Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Widening and Strengthening of existing 2-Lane to 2-Lane with Paved Shoulder from Km 68.600 to Km 311.700 of NH-326 in Odisha on EPC mode worth Rs.1526.21 crore
31 DEC 2025 3:11PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today approved the widening and strengthening of existing 2-Lane to 2-Lane with Paved Shoulder from Km 68.600 to Km 311.700 of NH-326 in the State of Odisha under NH(O) on EPC mode.
Financial implications:
The total capital cost for the project is Rs.1,526.21 crore, which includes a civil construction cost of Rs.966.79 crore.
Benefits:
The upgradation of NH-326 will make travel faster, safer, and more reliable, resulting in overall development of southern Odisha, particularly benefiting the districts of Gajapati, Rayagada, and Koraput. Improved road connectivity will directly benefit local communities, industries, educational institutions, and tourism centres by enhancing access to markets, healthcare, and employment opportunities, thereby contributing to the region’s inclusive growth.
Details:
• The section of Mohana–Koraput of the National Highway (NH-326) at present have sub-standard geometry (intermediate lane/2-lane, many deficient curves and steep gradients); the existing road alignment, carriageway width and geometric deficiencies constrain safe, efficient movement of heavy vehicles and reduce freight throughput to coastal ports and industrial centres. These constraints will be removed by upgrading the corridor to 2-lane with paved shoulders with geometric corrections (curve realignments and gradient improvements), removal of black spots and pavement strengthening, enabling safe and uninterrupted movement of goods and passengers and reducing vehicle operating costs.
• The upgradation will provide direct and improved connectivity from Mohana–Koraput into major economic and logistics corridors — linking with NH-26, NH-59, NH-16 and the Raipur–Visakhapatnam corridor and improving last-mile access to Gopalpur port, Jeypore airport and several railway stations. The corridor connects important industrial and logistic nodes (JK Paper, Mega Food Park, NALCO, IMFA, Utkal Alumina, Vedanta, HAL) and education/tourism hubs (Central University of Odisha, Koraput Medical College, Taptapani, Rayagada), thereby facilitating faster freight movement, reducing travel time and enabling regional economic development.
• The project lies in southern Odisha (districts of Gajapati, Rayagada and Koraput) and will significantly improve intra-state and inter-state connectivity by making vehicle movement faster and safer, stimulating industrial and tourism growth and improving access to services in aspirational and tribal areas. Economic analysis shows the project’s EIRR at 17.95% (base case) while the financial return (FIRR) is negative (-2.32%), reflecting the social and non-market benefits captured in the economic appraisal; the economic justification is driven largely by travel-time and vehicle-operating-cost savings and safety benefits (including an estimated travel-time saving of about 2.5–3.0 hours and a distance saving of ~12.46 km between Mohana and Koraput after geometric improvements).
Implementation strategy and targets:
• The work will be implemented on EPC mode. Contractors will be required to adopt proven construction and quality-assurance technologies, which may include precast box-type structures and precast drains, precast RCC/PSC girders for bridges and grade separators, precast crash barriers and friction slabs on Reinforced-Earth wall portions, and Cement Treated Sub-Base (CTSB) in pavement layers. Quality and progress will be verified through specialized survey and monitoring tools such as Network Survey Vehicle (NSV), periodic drone-mapping. Day-to-day supervision will be carried out by an appointed Authority Engineer and project monitoring will be conducted through the Project Monitoring Information System (PMIS).
• The work is targeted to be completed in 24 months from the appointed date for each package, followed by a five-year defect liability/maintenance period (total contract engagement envisaged as 7 years: 2 years construction + 5 years DLP). Contract award will follow after completion of statutory clearances and required land possession.
Major impact, including employment generation potential:
• This project is aimed at providing faster and safer movement of traffic and improving connectivity between the southern and eastern parts of Odisha, particularly linking the districts of Gajapati, Rayagada, and Koraput with the rest of the State and neighbouring Andhra Pradesh. The improved road network will facilitate industrial growth, promote tourism, enhance access to education and healthcare facilities, and contribute to the overall socio-economic development of the tribal and backward regions of southern Odisha.
• Various activities undertaken during the construction and maintenance period are expected to generate significant direct and indirect employment opportunities for skilled, semi-skilled and unskilled workers. The project will also boost local industries involved in the supply of construction materials, transportation, equipment maintenance, and related services, thus supporting the regional economy.
• The project is located in the State of Odisha and traverses three districts — Gajapati, Rayagada, and Koraput. The corridor connects major towns such as Mohana, Rayagada, Laxmipur, and Koraput, providing improved intra-state connectivity within Odisha and enhancing inter-state linkage with Andhra Pradesh through the southern end of NH-326.
Background:
Government has declared the stretch “the Highway starting from its junction with NH-59 near Aska, passing through Mohana, Raipanka, Amalabhata, Rayagada, Laxmipur and terminating at its junction with NH-30 near Chinturu in the State of Odisha” as NH-326 vide Gazette Notification dated 14th August 2012.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর 1526.21রোম চংনা ওরিশাগী NH-326তা EPC মোদতা হান্নদগী লৈরবা 2-লেন অসিগী কিলোমিতর 68.600দগী কিলোমিতর 311.700 ফাওবা পেব শোল্দর ওইবা 2-লেনদা পাকথোক-চাউথোক্নবা অমসুং ফগৎহন্নবা অয়াবা পীখ্রে
31 DEC 2025 3:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ঙসি ওরিশা রাজ্যদা EPC মোদতা NH(O)গী মখাদা লৈরিবা NH-326গী হৌজিক লৈরিবা 2-লেন অসিগী কিলোমিতর 68,600দগী কিলোমিতর 311,700 ফাওবা 2-লেন পেব শোল্দর ওইনা পাকথোকনবা অমসুং ফগৎহন্নবা অয়াবা পীখ্রে।
শেল-থুমগী মতাংদা:
সিভিল কন্সত্রক্সনগী লুপা করোর 966.79গী শেনফম অমা য়াওনা প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর 1,526.21নি।
কান্নবশিং:
NH -326 অসি অপগ্রেদ তৌবনা খোঙচৎপু হেন্না থুনা, হেন্না শাফবা ওইহল্লগনি, অমসুং হেন্না থাজবা য়াবা ওইহল্লগনি। মসিনা খা ওরিশাগী অপুনবা চাউখৎ থৌরাং পুরক্লগনি, মরু ওইনা গজাপতি, রায়াগাদা অমসুং কোরাপুত দিস্ত্রিক্তশিং কান্নবা ফংলগনি। হেন্না ফবা লম্বীগী কনেক্তিবিতীনা লোকেল কম্ম্যুনিতীশিং, ইন্দস্ত্রীশিং, এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং তুরিজম সেন্তরশিংদা কৈথেলশিং, হেল্থকেয়র অমসুং থবক ফংহন্নবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্দুনা হকথেংননা কান্নবা ফংহল্লগনি। মসিনা লমদম অসিগী ইনক্লুসিব গ্রোথতা মতেং পাংগনি।
অকুপ্পা ৱারোল:
• নেস্নেল হায়ৱে (NH-326) গী মোহানা-কোরাপুৎ সেক্সন অসিদা হৌজিক্কী ওইনা সব-স্তেন্দর্দ জিওমেত্রি (ইন্তরমেদিএত লেন/ 2-লেন, য়াম্না ফত্তবা কর্ভশিং অমসুং অয়ুংবা গ্রেদিএন্তশিং) লৈরি। হৌজিক লৈরিবা লম্বীগী এলাইনমেন্ত, কেয়রৱেগী পাক চাউবা অমসুং জিওমেত্রিক্কী ফীভমশিং অসিনা হেভী ভেহিকলশিংবু সেফ, ইফিসিএন্ত ওইবা মওংদা চৎথোক চৎশিন তৌবদা অপনবা ওইরি অমসুং কোস্তল পোর্তশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীএল সেন্তরশিংদা ফ্রেৎ থ্রোৎপুত হন্থহল্লি। কোরিদোর অসি জিওমেত্রিক করেক্সনশিং (কর্ভ রিএলাইনমেন্তশিং অমসুং গ্রেদিএন্ত ফগৎহনবা), ব্লেক স্পোৎশিং লৌথোকপা অমসুং পেভমেন্ত মপাঙ্গল কনখৎহনবা, পোৎচৈ অমসুং পেসেঞ্জরশিংগী পুবা গারীশিং শাফনা অমসুং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা ঙমহনবা অমসুং ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত হন্থহনবা য়াওনা 2-লেন ওইহন্দুনা মসিগী অপনবশিং অসি লৌথোক্লগনি।
• অপগ্রেদেসন অসিনা মোহানা-কোরাপুৎতগী মরুওইবা ইকোনোমিক অমসুং লোজিস্তিক কোরিদোরশিংদা হকথেংননা অমসুং ফজনা কন্নেক্তিবিতী ফংহল্লগনি। মসিনা NH-26, NH-59, NH-16 অমসুং রাইপুর-বিশাখাপত্তনম কোরিদোরগা শম্নহল্লগনি অমসুং গোপালপুর পোর্ত, জেপুর এয়রপোর্ত অমসুং রেলৱে স্তেসন কয়াদা লাস্ত মাইলগী এক্সেস ফগৎহল্লগনি। কোরিদোর অসিনা মরু ওইবা ইন্দস্ত্রীএল অমসুং লোজিস্তিক নোদশিং (JK পেপর, মেগা ফুদ পার্ক, নালকো, IMFA, উতকাল অলুমিনা, বেদান্তা, HAL) অমসুং এজুকেসন/তুরিজম হবশিং (ওরিশাগী সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতী, কোরাপুৎ মেদিকেল কোলেজ, তাপ্তপানি, রায়াগারা) শম্নহল্লি। মসিনা ফ্রেৎকী খোঙজেল য়াঙখৎহনগনি, চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহনগনি অমসুং রিজনেল ইকোনোমিক দিবেলপমেন্ত লৈহনগনি।
• প্রোজেক্ত অসি খা ওরিশা (গজাপতি, রায়াগারা অমসুং কোরাপুৎ দিস্ত্রিক্তশিং) দা লৈ অমসুং মসিনা ইনত্রা-স্তেৎ অমসুং ইন্তর-স্তেৎ কন্নেক্তিবিতী য়াম্না ফগৎহল্লগনি। মসিনা গারীগী খোঙচৎপু হেন্না থুবা অমসুং হেন্না শাফবা ওইহল্লগনি। মসিনা ইন্দস্ত্রীএল অমসুং তুরিজম গ্রোথ পুক্নিং থৌগৎলগনি অমসুং এস্পিরেস্নেল অমসুং ত্রাইবেল এরিয়াশিংদা সর্ভিসশিং ফংহনবদা হেন্না ফগৎহল্লগনি। ইকোনোমিক এনালাইসিসনা প্রোজেক্ত অসিগী EIRR অসি 17.95% (বেজ কেস) ওইরি হায়না উৎলি অদুগা ফাইনান্সিএল রিতর্ন (FIRR) অসি নেগেতিব (-2.32%) ওইরি, মসিনা ইকোনোমিক এপ্রুয়েসন্দা লৌরিবা সোসিএল অমসুং নন-মার্কেৎ বেনিফিৎশিং অদু উৎলি; ইকোনোমিক জস্তিফিকেসন অসি মরুওইনা চৎথোক-চৎশিনগী মতম অমসুং ভেহিকল-ওপরেতিং-কোস্ত সেভিং অমসুং সেফতী বেনিফিৎশিং (মসিগী মনুংদা চাউরাক্না চৎথোক-চৎশিনগী মতম পুং 2.5 - 3.0 অমসুং মোহানা অমসুং কোরাপুৎকী মরক্তা জিওমেত্রিক ফগৎলকপদগী কিলোমিতর 12.46গী অরাপ্পা তেনশিনহনবা য়াওরি) ফংহল্লি।
থবক ওইনা ওন্থোকপগী লালোং অমসুং পান্দমশিং:
• থবক অসি EPC মোদতা পায়খৎকনি। কন্ত্রেক্তরশিংনা প্রি-কাস্ত বোক্স-তাইপ স্ত্রকচরশিং অমসুং প্রি-কাস্ত দ্রেনশিং, থোংশিং অমসুং গ্রেদ সেপারেতরশিংগীদমক প্রি-কাস্ত RCC/PSC বেয়রশিং, প্রি-কাস্ত ক্রাশ বেয়রশিং অমসুং রেমিনফোর্স-এর্থকী ফক্লাংশিংগী শরুকশিংদা ফ্রিক্সন স্লেবশিং, অমসুং পেভমেন্ত লেয়রশিংদা সিমেন্ত ত্রিমেদ সব-বেজ (CTSB) য়াওবা, চাং নাইনা চাংয়েং তৌরবা কন্সত্রক্সন অমসুং ক্বালিতী-এন্সুরেন্স তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নবা মথৌ তাগনি। ক্বালিতী অমসুং প্রোগ্রেস অসি নেৎৱার্ক সর্ভে ভেহিকল (NSV), মতম মতমগী দ্রোন মেপ্পিংগুম্বা অখন্নবা সর্ভে অমসুং মোনিতরিং তুলশিংগী খুত্থাংদা ভেরিফাই তৌগনি। নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিনবা অসি ওথোরিতী ইঞ্জিনীয়র অমনা পাংথোক্কনি অমসুং প্রোজেক্ত মোনিতরিং ইনফোর্মেসন সিস্তেম (PMIS) গী খুত্থাংদা প্রোজেক্ত মোনিতরিং পাংথোক্কনি।
• থবক অসি পেকেজ খুদিংমক্কী ওইনা লেপখিবা তাংদগী থা 24গী মনুংদা লোইশিনবা পান্দম থম্লি, মসিগী মতুংদা চহি মঙাগী দিফেক্ত লাইএবিলিতী/মেন্তেনেন্স পেরিয়দ অমা লৈগনি (মপুং ওইবা কন্ত্রেক্ত এঙ্গেজমেন্ত অসি চহি 7 ওইগনি খল্লি: চহি 2 শাবা + চহি 5 DLP) । কন্ত্রেক্ত অসি লেজিস্লেচরেল ক্লিয়রেন্সশিং অমসুং মথৌ তাবা লম লৌশিনবা লোইরবা মতুংদা পীগনি।
থবক পীবা ঙম্বগী মতিং য়াওনা মরু ওইবা কান্নবা:
• প্রোজেক্ত অসিনা ত্রাফিক্কী খোঙজেল য়াংবা অমসুং শাফবা ওইহন্নবা অমসুং ওরিশাগী খা অমসুং নোংপোক থংবা শরুকশিংগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি। অখন্ননা গজাপতি, রায়াগাদা অমসুং কোরাপুত জিলাশিং অসি রাজ্য অসিগী অতৈ শরুকশিং অমসুং য়ুম্লোন্নরিবা অন্ধ্র প্রদেশকা শম্নহল্লি। হেন্না ফবা লম্বী নেৎৱার্ক অসিনা ইন্দস্ত্রীএল গ্রোথ, তুরিজম প্রমোৎ তৌবা, এজুকেসন অমসুং হেল্থকেয়র ফেসিলিতীশিংদা এক্সেস হেনগৎহনবা অমসুং খা ওরিশাগী ত্রাইবেল অমসুং শোত্থরবা মফমশিংগী অপুনবা সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তদা মতেং পাংগনি।
• কন্সত্রক্সন অমসুং মেনতেন্সন পেরিয়দ মনুংদা পায়খৎকদবা তোঙান তোঙানবা থবকশিং অসিনা স্কিল লৈরবা, সেমি-স্কিল অমসুং স্কিল লৈতবা শিন্মীশিংগীদমক মরুওইবা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক পীবগী খুদোংচাবশিং পীগনি হায়না পানরি। প্রোজেক্ত অসিনা কন্সত্রক্সনগী পোৎলমশিং, ত্রান্সপোর্তেসন, ইক্বিপমেন্ত মেন্তেনেন্স, অমসুং মরী লৈনবা সর্ভিসশিং সপ্লাই তৌবদা য়াওরিবা লোকেল ইন্দস্ত্রীশিংবুসু পুক্নিং থৌগৎকনি, মসিনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোনবু মতেং পাংগনি।
• প্রোজেক্ত অসি ওরিশা রাজ্যদা লৈ অমসুং মসি গজাপতি, রায়ারাদা অমসুং কোরাপুৎ দিস্ত্রিক অহুম ফাওদুনা চৎলি। কোরিদোর অসিনা মোহানা, রায়াগারা, লক্ষ্মীপুর অমসুং কোরাপুৎকুম্বা মরুওইবা শহরশিংবু শম্নহল্লি। মসিনা ওরিশাগী মনুংদা ইন্ত্রা স্তেৎ কন্নেক্তিবিতী ফগৎহল্লি অমসুং NH-326গী খা থংবা অরোইবা শরুক্তা অন্ধ্র প্রদেশকা ইন্তর স্তেৎ কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লি।
নুংগী ওইবা ৱারোল:
সরকারনা 2012গী ওগস্ত 14দা গেজেৎ নোতিফিকেসনগী খুত্থাংদা “NH 59গা অসকাগী মনাক্তা লৈবা জঙ্কসনদগী হৌদুনা মোহানা, রাইপঙ্কা, অমলভতা, রায়াগারা, লক্ষ্মীপুর ফাওবা চৎপা অমসুং ওরিশা রাজ্যগী চিন্তুরুগী মনাক্তা লৈবা NH-30গা লোয়ননা লোইশিনবা হাইৱে” অসি NH-326 হায়না লাউথোকখ্রে।