Prime Minister's Office
PM shares an article highlighting how India stands ready to share its robust digital public infrastructure with the Commonwealth community
15 JAN 2026 1:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article highlighting how India stands ready to share its robust digital public infrastructure with the Commonwealth community.
As India hosts the 28th Conference of Speakers and Presiding Officers of the Commonwealth (CSPOC), Lok Sabha Speaker Shri Om Birla underscored the nation’s commitment to the timeless ethos of Vasudhaiva Kutumbakam – “the world is one family.”
Responding to a post by Lok Sabha Secretariat handle on X, the PMO India handle said:
“As India hosts the 28th CSPOC, Honourable @loksabhaspeaker Shri @ombirlakota underscores that, in the spirit of Vasudhaiva Kutumbakam, the country stands ready to share its digital public infrastructure with the Commonwealth.
He writes that India does not see technology as a proprietary asset, but as a public good that strengthens democratic resilience across the globe.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କମନୱେଲଥ ସମୁଦାୟ ସହ ଡିଜିଟାଲ ପବ୍ଲିକ ଇନଫ୍ରାଷ୍ଟ୍ରକଚର ସେୟାର କରିବାକୁ ଭାରତ ପ୍ରସ୍ତୁତ ବୋଲି ପ୍ରକାଶିତ ପାଇଥିବା ଏକ ସମ୍ବାଦ ଲେଖାକୁ ସେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 JAN 2026 1:58PM by PIB Bhubaneswar
କମନୱେଲଥ ସମୁଦାୟ ସହ ଡିଜିଟାଲ ପବ୍ଲିକ ଇନଫ୍ରାଷ୍ଟ୍ରକଚର ସେୟାର କରିବାକୁ ଭାରତ ପ୍ରସ୍ତୁତ ବୋଲି ପ୍ରକାଶିତ ପାଇଥିବା ଏକ ସମ୍ବାଦ ଲେଖାକୁ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
କମନୱେଲଥର ବାଚସ୍ପତି ଓ ନୀରିକ୍ଷଣ ଅଧିକାରୀ (ସିଏସପିଓସି)ଙ୍କ ୨୮ତମ କନଫରେନ୍ସ ଆରମ୍ଭ କରି ଲୋକସଭା ବାଚସ୍ପତି ଶ୍ରୀ ଓମ ବିର୍ଲା ଭାରତର ଚିରନ୍ତନୀ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ବସୁଧୈବ କୁଟୁମ୍ବକମ ବା ସମଗ୍ର ପୃଥିବା ଏକ ପରିବାର ଭାବନା ପ୍ରତି ଦେଶ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ବୋଲି କହିଥିଲେ ।
ଏକ୍ସରେ ଲୋକସଭା ସଚିବାଳୟ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲରେ ସ୍ଥାନିତ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପିଏମଓ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ ପକ୍ଷରୁ କୁହାଯାଇଛି,
‘ଯେହେତୁ ଭାରତ ୨୮ତମ କନଫରେନ୍ସ (ସିଏସପିଓସି) ଆୟୋଜନ କରୁଛି, ସେହେତୁ ସମ୍ମାନନୀୟ ଲୋକସଭା ବାଚସ୍ପତି ଅକ୍ଷକ୍ଟଳଗ୍ଦବଭଷବଗ୍ଦକ୍ଟ୍ରରବଳରକ୍ସ ଶ୍ରୀ ଅକ୍ଟଜ୍ଞଭସକ୍ସକ୍ଷବଳକ୍ଟଗ୍ଧବ ଓମ ବିର୍ଲା କହିଲେ ଯେ, ବସୁଧୈବ କୁଟୁମ୍ବକମ ନ୍ୟାୟରେ ଏହି ଦେଶ କମନୱେଲଥ ସମୁଦାୟ ସହ ଡିଜିଟାଲ ପବ୍ଲିକ ଇନଫ୍ରାଷ୍ଟ୍ରକଚର ସେୟାର କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ।
ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟାକୁ ଭାରତ ଏକ ପାରମ୍ପରିକ ବ୍ରାଣ୍ଡ ଭାବରେ ମାନୁନାହିଁ ବରଂ ଏହା ଏକ ଜନଭାଗିଦାରୀ ଦ୍ରବ୍ୟ ହିସାବରେ ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ମଜଭୂତ କରେ ।’