Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the role of youth in shaping a Viksit Bharat
08 JAN 2026 2:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article by Union Minister Dr. Mansukh Mandaviya that underscores the enduring role of India’s youth in shaping the nation’s defining moments.
The article underscores that India’s youth have always shaped the nation’s defining moments. It describes the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue as a movement that calls upon young Indians to lead from the front, confront national challenges and channel their ambitions towards building a Viksit Bharat.
Sharing the article on X, the Prime Minister said;
“In this thought-provoking article, Union Minister Dr. @mansukhmandviya underscores that India’s youth have always shaped the nation’s defining moments.
The Minister describes the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue as a movement that calls upon young Indians to lead from the front, confront national challenges and channel their ambitions towards building a Viksit Bharat.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিকশিত ভাৰতক গঢ় দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত যুৱপ্ৰজন্মৰ ভূমিকাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ
08 JAN 2026 2:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী ডাঃ মনসুখ মাণ্ডাৱিয়াৰ এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে যিটোৱে ৰাষ্ট্ৰৰ নিৰ্দিষ্ট মুহূৰ্তসমূহক গঢ় দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ স্থায়ী ভূমিকাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে।
ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মই সদায়ে দেশৰ নিৰ্ণায়ক মুহূৰ্তবোৰ গঠন কৰি অহাৰ ওপৰত প্ৰবন্ধটোৱে গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। ই বিকশিত ভাৰত ইয়ং লিডাৰ্ছ ডায়লগক এনে এক আন্দোলন হিচাপে ব্যাখ্যা কৰিছে যিয়ে যুৱ ভাৰতীয়সকলক সন্মুখৰ পৰা নেতৃত্ব দিবলৈ, ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰত্যাহ্বানৰ মুখামুখি হ'বলৈ আৰু বিকশিত ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ দিশত তেওঁলোকৰ উচ্চাকাংক্ষাক পথ দেখুৱাবলৈ আহ্বান জনায়।
এক্সত প্ৰবন্ধটো শ্বেয়াৰ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
"এই ভাবোদ্দীপক প্ৰবন্ধটোত, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী ডাঃ @mansukhmandviya-এ ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মই সদায়ে দেশৰ নিৰ্ণায়ক মুহূৰ্তবোৰ গঢ় দিয়াৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে।
মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বিকশিত ভাৰত ইয়ং লিডাৰ্ছ ডায়লগক এনে এক আন্দোলন বুলি ব্যাখ্যা কৰিছে, যিয়ে যুৱ ভাৰতীয়সকলক সন্মুখৰ পৰা নেতৃত্ব দিবলৈ, ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰত্যাহ্বানৰ মুখামুখি হ’বলৈ আৰু বিকশিত ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ দিশত তেওঁলোকৰ উচ্চাকাংক্ষাক পথ দেখুৱাবলৈ আহ্বান জনায়।"