Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of the Chancellor of the Federal Republic of Germany to India (January 12-13, 2026)
12 JAN 2026 3:47PM by PIB Delhi
I. Agreements / MoUs
S.No Documents Areas
1.
Joint Declaration of Intent on Strengthening the Bilateral Defence Industrial Cooperation
Defence and Security
2.
Joint Declaration of Intent on Strengthening the Bilateral Economic Cooperation by Establishing a Chief Executive Officers’ Forum, integrated into, and as Part of, a Joint India-Germany Economic and Investment Committee
Trade and Economy
3.
Joint Declaration of Intent on India Germany Semiconductor Ecosystem Partnership
Critical and Emerging Technologies
4.
Joint Declaration of Intent on Cooperation in the Field of Critical Minerals
Critical and Emerging Technologies
5.
Joint Declaration of Intent on Cooperation in the Field of Telecommunications
Critical and Emerging Technologies
6.
MoU between National Institute of Electronics & Information Technology and Infineon Technologies AG
Critical and Emerging Technologies
7.
Memorandum of Understanding between All India Institute of Ayurveda and Charite University, Germany
Traditional Medicines
8.
Memorandum of Understanding between Petroleum and Natural Gas Regulatory Board (PNGRB) and the German Technical and Scientific Association for Gas and Water Industries (DVGW)
Renewable Energy
9.
Offtake Agreement for Green Ammonia between Indian Company, AM Green and German Company, Uniper Global Commodities on Green Ammonia
Green Hydrogen
10.
Joint Declaration of Intent for Joint Cooperation in Research and Development on Bioeconomy
Science and Research
11.
Joint Declaration of Intent on the extension of tenure of the Indo-German Science and Technology Centre (IGSTC)
Science and Research
12.
Indo-German Roadmap on Higher Education
Education
13.
Joint Declaration of Intent on the Framework Conditions of Global Skill Partnerships for Fair, Ethical and Sustainable Recruitment of Healthcare Professionals
Skilling and Mobility
14.
Joint Declaration of Intent for Establishment of a National Centre of Excellence for Skilling in Renewable Energy at National Skill Training Institute, Hyderabad
Skilling and Mobility
15.
Memorandum of Understanding between National Maritime Heritage Complex, Lothal, Ministry of Ports, Shipping and Waterways Government of the Republic of India and German Maritime Museum-Leibniz Institute for Maritime History, Bremerhaven, Germany, for the Development of National Maritime Heritage Complex (NMHC), Lothal, Gujarat
Cultural and People to People ties
16.
Joint Declaration of Intent on Cooperation in Sport
Cultural and People to People ties
17.
Joint Declaration of Intent on Cooperation in the Field of Postal Services
Cultural and People to People ties
18.
Letter of Intent between the Department of Posts, Ministry of Communications, and Deutsche Post AG
Cultural and People to People ties
19.
Memorandum of Understanding on Youth Hockey Development between Hockey India and German Hockey Federation (Deutscher Hockey-Bund e.V.)
Cultural and People to People ties
II. Announcements
S.No Announcements Areas
20.
Announcement of Visa Free transit for Indian passport holders for transiting through Germany
People to people ties
21.
Establishment of Track 1.5 Foreign Policy and Security Dialogue
Foreign Policy and Security
22.
Establishment of Bilateral dialogue mechanism on Indo-Pacific.
Indo-Pacific
23.
Adoption of Work Plan of India-Germany Digital Dialogue (2025-2027)
Technology and Innovation
24.
New funding commitments of EUR 1.24 billion under the flagship bilateral Green and Sustainable Development Partnership (GSDP), supporting priority projects in renewable energies, green hydrogen, PM e-Bus Sewa, and climate-resilient urban infrastructure
Green and Sustainable Development
25.
Launch of Battery Storage working group under the India-Germany Platform for Investments in Renewable Energy Worldwide
Green and Sustainable Development
26.
Scaling up of Projects in Ghana (Digital Technology Centre for design and processing of Bamboo), Cameroon (Climate Adaptive RAC Technology Lab for Nationwide Potato Seed Innovation) and Malawi (Technical Innovation and Entrepreneurship Hub in Agro Value Chain for women and youth) under India-Germany Triangular Development Cooperation
Green and Sustainable Development
27.
Opening of Honorary Consul of Germany in Ahmedabad
Cultural and People to People ties

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানখিবশিংগী পরিং: জর্মনীগী ফেদেরেল লৈঙাক্কী চান্সেল্লরনা ভারতকী খোঙচত্তা লাক্লম্বা (জনুৱারী ১২-১৩, ২০২৬)
12 JAN 2026 3:47PM by PIB Imphal
I. য়ান-ৱারোলশিং / এম.ও.য়ু.শিং
মথং মনাও
চেরোল
লম
বাইলেতরেল দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা জোইন্ত দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত
দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী
ইন্দিয়া-জর্মনী জোইন্ত ইকোনোমিক অমসুং ইনবেস্তমেন্ত কমিতীগী শরুক অমা ওইনা অমসুং মসিদা পুনশিন্দুনা, চীফ ইকনোমিক ওফিসরশিংগী ফোরম অমা লিংখৎতুনা লৈবাক অনিগী ওইবা ইকোনোমিক কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অপাম্বা ফোঙদোকপগী জোইন্ত দিক্লারেসন
লল্লোন ইতিক অমসুং শেন্মিৎলোন
সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম পার্তনরশিপকী মতাংদা ভারত-জর্মনীগী ওইবা অপাম্বগী অপুনবা দিক্লারেসন
ক্রিতিকেল অমসুং ইমর্জিং তেক্নোলোজী
মরুওইবা মিনরেলশিংগী লমদা তেংবাং পীননবা অপাম্বগী অপুনবা দিক্লারেসন
ক্রিতিকেল অমসুং ইমর্জিং তেক্নোলোজী
তেলিকম্ম্যুনিকেসনগী লমদা তেংবাং পীননবা অপাম্বগী অপুনবা দিক্লারেসন
ক্রিতিকেল অমসুং ইমর্জিং তেক্নোলোজী
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ইলেক্ত্রোনিক্স & ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং ইনফিনিয়ন তেক্নোলোজীজ এ.জি.গী মরক্কী এম.ও.য়ূ.
ক্রিতিকেল অমসুং ইমর্জিং তেক্নোলোজী
ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুৎ ওফ অয়ুর্বেদা অমসুং জর্মনীগী চারাইত য়ুনিভর্সিতীগী মরক্কী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং
ত্রেদিস্নেল মেদিসিন
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস রেগুলেতরী বোর্দ (পি.এন.জি.আর.বি.) অমসুং জর্মন তেক্নিকেল অমসুং সাইন্তিফিক এসোসিএসন ফোর গ্যাস অমসুং ৱাতর ইন্দস্ত্রীজ (দি.ভি.জি.দবল্যু.) গী মরক্কী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং
রিন্যুএবল ইনরজী
ভারতকী কম্পেনী, এ.এম. গ্রীন অমসুং জর্মনগী কম্পেনী, য়ুনিপর গ্লোবেল কম্মোদিতিজ ওন গ্রীন এম্মোনিয়াগী মরক্তা গ্রীন এম্মোনিয়াগী ওফ্তেক এগ্রীমেন্ত
গ্রীন হাইদ্রোজেন
১০
বাইওইকোনোমীদা রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্তদা পুন্না তেংবাং পীননবা অপাম্বগী অপুনবা দিক্লারেসন
সাইন্স এন্ড রিসর্চ
১১
ইন্দো-জর্মন সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী সেন্তর (আই.জি.এস.তি.সি.) গী মতম শাংদোক্নবা য়ানবগী অপুনবা দিক্লারেসন
সাইন্স এন্ড রিসর্চ
১২
হায়র এজুকেসনগী ইন্দো-জর্মন রোদমেপ
এজুকেসন
১৩
হেল্থকেয়র প্রোফেস্নেলশিং অচুম্বা, ইথিকেল অমসুং সস্তেনেবল রিক্রুত তৌনবগীদমক গ্লোবেল স্কিল পার্তনরশিপকী ফ্রেমৱার্ক কন্দিসনশিংগী মতাংদা জোইন্ত দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত
স্কিলিং অমসুং মোবিলিতী
১৪
হায়দ্রাবাদকী নেস্নেল স্কিল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুৎতা রিন্যুএবল ইনর্জীগী স্কিলিংগীদমক নেস্নেল সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স অমা লিংখৎনবা জোইন্ত দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত
স্কিলিং অমসুং মোবিলিতী
15.
নেস্নেল মেরিতাইম হেরিতেজ কমপ্লেক্স, লোথাল, ভারতকী সরকারগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয় অমসুং জর্মন মেরিতাইম মিউজিয়ম-লাইবনিৎজ ইন্সতিত্যুৎ ফোর মেরিতাইম হিস্তরী, ব্রেমরহেভেন, জর্মনীগী মরক্তা নেস্নেল মেরিতাইম হেরিতেজ কমপ্লেক্স (এন.এম.ঐচ.সি.), লোথাল, গুজরাত্তা শাবগী য়ান ৱারোল
কলচর অমসুং মীয়াম মরক্কী মরী য়েংশিনবা
১৬
শান্ন-খোৎনবগী লমদা তেংবাং পীননবা অপাম্বগী অপুনবা দিক্লারেসন
কলচর অমসুং মীয়াম মরক্কী মরী য়েংশিনবা
১৭
পোস্তেল সর্ভিসশিংগী লমদা তেংবাং পীননবা অপাম্বগী অপুনবা দিক্লারেসন
কলচর অমসুং মীয়াম মরক্কী মরী য়েংশিনবা
১৮
পোস্ত দিপার্তমেন্ত, কম্ম্যুনিকেসন মিনিস্ত্রী অমসুং দোইতশে পোস্ত এ.জি.গী মরক্তা পুরকপা য়ান ৱারোল
কলচর অমসুং মীয়াম মরক্কী মরী য়েংশিনবা
১৯
য়ুথ হোকী দিবেলপমেন্তকী মতাংদা হোকী ইন্দিয়া অমসুং জর্মন হোকী ফেদরেসন (দয়ুৎশর হোকী-বুন্দ ই.ভি.) গী মরক্তা পুরকপা য়ানা ৱারোল
কলচর অমসুং মীয়াম মরক্কী মরী য়েংশিনবা
II. লাওথোকখিবশিং:
মথং মনাও
চেরোল
লম
২০
জর্মনীদা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা ভারতকী পাসপোর্ত হোল্দরশিংগীদমক ভিসা ফ্রী ত্রান্সিৎ লাউথোকপা
মীয়াম মশেলগী মরক্কী মরী শেন্নবা
২১
ত্রেক ১.৫ ফোরেন পোলিসী অমসুং সেক্যুরিতী দাইলোগ পাংথোকপা
ফোরেন পোলিসী অমসুং সেক্যুরিতী
২২
ইন্দো-পেসিফিকতা বাইলেতরেল দাইলোগ মেকানিজম শেম্বা
ইন্দো-পেসিফিক
২৩
ভারত-জর্মনী দিজিতেল দাইলোগ (২০২৫-২০২৭) গী ৱার্ক প্লান এদোপ্ত তৌবা
তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোভেসন
২৪
রিন্যুএবল ইনর্জী, গ্রীন হাইদ্রোজেন, পি.এম. ই-বস সেৱা অমসুং ক্লাইমেৎ রেসিলেন্ত অর্বান ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মরুওইবা প্রোজেক্তশিং শৌগৎনবা ফ্লেগশিপ বাইলেতরেল গ্রীন অমসুং সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত পার্তনরশিপ (জি.এস.দি.পি.পি.) গী মখাদা য়ুরো বিলিয়ন ১.২৪গী অনৌবা ফন্দিং কমিৎমেন্তশিং
গ্রীন অমসুং সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত
২৫
মালেম শিনবা থুংনা রিন্যুএবল ইনর্জীদা ইনভেস্তমেন্ত তৌনবা ইন্দিয়া-জর্মনী প্লেৎফোর্মগী মখাদা বেতরী স্তোরেজ ৱার্কিং গ্রুপ হৌদোকপা
গ্রীন অমসুং সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত
২৬
ঘানা (দিজিতেল তেক্নোলোজী সেন্তর ফোর দিজাইন এন্দ প্রোসেসিং ওফ বেম্বু), কেমরুন (ক্লাইমেৎ এদাপ্তিব আর.এ.সি. তেক্নোলোজী লেব ফোর নেস্নেল পোতেতো সীদ ইনোভেসন) অমসুং মালাউই (তেক্নিকল ইনোভেসন এন্দ এন্ত্রিপ্রেন্যুওরশিপ হব ইন এগ্রো ভেল্যু চেন ফোর ৱুমেন এন্দ য়ুথ) দা ইন্দিয়া-জর্মন ত্রাইএঙ্গুলর দিবেলপমেন্ত কোওপরেসনগী মখাদা প্রোজেক্তশিং পাকথোক চাউথোকহনবা
গ্রীন অমসুং সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত
২৭
অহমেদাবাদতা জর্মনীগী ওনোররী কন্সুল হাংদোকপা
কলচর অমসুং মীয়াম মরক্কী মরী য়েংশিনবা