Prime Minister's Office
Prime Minister Calls Upon Citizens to Witness Piprahwa Relics at Rai Pithora Cultural Complex
Piprahwa Relics Exposition is in line with our commitment to further popularising the noble thoughts of Bhagwan Buddha: PM
02 JAN 2026 6:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Grand International Exposition of Sacred Piprahwa Relics titled “The Light & the Lotus: Relics of the Awakened One” at the Rai Pithora Cultural Complex, New Delhi, on 3rd January 2026 at 11 AM.
The Prime Minister today called upon all those passionate about culture and Buddhism to visit the Exposition and experience the sacred heritage of Piprahwa.
PM remarked that the Exposition brings together the Piprahwa relics repatriated after more than a century. It also brings the Authentic relics and archaeological materials from Piprahwa preserved in the collections of the National Museum, New Delhi and the Indian Museum, Kolkata.
In separate posts on X, Shri Modi stated:
“Tomorrow, 3rd January, is a very special day for those passionate about history, culture and the ideals of Bhagwan Buddha.
At 11 AM, the Grand International Exposition of Sacred Piprahwa Relics related to Bhagwan Buddha, ‘The Light & the Lotus: Relics of the Awakened One’, will be inaugurated at Rai Pithora Cultural Complex in Delhi.
This Exposition brings together:
The Piprahwa relics repatriated after more than a century.
Authentic relics and archaeological materials from Piprahwa that are preserved in the collections of the National Museum, New Delhi and the Indian Museum, Kolkata.”
“This Exposition is in line with our commitment to further popularising the noble thoughts of Bhagwan Buddha. It is also an effort to further deepen the bond between our youth and our rich culture. I would also like to appreciate everyone who worked towards the repatriation of these relics.”
“Here are glimpses from the Grand International Exposition of Sacred Piprahwa Relics in Delhi. I call upon all those passionate about culture and Buddhism to come to this Exposition.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাই পিথোরা কলচরেল কমপ্লেক্সতা পিপরহৱা রেলিকশিং য়েংনবা প্রজাশিংদা হায়খ্রে
পিপরহৱা রেলিক্স এক্সপোজিসন অসি ভগবান বুদ্ধগী অফবা ৱাখল্লোনশিংবু হেন্না মীয়ামদা খঙনহন্নবা ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপকী পরিং মখাদা চত্থবনি: পি.এম.
02 JAN 2026 6:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 2026গী জনুৱারী 3গী অয়ুক্কী পুং 11 তাবা মতমদা নই দিল্লীগী রাই পিথোরা কলচরেল কমপ্লেক্সতা 'দি লাইত এন্দ দি লোতস: রেলিক্সস ওফ দি এৱেকন ৱান' হায়না মীংথোনবা শেংলবা পিপরহৱা রেলিক্সসকী গ্রান্দ ইন্তরনেস্নেল এক্সপোজিসন হৌদোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি কলচর অমসুং বদ্ধ ধর্মগী পামজবা মীওই পুম্নমকপু এক্সপোজিসন অসি য়েংনবা অমসুং পিপরহৱাগী অশেংবা হেরিতেজ অসি এক্সপরিয়েন্স তৌনবা হায়খ্রে।
পি.এম.না হায়খি মদুদি এক্সপোজিসন অসিনা চহি চা অমরোমগী মতুংদা ময়ুমদা হল্লকখিবা পিপরহৱাগী পোৎলমশিং পুনশিল্লি। মসিনা নেস্নেল ম্যুজিয়ম, ন্যু দিল্লী অমসুং ইন্দিয়ন ম্যুজিয়ম, কোলকাতাগী কল্লেক্সনশিংদা ঙাক-শেন্দুনা থম্বা পিপরহৱাগী অশেংবা রেলিকশিং অমসুং আর্কিয়োলোজিকেল মেতরিএলশিংসু উৎকনি।
Xকী তোঙানবা পোস্তশিংদা শ্রী মোদীনা হায়খি:
“হয়েং জনুৱারী 3 অসি পুৱারী, চৎনবী অমসুং ভগবান বুদ্ধগী ৱাখল্লোনবু পামজবশিংগীদমক্তা য়াম্না অখন্নবা নুমিৎ অমনি।
অয়ুক্কী পুং 11 তাবদা, ভগবান বুদ্ধগা মরী লৈনবা শেংলবা পিপরহৱা রেলিক্সকী গ্রান্দ ইন্তরনেস্নেল এক্সপোজিসন, "দি লাইত এন্দ দি লোতস: রেলিক্স ওফ দি এৱেকন ৱান" অসি দিল্লীগী রাই পিথোরা কলচরেল কমপ্লেক্সতা হৌদোক্লগনি।
এক্সপোজিসন অসিনা ময়াম অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিনগনি:
চহি চা অমা হেনবগী মতুংদা পিপরহৱা রেলিকশিং অদু অমুক হন্না পুরকখি।
নেস্নেল ম্যুজিয়ম, ন্যু দিল্লী অমসুং ইন্দিয়ন ম্যুজিয়ম, কোলকাতাগী কল্লেক্সনশিংদা ঙাক-শেন্দুনা থম্বা পিপরহৱাগী অশেংবা রেলিকশিং অমসুং আর্কিয়োলোজিকেল মেতরিএলশিং।”
“মসিগী এক্সপোজিসন অসি ভগবান বুদ্ধগী অফবা ৱাখল্লোনশিংবু হেন্না মীয়ামদা খঙহন্নবা ঐখোয়গী অচেৎপা থৌদাংগা মরী লৈনৈ। মসি ঐখোয়গী নহারোলশিং অমসুং ঐখোয়গী ইনাক খুল্লবা কলচরগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসি হেন্না চেৎশিলহন্নবা হোৎনবা অমনি। ঐহাক্না রেলিকশিং অসিবু অমুক হন্না পুরক্নবা হোৎনখিবা মীপুম খুদিংমকপুসু থাগৎপা ফোংদোকচরি।”
“দিল্লীদা পাংথোকপা শেংলবা পিপরহৱা রেলিকশিংগী গ্রান্দ ইন্তরনেস্নেল এক্সপোজিসনগী মমিশিং মসিদা লৈজরে। কলচর অমসুং বদ্ধ ধর্ম পামজবা পুম্নমকপু এক্সপোজিসন অসিদা লাক্নবা ঐনা হায়জরি।”