Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses Pongal celebrations at New Delhi
Today, Pongal has become a global festival: PM
Tamil culture is a shared heritage of the entire nation: PM
In Tamil culture, the farmer is regarded as the foundation of life; The Thirukkural speaks in detail about agriculture and the importance of farmers: PM
Pongal inspires us to make respect for nature a way of life: PM
India takes great pride in the vibrant Tamil culture: PM
14 JAN 2026 12:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Pongal celebrations at New Delhi today. Extending greetings in Tamil, Shri Modi highlighted, “today, Pongal has become a global festival”, celebrated with enthusiasm by Tamil communities and those who cherish Tamil culture across the world, and added that he too is one among them. He stated that it is a matter of fortune for him to celebrate this special festival together with all. The Prime Minister observed that in Tamil life, Pongal is like a pleasant experience, embodying gratitude towards the toil of the farmers, the earth, and the Sun, while also guiding us towards balance in nature, family, and society. Shri Modi noted that at this time, different parts of the country are also immersed in the celebrations of Lohri, Makar Sankranti, Magh Bihu, and other festivals. He extended his heartfelt greetings to all Tamil brothers and sisters in India and across the world on Pongal and conveyed best wishes for all the festivals.
Shri Modi remarked that it was a matter of great joy for him that in the past year he had the opportunity to participate in several programmes connected with Tamil culture. He stated that he offered prayers at the thousand-year-old Gangaikonda Cholapuram temple in Tamil Nadu. The Prime Minister highlighted that during the Kashi Tamil Sangamam in Varanasi, he constantly felt and remained connected with the energy of cultural unity. He recalled that when he visited Rameswaram for the inauguration of the Pamban Bridge, he once again witnessed the greatness of Tamil history. Underlining that Tamil culture is a shared heritage of the entire nation, and indeed, of all humanity, Shri Modi emphasized that the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat which he often speaks of is further strengthened by festivals like Pongal.
The Prime Minister remarked that almost all civilizations in the world celebrate some festival connected with crops. He highlighted that in Tamil culture, the farmer is regarded as the foundation of life. Shri Modi noted that Thirukkural contains extensive writings on agriculture and farmers. He emphasized that farmers are strong partners in nation-building and that their efforts are giving great strength to the Atmanirbhar Bharat Abhiyan. The Prime Minister underlined that the Union Government is also committed to continuously working towards empowering farmers.
Prime Minister Modi remarked that the festival of Pongal inspires us to ensure that gratitude towards nature is not limited to words but becomes a part of our lifestyle. He emphasized that when the earth gives us so much, it is our responsibility to preserve it. Shri Modi underlined that keeping the soil healthy, conserving water, and using resources in a balanced manner for the next generation is most essential. He highlighted that campaigns such as Mission LiFE, Ek Ped Maa Ke Naam, and Amrit Sarovar advance this very spirit. The Prime Minister stated that the government is continuously working to make agriculture more sustainable and environmentally friendly. He observed that in the coming times, sustainable farming practices, water management—reiterating his call of ‘Per Drop, More Crop’—natural farming, agritech, and value addition will play a crucial role. Shri Modi noted that in all these areas, the youth are moving forward with new ideas. He recalled that only a few months ago he attended a conference in Tamil Nadu related to natural farming, where he witnessed the excellent work of Tamil youth, who had left behind major aspects of professional life to work in the fields. The Prime Minister urged his young Tamil friends engaged in agriculture to further expand this campaign of bringing a revolution in sustainable farming. He stressed that our goal should be that our plate remains full, our pocket remains full, and our earth remains safe.
“Tamil culture is one of the most ancient living civilizations in the world”, emphasised Shri Modi. He highlighted that Tamil culture connects centuries together, learning from history and guiding the present towards the future. The Prime Minister stated that inspired by this, today’s India is drawing strength from its roots and moving forward towards new possibilities. He observed that on the sacred occasion of Pongal, we are experiencing the very faith that is propelling India ahead—a nation that is connected to its culture, respects its land, and is filled with confidence about its future. The Prime Minister concluded by extending greetings in Tamil and once again conveyed his best wishes to all on Pongal, expressing his gratitude.
The Pongal Celebrations were held at the residence of Union Minister Dr. L. Murugan in New Delhi. Union Ministers Shri G Kishan Reddy, Shri K Rammohan Naidu, Shri Arjun Ram Meghwal, Shri V Somanna were present among other dignitaries at the event.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ন্যু দিল্লিদা পোঙ্গল থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
ঙসিদি, পোঙ্গল মালেমগী কুহ্মৈ অমা ওইরে: প্রধান মন্ত্রী
তামিলগী নাৎ অসি লৈবাক শীনবা থুংবা শরুক য়ারিবা চৎনবী অমনি: প্রধান মন্ত্রী
তামিলগী চৎনবীদা, লৌমীশিং পুন্সিগী হৌরকফমনি হায়না লৌনরি; লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী মরুওইবগী মতাংদা তিরুক্কুরালনা ফোঙদোক্লি: প্রধান মন্ত্রী
ফজরবা তামিলগী নাৎ অমসুং চৎনবীদা ভারতনা চাউথোকচরি: প্রধান মন্ত্রী
14 JAN 2026 12:11PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ন্যু দিল্লিদা পোঙ্গল থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। তামিল লোলদা তরাম্না ওক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিদি, পোঙ্গল মালেমগী কুহ্মৈ অমা ওইরে। তামিলমচাশিংনা কুহ্মৈ অসি হরাওনা শরুক য়ারি অমসুং মসিদা মালেম শীনবা থুংবদা লৈরিবা শরুক য়াদুনা তামিলগী চৎনবী য়োকখৎলি। মীয়ামগা লোয়ননা অখন্নবা কুহ্মৈ অসি শরুক য়াবা ফংবা অসি মহাক্কী লাইবক ফবনি। তামিলগী পুন্সিদা পোঙ্গল নুংঙাইরবা থৌরম অমনি, মহৌশা, ইমুং অমসুং খুন্নাইদা নুংঙাইনা হিংনবা ঐখোয় লমজিংলিবা লৌমীশিং, পৃথিবী অমসুং নুমিৎনা লৌখিবা থৌদাংশিং তৌবীমল খঙবা উৎলি। নুমিৎ অসি লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা লোহরি, মকর সংক্রান্তি, মাঘ বিহু অমসুং অতোপ্পা কুহ্মৈশিং ওইনা থৌরম পাংথোক্নরি। পোঙ্গল থৌরম অসিদা ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা তামিল ইনাওশিং অমসুং ইচলশিংদা য়াইফ পাউজেল পীজরি অমসুং কুহ্মৈশিং অসিগীদমক য়াইফ পাউজেল পীজরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহিদা তামিল চৎনবীগা মরী লৈনবা থৌরম কয়া মহাক্না শরুক য়াবা ফংখিবা অসি মহাক হরাওনবগী মচাক অমা ওইখি। তামিল নাদুদা লৈবা চহি লিশিং অমা শুরবা গঙ্গাইকোন্দা চোলাপুরম লাইশঙদা মহাক লাই খুরুমখ্রে। বারানসীদা পাংথোকপা কাসি তামিল শঙ্গমমদা নাৎকী অপুনবগী থৌনা অদু মহাক্না ফাওখি অমসুং লেপ্তনা শম্নখি। পাম্বাম থোঙ শঙ্গানবা মহাক্না রামেশ্বরমদা চৎপা মতমদা, মহাক্না অমুক হন্না তামিল পুৱারিগী মতিক ময়াই উবা ফংখি। তামিলগী নাৎ অমসুং চৎনবী অসি লৈবাক শীনবা থুংনা শরুক য়ারিবা হেরিতেচ অমনি অমসুং তশেংনা মসি মীওই খুন্নাই অপুনবগীনি। মহাক্না য়াম্না তোইনা পল্লিবা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী ৱাখল্লোন অসি পোঙ্গলগুম্বা কুহ্মৈশিংনা মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমগী সভ্যতা খুদিংমক্না মহৈ-মরোংশিংগা মরী লৈনবা কুহ্মৈ খর পাংথোক্লি। তামিলগী চৎনবীদা, লৌমীশিং পুন্সিগী হৌরকফমনি হায়না লৌনরি। তিরুক্কুরালদা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী মতাংদা মরিক চুম্না ইরি। লৈবাক অসি শেমগৎপদা লৌমীশিং মরুওইবা মরুপশিংনি অমসুং মখোয়গী থবকশিংনা অত্মনির্ভর ভারত অভিয়ানদা মপাঙ্গল হাপ্লে। লৌমীশিংগী ফিবম ফগৎনবা কেন্দ্র সরকারনা মখা তানা থবক কয়া পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহৌশাদা তৌবীমল খঙবা উৎপা অসি ৱাহৈ খক্তনা লোইবা নত্তে, মসি ঐখোয়গী পুন্সি মহিংগী শরুক অমা ওইনবা পোঙ্গল কুহ্মৈনা ঐখোয়দা ইথিল পীরে। পৃথিবীনা ঐখোয়দা অসুক্কী মতিক য়াম্না পীরি, মসি ঙাক-শেনবা হায়বসি ঐখোয়গী দাইত্বনি। লৈবাক-লৈহাও ফনা থম্বা, ঈশিং য়োকশিনবা অমসুং মহৌশাগী লনশিং ফজনা শীজিন্নবা অসি তুংগী মীরোলগীদমক তঙাইফদবনি। মিসন লাইফ, এক পের মা কে নাম অমসুং অমৃত সরোভরগুম্বা মিসনশিংনা মসিগী ৱাখল্লোন অসি খুমাঙচাউশিনহল্লে। লৌউ-শিংউগী থবক তুংকোইনা চৎনবা য়ানবা অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দনবা সরকারনা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি। লাক্লিবা মতমশিংদা, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা লৌউ-শিংউগী থবকশিং, ঈশিং ফজনা শীজিন্নবা-মহাক্না হায়রিবা ‘পর দ্রোপ, পর ক্রোপ’- মহৌশাগী লৌউ কাংলোন, এগ্রিতেক অমসুং ভেল এদিসন্না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। হায়রিবা হিরমশিং অসিদা অনৌবা ৱাখলশিংগা লোয়নান নহারোলশিং মাঙলোমদা চঙশিল্লি। থা খরগী মমাঙদা মহৌশাগী ওইবা লৌউ শিংউগী মতাংদা তামিল নাদুদা পাংথোকপা মীফম অমা মহাক্না শরুক য়াবদা, লৌবুক্ত থবক শুনবগীদমক অফবা শীনফম কয়া থাদোক্লম্বা তামিল নহারোলগী অফবা থবক কয়া উবা ফংখি। তুংকোইনা চৎনবা য়ারবা লৌউ-শিংউগী থবক্ত অওনবা অমা পুরক্নবা খোঙচৎ অসি পাকথোক-চাউথোক্নবা তামিল নহারোলশিং লৌউ-শিংউগী থবক শরুক য়াগদবনি। ঐখোয়গী পুখম পীক থনহলবা, ঐখোয়গী ফুরিৎখাউ থন্না লৈহনবা অমসুং ঐখোয়গী মালেম অশোই-অঙাম থোকহন্দবা অসি ঐখোয়গী পান্দম ওইগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি তামিলগী নাৎ অসি মালেমদা খ্বাইদগী লিরবা সভ্যতা অমনি। তামিল নাৎনা চহিচা কয়া শম্নহল্লি, পুৱারিদগী তম্লি অমসুং তুংগীদমক হৌজিক্কী মীরোল লমজিংলি। মসিনা ইথিল পীদুনা, ঙসিগী ভারতনা লৈবাক অসিগী হৌরকফমদগী মপাঙ্গল ফংলি অমসুং অনৌবা থাজবশিংগা লোয়ননা মাঙলোমদা চঙশিল্লি। ভারত অসি মসিগী নাঃকা শম্নবা, মসিগী লম ইকায়খুম্নবা অমসুং লৈবাক অসিগী তুংগীদমক থাজবনা থল্লবা মাঙলোমদা চঙশিল্লিবা ভারত শেংলবা পোঙ্গল থৌরমদা ঐখোয়না উবা ফংলে। তামিল লোলদা য়াইফ পাউজেল পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল লোইশিনখি অমসুং পোঙ্গল লাকপদা অমুক হন্না মহাক্না মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখি অমসুং মহাক্কী তৌবীমল খঙবা উৎখি।