Prime Minister's Office
Prime Minister shares article on growth of India’s textile sector
20 JAN 2026 3:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article by Union Minister of Textiles, Shri Giriraj Singh.
The article outlines the rise of India’s textile sector from a legacy industry to a powerful, job-creating and people-centric engine of growth, embodying the true spirit of Aatmanirbhar Bharat. It highlights that initiatives such as PM MITRA Parks, PLI schemes and new Free Trade Agreements are creating the next wave of employment.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“In this article, Union Minister Shri @girirajsinghbjp outlines the rise of India’s textile sector from a legacy industry to a powerful, job-creating, people-centric engine of growth, embodying the true spirit of Aatmanirbhar Bharat.
He highlights that PM MITRA Parks, PLI schemes and new Free Trade Agreements are creating the next wave of employment.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ବୟନ ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
20 JAN 2026 3:18PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ବୟନ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଗିରିରାଜ ସିଂହଙ୍କ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ନିବନ୍ଧରେ ଭାରତର ବୟନ ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରର ଏକ ପୁରୁଣା ଶିଳ୍ପରୁ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ, ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି ଏବଂ ବିକାଶର ଜନ କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଇଞ୍ଜିନକୁ ବୃଦ୍ଧି ବିଷୟରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି, ଯାହା ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ପ୍ରକୃତ ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି। ଏଥିରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ଯେ ପିଏମ ମିତ୍ର ପାର୍କ, ପିଏଲଆଇ ଯୋଜନା ଏବଂ ନୂତନ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗର ପରବର୍ତ୍ତୀ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ ହୋଇଛି;
"ଏହି ନିବନ୍ଧରେ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଗିରିରାଜ ସିଂହ ଭାରତର ବୟନ ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରର ଏକ ପୁରୁଣା ଶିଳ୍ପରୁ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ, ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରୁଥିବା, ବିକାଶର ଜନ କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଇଞ୍ଜିନକୁ ବୃଦ୍ଧି ବିଷୟରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ପ୍ରକୃତ ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଛି।
ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ପିଏମ ମିତ୍ର ପାର୍କ, ପିଏଲଆଇ ଯୋଜନା ଏବଂ ନୂତନ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା ରୋଜଗାରର ପରବର୍ତ୍ତୀ ଲହର ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି ।’’