Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi’s remarks during release of Shrimad Vijayaratna Sunder Surishwarji Maharaj’s 500th book
Maharaj’s Works Offer Spiritual Solutions for Humanity’s Challenges: PM
Youth Power Driving Developed India While Strengthening Cultural Roots: PM
PM Modi Reiterates Nine Resolutions for Society and Nation
11 JAN 2026 1:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi delivered his remarks during the release of Shrimad Vijayaratna Sunder Surishwarji Maharaj’s 500th book via video message today. Addressing the gathering, Shri Modi remarked that on this sacred occasion he first bows at the feet of revered Bhuwanbhanusurishwar Ji Maharaj, and paid respects to Prasantmurti Suvishal Gachchadhipati Pujya Shrimad Vijay Rajendrasurishwar Ji Maharaj, Pujya Gachchadhipati Shri Kalpatarusurishwar Ji Maharaj, Saraswati Kripapatra Param Pujya Acharya Bhagwant Shrimad Vijayaratnasundarsurishwar Ji Maharaj, and all the saints and sadhvis present at the ceremony. He acknowledged and congratulated all members of the Urja Mahotsav Committee.
The Prime Minister highlighted that today all are blessed to witness the release of the 500th book of Shrimad Vijayaratna Sundar Surishwar Ji Maharaj, who has not confined knowledge to scriptures but has demonstrated it in life. He emphasized that Maharaj’s personality is a unique blend of restraint, simplicity, and clarity, that when he writes his words carry depth of experience, when he speaks his voice carries the power of compassion, and even in silence he provides guidance. He noted that the subject of Maharaj’s 500th book, “Premnu Vishva, Vishvano Prem,” speaks volumes in itself, and expressed confidence that society, youth, and humanity will benefit from this creation. He stated that this special occasion and the Urja Mahotsav will infuse new energy of thought among people, and extended congratulations to all.
The Prime Minister remarked that Maharaj’s 500 works are like a vast ocean containing countless gems of thought, offering simple and spiritual solutions to humanity’s problems. He underlined that depending on time and circumstances, these different texts will serve as guiding lights. He highlighted that teachings of non-violence, non-possessiveness, and many-sidedness, along with love, tolerance, and harmony, as imparted by the Tirthankaras and earlier Acharyas, can be seen in modern and contemporary form in these writings. He stressed that especially today, when the world struggles with division and conflict, “Premnu Vishva, Vishvano Prem” is needed more than ever. He emphasized that this is not just a book but a mantra, introducing the power of love and showing the path to the peace and harmony the world seeks.
Shri Modi remarked that the Jain philosophy’s guiding principle is “Parasparopagraho Jivanam,” meaning every life is connected to another. He highlighted that when this principle is understood, our vision shifts from the individual to the collective, rising above personal aspirations to think of the goals of society, the nation, and humanity. He recalled that with this same spirit he had joined the Navkar Mantra Day, where all four sects had come together, and on that historic occasion he had made nine appeals, nine resolutions. He reiterated them today: the first resolution to save water, the second being Ek Ped Maa ke Naam, the third to pursue the mission of cleanliness, the fourth to be vocal for local, the fifth to embrace Bharat Darshan, the sixth to adopt natural farming, the seventh to follow a healthy lifestyle, the eighth to bring yoga and sports into life, and the ninth to commit to helping the poor.
“India today is among the youngest nations in the world, with its youth building a developed India while also strengthening cultural roots”, emphasised Shri Modi. He underlined that in this transformation, the guidance of saints like Maharaj Sahib, his literature, and his words play a vital role. The Prime Minister concluded by expressing gratitude once again and extended best wishes for Maharaj Sahib’s 500th book, stating his confidence that Maharaj’s thoughts will continue to illuminate India’s intellectual, moral, and human journey.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্রীমদ বিজয়রত্ন সুন্দর সুরিশ্বরজী মহারাজকী ৫০০শুবা লাইরিক ফোঙবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থমখিবা ৱারোল
মহারাজনা ইরম্বশিং অসিনা মীওইবা খুন্নাইগী শীংনবশিংগীদমক স্পিরিচুএল সোলুসনশিং পীরি: পি.এম.
নহাগী শক্তিনা চাউখৎপা ভারত্তা শাহৌ পীরি অমরোমদনা নাৎকী ওইবা হৌরকফমশিংবু মপাঙ্গল কনকৎহল্লি: পি.এম.
পি.এম. মোদীনা খুন্নাই অমসুং জাতিগীদমক ফিরেপ মাপল অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে
11 JAN 2026 1:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিওগী খুত্থাংদা শ্রীমদ বিজয়রত্ন সুন্দর সুরিশ্বরজী মহারাজকী ৫০০শুবা লাইরিক ফোঙবগী থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। মীয়াম তিনখিবা অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মসিগী অশেংবা থৌরম অসিদা মহাক্না ইকাই খুম্নরবা ভুবনভনসুরিশ্বর জী মহারাজগী খুয়া খাদা খুরুমজরি অমসুং প্রসান্তমুর্তি সুভিশাল গচ্ছধিপতী পুজ্যা শ্রীমদ বিজয় রাজেন্দ্রসুরিশ্বর জী মহারাজ, পুজ্যা গচ্ছধিপতী শ্রী কাল্পতারুসুরিশ্বর জী মহারাজ, সরস্বতী ক্রিপাপাত্র পরম পুজ্যা আচার্য় ভগবান্ত শ্রীমদ বিজয়রত্নসুন্দরসুরিশ্বর জী মহারাজ অমসুং থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা সাধু অমসুং সাধবি পুম্নমক্তা ইকাই খুম্নবা উৎখি। মহাক্না উর্জা মহোৎসব কমিতীগী মেম্বর পুম্নমকপু থাগৎপা অমসুং নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি শ্রীমদ বিজয়রত্ন সুন্দর সুরিশ্বর জী মহারাজকী ৫০০শুবা লাইরিক ফোঙবা উবা ফংবদা পুম্নমক নুংঙাইবা ফাওই, মহাক্না লৌশিং অসি শাস্ত্রাশিংদা খক্তা নত্তনা পুন্সিদা মসি উৎনবা হোৎনখি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি মহারাজকী মগুন অসি অখাং কনবা, অচম্বা মতৌ অমসুং ময়েক শেংবগী অখন্নবা অপুনবা অমনি, মহাক্না ইবা মতমদা মহাক্কী ৱাহৈদা মনুং হুৎনা খঙবগী এক্সপরিয়েন্স অমা য়াওরি, মহাক্না ৱা ঙাংবদা মহাক্কী খোঞ্জেলদা মীনুংশি চেনবগী পাঙ্গল অমা য়াওরি, অমসুং মহাক্না ৱা ঙাংদ্রবসু মহাক্না লমজিং-লমতাক পীরি। মহাক্না মহারাজকী ৫০০শুবা লাইরিক, 'প্রেমনু বিশ্ব, বিশ্বনো প্রেম'গী হীরম অসিগী মরমদা ময়েক শেংনা পীরি হায়না পনখি অমসুং খুন্নাই, নহাশিং অমসুং মীওইবা খুন্নাইনা মসিগী থবক অসিদগী কান্নবা ফংগনি হায়না থাজবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি অখন্নবা থৌরম অসি অমসুং উর্জা মহোৎসব অসিনা মীয়ামদা ৱাখল্লোনগী অনৌবা ইনর্জী পীরগনি অমসুং ময়াম পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহারাজকী থবক ৫০০ অসি মীওইবা খুন্নাইগী অৱা-অনাশিংগী অচম্বা অমসুং স্পিরিচুএল সোলুসনশিং পীরিবা ৱাখল্লোনগী মশিং য়াম্লবা মনীশিং য়াউবা অচৌবা সমুদ্রগা পাংখকনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মতম অমসুং ফিভমগী মতুং ইন্না হায়রিবা তোঙান তোঙানবা শাস্ত্রাশিং অসি লমজিং-লমতাকপগী মঙাল ওইনা মথৌ তৌগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি নুংশিবা, অখাং কনবা অমসুং নুংশিনা হিংমিন্নবগা লোয়ননা অহিংসা, ইশাগী খন্দবা অমসুং গুন কয়া চেনবগী তাকপীবা হায়বা অসি তির্থানকরশিং অমসুং মমাংগী আচার্য়শিংনা তাকপীরম্বশিং অসি অরিবা মতমগী মওং অমদা হায়রিবা লাইরিকশিং অসিদা উবা ফংই। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি মরুওইনা ঙসিদি, মালেম অসিনা খেন্নবা অমসুং চয়েৎনবা কয়াগা লান্থেংনরিঙৈদা, "প্রেমনু বিশ্ব, বিশ্বনো প্রেম" অসি হান্নদগী হেন্না মথৌ তাই। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি লাইরিক অমা খক্তা নত্তে অদুবু মসি মালেমনা পাম্লিবা শান্তি অমসুং অপুনবগী লম্বী তাক্লিবা অমসুং নুংশিবগী শক্তি তাক্লিবা মন্ত্র অমনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি জেন ফিলোসোফীগী লমজিং-লমতাক্লিবা ৱাখল্লোনদি পেরাসপরোপাগ্রাহো জিবনমনি, হায়বদি পুন্সি খুদিংমক অমগা অমগা মরী লৈনৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি করিগুম্বা হায়রিবা ৱাখল্লোন অসি খঙলবদি, ঐখোয়গী মীৎয়েং অসি অমদগী অপুনবদা ওন্থোকই। মসিনা খুন্নাই, লৈবাক অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী পান্দমগী মতাংদা খনবা ঙম্নবগীদমক ইশাগী অপাম্বদগী হেন্না ৱাংখৎলি। মহাক্না নিংশিংখি মদুদি হায়রিবা ৱাখল্লোন অসিগা লোয়ননা মহাক্না নভকর মন্ত্র দেদা শরুক য়াখি, মফম অদুদা কাঙলুপ মরিমক পুন্না লাকখি, অমসুং পুৱারী ওইরবা থৌরম অদুদা মহাক্না আপিল মাপল, ফিরেপ মাপল লৌখি। মহাক্না মখোয়শিং অসি ঙসি অমুক হন্না পনখি: অহানবা ৱারেপ অসি ঈশিং কনবা, অনিশুবা অসি এক পের মা কে নাম, অহুমশুবা অসি স্বচ্ছলগী মিসন চৎথনবা, মরিশুবা অসি ভোকেল ফোর লোকেল , মঙাশুবা অসি ভারত দর্শন তৌবা, তরুকশুবা অসি মহৌশাগী লৌউ-পথাপ শিজিন্ননবা, তরেৎশুবা অসি হকচাং ফবা পুন্সি মহিং ঙাক্না চৎপা, নিপালশুবা অসি য়োগ অমসুং শান্ন-খোৎনববু পুন্সিদা পাংথোকপা, অমসুং মাপলশুবা অসি লায়রবশিং মতেং পাংনবা হোৎননবা অসিনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি “ঙসি ভারত অসি মালেমগী খ্বাইদগী নহা ওইরিবা লৈবাকশিংগী মরক্তা অমা ওইরে”। মসিগী নহাশিংনা চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎপগা লোয়ননা মখোয়গী নাৎকী মচাকশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি অহোংবা অসিদা মহারাজ সাহিবগুম্বা সাধুশিংগী লমজিং-লমতাকপী, মহাক্কী সাহিত্য অমসুং মহাক্কী ৱাহৈশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। প্রধান মন্ত্রীনা মহারাজ সাহিবকী ৫০০শুবা লাইরিক্কীদমক অমুক্কা হন্না থাগৎপা ফোংদোকখি। মহারাজ সাহিবকী ৱাখল্লোনশিং অসিনা ভারতকী ইন্তলেকচুএল, মোরেল অমসুং মীওইবগী খোঙচৎ মখা তানা মঙাল পীগনি হায়না মহাক্না থাজবা থমখি।