Prime Minister's Office
PM to inaugurate 28th Conference of Speakers and Presiding Officers of the Commonwealth on 15th January
14 JAN 2026 11:19AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 28th Conference of Speakers and Presiding Officers of the Commonwealth (CSPOC) on 15th January 2026 at 10:30 AM at the Central Hall of Samvidhan Sadan, Parliament House Complex, New Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The Conference will be chaired by the Speaker of the Lok Sabha, Shri Om Birla and will be attended by 61 Speakers and Presiding Officers of 42 Commonwealth countries and 4 semi-autonomous parliaments from different parts of the world.
The Conference will deliberate on a wide range of contemporary parliamentary issues, including the role of Speakers and Presiding Officers in maintaining strong democratic institutions, the use of artificial intelligence in parliamentary functioning, the impact of social media on Members of Parliament, innovative strategies to enhance public understanding of Parliament and citizen participation beyond voting, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারি ১৫ দা স্পিকরশিং অমসুং প্রেসাইদিং ওফিসারশিংগী ২৮শুবা মীফম হৌদোক্কনি
14 JAN 2026 11:19AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারি ১৫ গী অয়ুক পুং ১০:৩০ রোম তাবদা ন্যু দিল্লিগী পর্লিয়ামেন্ত হাওস কমপ্লেক্সতা সংবিধান সাদানগী সেন্ত্রেল হোলদা স্পিকরশিং অমসুং প্রেসাইদিং ওফিসারশিংগী ২৮শুবা মীফম হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগনি।
লোক সভাগী স্পিকর শ্রী ওম বিরলানা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাংথোক্কদৌরিবা মীফম অদুদা কম্মনৱেল্থ লৈবাক ৪১ অমসুং মালেমগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংগী সেমি-ওতোনোমস পর্লিয়ামেন্ত ৪ গী স্পিকর অমসুং প্রসাইদিং ওফিসার ৬১ শরুক য়াগনি।
মীফম অদুদা মপাঙ্গল কনবা গনতন্ত্রগী ইন্সতিতুসনশিং লৈহনবদা স্পিকরশিং অমসুং প্রেসাইদিং ওফিসারশিংগী থৌদাং, সংসদ মথৌ পাংথোকপা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স শীজিন্নবা, সংসদকী মেম্বরশিংদা সোসিএল মেদিয়ানা পীরিবা ইথিল, সংসদকী মরমদা মীয়াম্না খঙবা হেনগৎহন্নবা লাল্লোংশিং অমসুং ভোৎ থাদবা খক নত্তনা মীয়াম্না শরুক য়াবগী মতাংদা য়াওনা হৌজিক থেংনরিবা সংসদকী মরুওইবা ৱাফমশিং কুপ্না খন্নগনি।