Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Balasaheb Thackeray on his birth centenary
23 JAN 2026 8:26AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi paid tributes to the great Balasaheb Thackeray on his birth centenary, remembering him as a towering figure who profoundly shaped Maharashtra’s socio-political landscape.
The Prime Minister said that Balasaheb Thackeray was known for his sharp intellect, powerful oratory and uncompromising convictions, and commanded a unique connect with the people.
The Prime Minister noted that beyond politics, Balasaheb Thackeray was deeply passionate about culture, literature and journalism. He recalled that Balasaheb’s career as a cartoonist reflected his keen observation of society and his fearless commentary on a wide range of issues.
The Prime Minister added that he is greatly inspired by Balasaheb Thackeray’s vision for Maharashtra’s progress and affirmed that efforts will always continue to fulfil that vision.
The Prime Minister wrote on X;
“On the birth centenary of the great Balasaheb Thackeray, we pay tribute to a towering figure who profoundly shaped Maharashtra’s socio-political landscape.
Known for his sharp intellect, powerful oratory and uncompromising convictions, Balasaheb commanded a unique connect with the people. In addition to politics, Balasaheb was deeply passionate about culture, literature and journalism. His career as a cartoonist reflected his keen observation of society and his fearless commentary on various issues.
We are greatly inspired by his vision for Maharashtra’s progress and will always work to fulfil it.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বালাসাহেব থাকরেগী মপোক নুমিত্ত মহাক্কী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
23 JAN 2026 8:26AM by PIB Imphal
শক্নাইরবা বালাসাহেব থাকরেগী ১০০ শুবা মপোক নুমিত্ত মহাক্কী মফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে, মহাক মহারাষ্ট্রাগী শেন-থুম অমসুং খুন্নাইগী অওনবা পুরকখিবা শক্নাইরবা মীওই অমনি হায়না নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বালাসাহেব থাকরে মহাক্কী লৌশিং লৈবা, ৱা ঙাংবা হৈবা অমসুং হায়দোকখিবা ৱা ঙাকপগীদমক মমিং চৎলি অমসুং মীয়ামগা মপুংফানা লোইনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজনিতিগী মথক্ত, বালাসাহেব থাকরেনা নাৎ, সাহিত্য অমসুং জর্নেলিজম পামজখি। বালাসাহেব থাকরেনা কার্তুন য়েকপা অমা ওইনা ওইনা খুন্নাই কুপ্না উবগী মমি তাখি অমসুং থৌদোক-ৱাথোক কয়াদা মহাক্না অকিবা লৈতনা ৱাফমশিং ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি মদুদি মহারাষ্ট্রা চাউখৎনবগীদমক বালাসাহেব থাকরেগী মঙলান্না মহাক্কী মফমদা চাউনা ইথিল পীখি অমসুং মহাক্কী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা মতম পুম্নমক্ত থবকশিং মখা চৎথগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“শক্নাইরবা বালাসাহেব থাকরেগী ১০০ শুবা মপোক নুমিত্ত, মহারাষ্ট্রাগী শেন-থুম অমসুং খুন্নাইগী অওনবা পুরকখিবা শক্নাইরবা মীওই অমদা ঐখোয়না ইকায়খুম্নবা উৎচরি।
বালাসাহেব থাকরে মহাক্কী লৌশিং লৈবা, ৱা ঙাংবা হৈবা অমসুং হায়দোকখিবা ৱা ঙাকপগীদমক মমিং চৎলি অমসুং মীয়ামগা মপুংফানা লোইনখি। রাজনিতিগী মথক্ত, বালাসাহেব থাকরেনা নাৎ, সাহিত্য অমসুং জর্নেলিজম পামজখি। বালাসাহেব থাকরেনা কার্তুন য়েকপা অমা ওইনা ওইনা খুন্নাই কুপ্না উবগী মমি তাখি অমসুং থৌদোক-ৱাথোক কয়াদা মহাক্না অকিবা লৈতনা ৱাফমশিং ফোঙদোকখি।
মহারাষ্ট্রা চাউখৎনবগীদমক বালাসাহেব থাকরেগী মঙলান্না ঐখোয়দা চাউনা ইথিল পীখি অমসুং মহাক্কী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা মতম পুম্নমক্ত থবকশিং মখা চৎথগনি”।