Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the role of youth in shaping a Viksit Bharat
08 JAN 2026 2:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article by Union Minister Dr. Mansukh Mandaviya that underscores the enduring role of India’s youth in shaping the nation’s defining moments.
The article underscores that India’s youth have always shaped the nation’s defining moments. It describes the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue as a movement that calls upon young Indians to lead from the front, confront national challenges and channel their ambitions towards building a Viksit Bharat.
Sharing the article on X, the Prime Minister said;
“In this thought-provoking article, Union Minister Dr. @mansukhmandviya underscores that India’s youth have always shaped the nation’s defining moments.
The Minister describes the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue as a movement that calls upon young Indians to lead from the front, confront national challenges and channel their ambitions towards building a Viksit Bharat.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନରେ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 JAN 2026 2:06PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭିୟଙ୍କ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଦେଶର ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ମୁହୂର୍ତ୍ତକୁ ରୂପ ଦେବାରେ ଭାରତର ଯୁବକମାନଙ୍କ ସ୍ଥାୟୀ ଭୂମିକାକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛି ।
ଏହି ନିବନ୍ଧଟି ଦର୍ଶାଇଛି ଯେ ଭାରତର ଯୁବକମାନେ ସର୍ବଦା ରାଷ୍ଟ୍ରର ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ମୁହୂର୍ତ୍ତକୁ ରୂପ ଦେଇଛନ୍ତି। ଏହା ‘ବିକଶିତ୍ ଭାରତ ୟଙ୍ଗ୍ ଲିଡର୍ସ ଡାଇଲଗ୍’କୁ ଏପରି ଏକ ଆନ୍ଦୋଳନ ଭାବେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛି, ଯାହା ଯୁବ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କୁ ସମ୍ମୁଖରୁ ନେତୃତ୍ୱ ନେବା, ଜାତୀୟ ଆହ୍ୱାନର ମୁକାବିଲା କରିବା ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ ଦିଗରେ ସେମାନଙ୍କ ମହତ୍ୱାକାଂକ୍ଷାକୁ ଉପଯୋଗ କରିବା ଲାଗି ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି।
‘ଏକ୍ସ’ରେ ଲେଖାଟିକୁ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
"ଏହି ଚିନ୍ତାଜନକ ନିବନ୍ଧରେ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭିୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତର ଯୁବକମାନେ ସର୍ବଦା ଦେଶର ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ମୁହୂର୍ତ୍ତକୁ ରୂପ ଦେଇଛନ୍ତି।
ମନ୍ତ୍ରୀ ‘ବିକଶିତ ଭାରତ ୟଙ୍ଗ୍ ଲିଡର୍ସ ଡାଇଲଗ୍’କୁ ଏପରି ଏକ ଆନ୍ଦୋଳନ ଭାବେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଯୁବ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କୁ ସମ୍ମୁଖରୁ ନେତୃତ୍ୱ ନେବା, ଜାତୀୟ ଆହ୍ୱାନର ମୁକାବିଲା କରିବା ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ ଦିଗରେ ସେମାନଙ୍କ ମହତ୍ୱାକାଂକ୍ଷାକୁ ଉପଯୋଗ କରିବା ଲାଗି ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି ।