Prime Minister's Office
PM Narendra Modi receives a telephone call from the President of Brazil
The two leaders reaffirm their commitment to further strengthen the India–Brazil Strategic Partnership
Both leaders note significant progress in trade and investment, technology, defence, energy, health, agriculture, and people-to-people ties
The leaders also exchange views on regional and global issues of mutual interest
PM conveys that he looks forward to welcoming President Lula to India at an early date
22 JAN 2026 9:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the President of the Federative Republic of Brazil, His Excellency Mr. Luiz Inácio Lula da Silva.
The two leaders reaffirmed their commitment to further strengthen the India–Brazil Strategic Partnership and take it to even greater heights in the year ahead.
Recalling their meetings last year in Brasília and South Africa, the two leaders noted with satisfaction the significant progress achieved across diverse areas of bilateral cooperation, including trade and investment, technology, defence, energy, health, agriculture, and people-to-people ties.
The leaders also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. They also underscored the importance of reformed multilateralism in addressing shared challenges.
Prime Minister Modi conveyed that he looked forward to welcoming President Lula to India at an early date.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতিগী তেলিফোন কোল ওকখ্রে
লুচিংবা অনিনা ভারত-ব্রাজিল স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ হেন্না কনখৎহন্নবা খোঙফম চেৎপা অমুক হন্না ফোংদোক্নখি
লুচিংবা অনিনা ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, তেক্নোলোজী, দিফেন্স, ইনর্জী, হকশেল, লৌউ-শিংউ অমসুং মীয়াম মরক্তা লৈবা মরীশিংদা মশক থোক্না খুমাং চাউশিল্লে হায়বা য়ানখি
লুচিংবা অনিনা নাকল অনিমক্কী অপাম্বা মান্নবা রিজনেল অমসুং মালেমগী শিংনবশিংগী মতাংদা মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নখি
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি লুলাবু ভারত্তা অথুবা মতমদা তরাম্না ওকপা পাম্লি হায়না ফোংদোকখি
22 JAN 2026 9:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ব্রাজিলগী ফেদেরেতিব রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতি, হিস এক্সলেন্সী শ্রী লুইজ ইনাসিও লুলা দা সিলভানা তৌরকপা তেলিফোন কোল অমা ওকখি।
লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা ভারত-ব্রাজিলগী স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ অসিবু হেন্না ৱাংবা থাক্তা পুখৎনবা খোঙফম চেৎমিন্নবগী ৱাফম ফোংদোক্নখি।
মমাংগী চহিদা মখোয়না ব্রাসিলিয়া অমসুং সাউফ অফ্রিকাদা উন্নখিববু নীংশিংলদুনা লুচিংবা অনিনা ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, তেক্নোলোজী, দিফেন্স, ইনর্জী, হকশেল, লৌউ-শিংউ অমসুং মীয়াম মরক্তা লৈবা মরী য়াওনা বাইলেতরেল কোওপরেসনগী তোঙান-তোঙানবা হীরম কয়াদা মশক থোক্না খুমাং চাউশিল্লিবা অসিদা অপেনবা ফোংদোক্নখি।
লুচিংবা অনিনা নাকল অনিমক্কী অপাম্বা মান্নবা রিজনেল অমসুং মালেমগী শিংনবশিংগী মতাংদা মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নখি। মসিগুম্বা হেরম কয়াদা মায়োক্নমিন্নবা ঙম্নবা রিফোর্ম তৌরবা মলতিলেরিজমগী মরু ওইবশু খঙনখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা রাস্ত্রপতি লুলাবু ভারত্তা অথুবা মতমদা তরাম্না ওকপা পাম্লি হায়না ফোংদোকখি।