Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays heartfelt tribute to the brave son of Mother India, Ras Behari Bose, on his death anniversary
From the Ghadar Revolution to the establishment of the Azad Hind Fauj, Ras Behari Bose gave a new direction to the country's freedom struggle
Through the Indian Independence League, he further expanded the fight for freedom by mobilizing support and resources for India’s independence movement abroad
21 JAN 2026 12:58PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid heartfelt tribute to the brave son of Mother India, Ras Behari Bose, on his death anniversary.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that from the Ghadar Revolution to the establishment of the Azad Hind Fauj, Ras Behari Bose gave a new direction to the country's freedom struggle. He said that through the Indian Independence League, he further expanded the fight for freedom by mobilizing support and resources for India’s independence movement abroad.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ইমা ভারতকী থৌনা ফরব মপারী রাস বেহারি বোস লৈখিদবা নুমিত্ত মহাক্কী মফমদা য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
ঘাদার রিভোলুসন্দগী হৌরগা অজাদ হিন্দ ফৌজ লিংখৎপা ফাওবদা, লৈবাক অসিগী নিংতম ইহৌদা রাস বেহারি বোসনা অনৌবা মাইকৈ অমা তাকখি
ইন্দিয়ান ইন্দিপেন্দেস লিগকী খুৎথাংদা, ভারতকী নিংতম ইহৌগীদমক মপান লৈবাক্তগী মতেং অমসুং খুদোংচাবশিং লৌনবা হোৎনদুনা মহাক্না মখা তানা নিংতম্নবা লান্থেংনবা পাকথোক-চাউথোকহনখি
21 JAN 2026 12:58PM by PIB Imphal
ইমা ভারতকী থৌনা ফরব মপারী রাস বেহারি বোস লৈখিদবা নুমিত্ত মহাক্কী মফমদা য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
এক্সতা পোষ্ট অমদা, মফমদা য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা হায়খি মদুদি ঘাদার রিভোলুসন্দগী হৌরগা অজাদ হিন্দ ফৌজ লিংখৎপা ফাওবদা, লৈবাক অসিগী নিংতম ইহৌদা রাস বেহারি বোসনা অনৌবা মাইকৈ অমা তাকখি।ইন্দিয়ান ইন্দিপেন্দেস লিগকী খুৎথাংদা, ভারতকী নিংতম ইহৌগীদমক মপান লৈবাক্তগী মতেং অমসুং খুদোংচাবশিং লৌনবা হোৎনদুনা মহাক্না মখা তানা নিংতম্নবা লান্থেংনবা পাকথোক-চাউথোকহনখি।