৰায়া মাপাৰী, নানাজী দেশমুখ জী আৰু জগন্নাথ ৰাও যোশী জীৰ দৰে বহু মহান ব্যক্তি ইয়াৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছিল আৰু গোৱাৰ মুক্তিৰ বাবে যুঁজ দিছিল। আমাৰ দেশপ্ৰেমিকসকলৰ মহান ত্যাগৰ পাছত গোৱা ভাৰতৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ হৈ পৰে। গোৱাৰ স্বাধীনতাৰ বাবে অপৰিসীম কষ্ট সহ্য কৰা সকলো মহান ব্যক্তিসকলক মই কৃতজ্ঞতাৰে প্ৰণাম জনাইছো।’