Prime Minister's Office
Prime Minister lauds Commissioning of Residue Upgradation Facility at Visakh Refinery
06 JAN 2026 8:42AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today lauded the successful commissioning of Hindustan Petroleum Corporation Limited’s (HPCL) Residue Upgradation Facility (RUF) at the Visakh Refinery in Andhra Pradesh, describing it as a decisive leap in Bharat’s journey toward energy security and self-reliance.
The Prime Minister emphasized that this state-of-the-art facility adds momentum to the nation’s efforts to boost energy independence, aligning with the vision of Aatmanirbhar Bharat.
Responding to a post by Union Minister Shri Hardeep Singh Puri on X, Shri Modi said:
“This state-of-the-art facility adds momentum to our efforts towards boosting energy security, thus becoming Aatmanirbhar in this sector.
@HardeepSPuri”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বিশাখ রিফাইনরীদা রেসিদ্যু অপগ্রেদেসন ফেসিলিতী কম্মিসন তৌখিবদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
06 JAN 2026 8:42AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি আন্ধ্র প্রদেশকী বিশাখ রিফাইনরীদা হিন্দুস্তান পেত্রোলিয়ম কোর্পোরেসন লিমিতেদ (HPCL) গী রেসিদ্যু অপগ্রেদেসন ফেসিলিতী (RUF) মায় পাক্না কম্মিসন তৌখিবদা হরাওবা ফোংদোক্লদুনা মসি ভারতকী এনর্জি সেক্যুরি অমসুং ইরোমদোম লেপচনবা হোৎনবগী মায়কৈদা অচৌবা মায় পাকপা অমনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি অনৌবা ফেসিলিতী অসিনা লৈবাক অসিনা ইনর্জিদা ইরোমদোম লেচনবা হোৎনরদুনা আত্মনির্ভর ভারতকী মঙলানগা তুননা চৎলিবা অসিবু খোঙজেল য়াঙখৎহল্লগনি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী হর্দিপ সিংহ পুরিনা Xতা থাগৎপা পোস্ত অমদা পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খিঃ
"অসিগুম্বা অনৌবা অনৌবা ফেসিলিতী অসিনা লৈবাক অসিনা ইনর্জিদা ইরোমদোম লেচনবা হোৎনরদুনা আত্মনির্ভর ভারতকী মঙলানগা তুননা চৎলিবা অসিবু খোঙজেল য়াঙখৎহল্লগনি।
@HardeepSPuri”