Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates space scientists and engineers for successful launch of BlueBird Block-2 by LVM3-M6
24 DEC 2025 10:04AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated space scientists and engineers for successful launch of BlueBird Block-2 by LVM3-M6 launch vehicle. BlueBird Block-2 is a spacecraft of the USA and the heaviest satellite ever launched from Indian soil into its intended orbit. Shri Modi stated that this marks a proud milestone in India’s space journey and is reflective of efforts towards an Aatmanirbhar Bharat.
"With LVM3 demonstrating reliable heavy-lift performance, we are strengthening the foundations for future missions such as Gaganyaan, expanding commercial launch services and deepening global partnerships" Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"A significant stride in India’s space sector…
The successful LVM3-M6 launch, placing the heaviest satellite ever launched from Indian soil, the spacecraft of USA, BlueBird Block-2, into its intended orbit, marks a proud milestone in India’s space journey.
It strengthens India’s heavy-lift launch capability and reinforces our growing role in the global commercial launch market.
This is also reflective of our efforts towards an Aatmanirbhar Bharat. Congratulations to our hardworking space scientists and engineers.
India continues to soar higher in the world of space!"
@isro
"Powered by India’s youth, our space programme is getting more advanced and impactful.
With LVM3 demonstrating reliable heavy-lift performance, we are strengthening the foundations for future missions such as Gaganyaan, expanding commercial launch services and deepening global partnerships.
This increased capability and boost to self-reliance are wonderful for the coming generations."
@isro

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা LVM3-M6না ব্ল্যুবর্দ ব্লোক-2বু মাইপাক্না লোঞ্চ তৌখিবগীদমক স্পেস সাইন্তিস্তশিং অমসুং ইঞ্জিনীয়রশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
24 DEC 2025 10:04AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ব্ল্যুবর্দ ব্লোক-2বু LVM3-M6 লোঞ্চ ভেহিকলনা মাইপাক্না লোঞ্চ তৌখিবগীদমক স্পেস সাইন্তিস্তশিং অমসুং ইঞ্জিনীয়রশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে। ব্ল্যুবর্দ ব্লোক-2 অসি USAগী স্পেসক্রাফ অমনি অমসুং মসিনা ভারতকী লৈমাইদগী মাগী অপাম্বা ওর্বিৎতা থাগৎপা খ্বাইদগী লুম্বা সেতেলাইৎনি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মসিনা ভারতকী স্পেস খোঙচৎতা চাউথোকচনীংঙাই ওইবা মাইলস্তোন অমা ওইরে অমসুং আত্মনির্ভর ভারতকী মায়কৈদা হোৎনরিবশিং অদু উৎলি।
শ্রী মোদীনা হায়খি, "LVM3না থাজবা য়াবা হেভি-লিফ্ত পর্ফোমেন্স উৎপগা লোয়ননা, ঐখোয়না গগনয়ানগুম্বা তুংগী মিসনশিংগীদমক য়ুম্ফম মপাঙ্গল কনখৎহল্লে, কম্মর্সিএল লোঞ্চ সর্ভিসশিং পাকথোক চাউথোকহল্লে অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপশিং হেন্না চেৎশিলহল্লে।"
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা পোস্ত তৌখি:
"ভারতকী স্পেস সেক্তরদা মশক থোকপা খোঙথাং অমা...
ভারতকী লৈমাইদগী থাগৎপা খ্বাইদগী লুম্বা সেতেলাইৎ, USAগী স্পেসক্রাফ, ব্ল্যুবর্দ ব্লোক-2বু মাগী লৈফম থোকপা ওর্বিৎতা LVM3-M6না মাইপাক্না থাগৎপা অসিনা ভারতকী স্পেস খোঙচৎতা চাউথোকচনীংঙাই ওইবা মাইলস্তোন অমা ওইরে।
মসিনা ভারতকী হেভি-লিফ্ত লোঞ্চকী তৌবা ঙম্বগী মপাঙ্গল হেনগৎহল্লি অমসুং মালেমগী কম্মর্সিএল লোঞ্চ মার্কেত্তা ঐখোয়গী চাউখৎলক্লিবা থৌদাং অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
মসিনা আত্মনির্ভর ভারতকী মায়কৈদা ঐখোয়না হোৎনরিবশিং অদুসু উৎলি। ঐখোয়গী কন্না হোৎনরিবা স্পেস সাইন্তিস্তশিং অমসুং ইঞ্জিনীয়রশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
ভারতনা স্পেসকী লমদা মখা তানা হেন্না থাক ৱাংখৎলক্লি!"
@isro
"ভারতকী নহারোলশিংনা শক্তি পীদুনা, ঐখোয়গী স্পেস প্রোগ্রাম অসি হেন্না এদভান্স অমসুং ইম্পেক্তিব ওইরক্লি।
LVM3না থাজবা য়াবা হেভী-লিফ্ত পর্ফোমেন্স উৎপগা লোয়ননা ঐখোয়না গগনয়ানগুম্বা তুংগী মিসনশিংগীদমক য়ুম্ফম মপাঙ্গল কনখৎহল্লে, কম্মর্সিএল লোঞ্চ সর্ভিসশিং পাকথোক চাউথোকহল্লে অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
অসিগুম্বা হেনগৎলক্লিবা তৌবা ঙম্বা অমসুং মশা মথন্তা থাজবা হেনগৎলকপা অসি লাক্কদৌরিবা মীরোনগীদমক য়াম্না ফবা অমনি।"
@isro