Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, addresses the ‘Uttar Pradesh Statehood Day’ ceremony in Lucknow
The welfare of Uttar Pradesh cannot be ensured by dynastic parties; only our party can do so
By the centenary of Independence, Uttar Pradesh will become a fully developed state and an important pillar of a ‘Viksit Bharat’
Our double-engine government has transformed Uttar Pradesh from a BIMARU state into a breakthrough state
Across the country, the ‘One District, One Product’ scheme has become a source of employment for artisans, youth, and women
Under opposition governments, Uttar Pradesh was reduced to a labour-source state; under our govt, it has become the fourth-largest state in country’s economy
The statues of Dr. Mookerjee, Deendayal Ji, and Atal Ji at Lucknow’s ‘Rashtra Prerna Sthal’ will inspire the youth, and this place will become a sacred site for the awakening of the nation’s consciousness
The ‘Sardar Patel Industrial Area Scheme’ launched today will prove to be extremely important in making Uttar Pradesh a one-trillion-dollar economy
Union Home Minister launches the ‘One District, One Cuisine’ scheme and also inaugurates the Sardar Patel Industrial Area Scheme
Union Home Minister presents awards to districts that performed excellently under the CM YUVA program and conferred the Uttar Pradesh Gaurav Samman 2025–26
24 JAN 2026 5:52PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, addressed the ‘Uttar Pradesh Statehood Day’ ceremony in Lucknow, the capital of Uttar Pradesh. Union Home Minister also launched the ‘One District One Cuisine’ scheme and inaugurated the Sardar Patel Industrial Area Scheme. Shri Amit Shah presented awards to districts that performed excellently under the CM YUVA program and conferred the Uttar Pradesh Gaurav Samman 2025–26. On this occasion, Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath and several other dignitaries were present.
Addressing the gathering on this occasion, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has resolved to build a developed India by 2047, and Uttar Pradesh Chief Minister Shri Yogi Adityanath has also taken a resolve to make Uttar Pradesh a developed state. He said that when the nation celebrates the centenary of its independence on 15 August 2047, Uttar Pradesh will emerge as a fully developed state and a key pillar of a Developed India. Shri Shah stated that Uttar Pradesh is the heartbeat and soul of India and is now set to become the engine of the country’s development.
Shri Amit Shah said that Lord Shri Ram, Shri Krishna, Baba Vishwanath, Lord Mahavir, and Lord Buddha have sanctified this land. He said that in the coming days, Lucknow’s Prerna Sthal is going to become a site of national awakening. Built in memory of Shyama Prasad Mookerjee, Pt. Deendayal Upadhyaya, and Bharat Ratna Atal Bihari Vajpayee ji, this Prerna Sthal will guide the nation for decades to come. Shri Shah said that earlier this 65-acre area had a mountain of garbage, but the government transformed waste into wealth. Today, this place has become a source of inspiration for the entire state of Uttar Pradesh.
Union Home Minister said that five districts were honored today for outstanding performance under the CM YUVA program. He stated that arrangements have been made to provide interest-free and collateral-free loans of up to ₹5 lakh to one lakh youths every year. So far, 1.3 lakh youths have benefited, receiving loans worth ₹5,322 crore. He said that the One District, One Product scheme has now spread not only across Uttar Pradesh but throughout India. Shri Shah added that it has become a source of employment for artisans, youths, and women. Today, one dish has been identified for each district and a cuisine fair has also been organized. He said that the state government has once again presented Uttar Pradesh’s world-famous delicious cuisines to the entire world.
Shri Amit Shah said that today Shri Shubhanshu Shukla, Shri Alakh Pandey, Ms. Rashmi Arya, and Shri Sudhanshu Singh have been conferred the Uttar Pradesh Gaurav Samman. He said that this will certainly encourage many talented individuals to perform excellently in their respective fields. Shri Shah said that today the Sardar Patel Industrial Area, named after the Iron Man Sardar Patel, has also been inaugurated, which will prove to be very important in making Uttar Pradesh a one-trillion-dollar economy. He said that in the first phase of the Sardar Patel Industrial Area in 2025–26, the foundation stone for six zones has been laid today; in the second phase, in 2026–27, six zones will be inaugurated and the foundation stone for 30 zones will be laid; and in the third phase, in 2027–28, 30 zones will be inaugurated and the foundation stone for 39 zones will be laid. He added that efforts are being made to ensure that every district of Uttar Pradesh is linked with employment and that the youth of the state get jobs within their own state.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Shri Yogi Adityanath has implemented all public welfare schemes on the ground. He said that at one time Uttar Pradesh was considered a labour-source state, but today it has become the fourth-largest state in India’s economy. He said that at one time Uttar Pradesh was considered a labour-source state, but today it has become the fourth-largest economy in India. He said that opposition governments had kept Uttar Pradesh as a BIMARU state, but the present government transformed it into a breakthrough state and has taken development to every village. Shri Shah said that over the last three years, Uttar Pradesh’s agricultural growth rate has been 17 percent and the state contributes 20 percent to the country’s total food-grain production. He said that Uttar Pradesh has now become India’s food basket and that all the schemes launched by Prime Minister Modi have been effectively implemented here. The Home Minister said that 62 lakhs poor families have received permanent houses and more than 1 crore women, senior citizens, and persons with disabilities have benefited from pension schemes. He added that the long-awaited construction of the Shri Ram Temple in Ayodhya, for which the entire country had waited for 550 years, has also been completed. Shri Shah said that the grand organization of the Mahakumbh in Prayagraj has taken the glory of Sanatan Dharma to the world.
Shri Amit Shah said that Uttar Pradesh is now competing with other states with an 11 per cent growth in electronics exports. IT exports from Uttar Pradesh have crossed ₹82 thousand crore. Before 2017, one could hardly imagine data centres, semiconductor factories, and electronic manufacturing in the state, but today Uttar Pradesh has become a dream destination for all these. He said that Uttar Pradesh has received investment proposals worth ₹45 lakh crore, of which projects worth ₹15 lakh crore have already been implemented on the ground. He said that there has also been a historic improvement in the law-and-order situation of the state, with a 94 per cent reduction in dacoity and an 82 per cent reduction in robbery, and that the double-engine government has worked to make the state safe.
Union Home Minister said that Uttar Pradesh has protected the nation in every era and that today once again the flame of patriotism has been rekindled in the state. Shri Shah said that dynastic parties cannot ensure the welfare of Uttar Pradesh; only the present government can do so. He said that Prime Minister Modi at the Centre and Shri Yogi Adityanath in the state have explored all possibilities of development and taken Uttar Pradesh forward on the path of progress. The Home Minister said that Prime Minister Modi has created an extensive network of national highways across Uttar Pradesh; the state now has the highest number of airports, and the Government of India has also established a defence corridor here. Shri Shah said that the Yogi government has eliminated corruption, strengthened law and order, and implemented several schemes on the ground for the welfare of every poor person.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲକ୍ଷ୍ନୌରେ 'ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ’ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ
24 JAN 2026 5:52PM by PIB Bhubaneswar
• ସ୍ୱାଧୀନତାର ଶତବାର୍ଷିକୀ ସୁଦ୍ଧା ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ହେବ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିକଶିତ ରାଜ୍ୟ
• ‘ବିକଶିତ ଭାରତ’ ଯାତ୍ରାରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ହେବ ଗୁରୁତ୍ଵପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ତମ୍ଭ
• ‘ଗୋଟିଏ ଜିଲ୍ଲା, ଗୋଟିଏ ଉତ୍ପାଦ’ ଯୋଜନା ଦେଶବ୍ୟାପୀ ରୋଜଗାର ସୃଷ୍ଟିର ନୂଆ ଆଧାର
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ରାଜଧାନୀ ଲକ୍ଷ୍ନୌରେ 'ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ' ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି। ଏହା ସହିତ ସେ 'ଗୋଟିଏ ଜିଲ୍ଲା ଗୋଟିଏ ଖାଦ୍ୟ ’ ଯୋଜନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରି ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ର ଯୋଜନାର ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସିଏମ୍ ଯୁବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧୀନରେ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିବା ଜିଲ୍ଲାଗୁଡ଼ିକୁ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଗୌରବ ସମ୍ମାନ ୨୦୨୫-୨୬ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଯୋଗୀ ଆଦିତ୍ୟନାଥ ଏବଂ ଅନ୍ୟ କେତେଜଣ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ଏହି ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ଜନସଭାକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦୪୭ ମସିହା ସୁଦ୍ଧା ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ କରିବା ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପ ନେଇଛନ୍ତି । ଏହା ସହ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଯୋଗୀ ଆଦିତ୍ୟନାଥ ମଧ୍ୟ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ ଏକ ବିକଶିତ ରାଜ୍ୟ କରିବା ଲାଗି ସଂକଳ୍ପ ନେଇଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ୨୦୪୭ ମସିହା ଅଗଷ୍ଟ ୧୫ ତାରିଖରେ ଯେତେବେଳେ ଦେଶ ନିଜର ସ୍ୱାଧୀନତାର ଶତବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କରିବ, ସେତେବେଳେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଏକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିକଶିତ ରାଜ୍ୟ ଏବଂ ବିକଶିତ ଭାରତର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସ୍ତମ୍ଭ ଭାବେ ଉଭା ହେବ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ହେଉଛି ଭାରତର ହୃଦସ୍ପନ୍ଦନ ଏବଂ ଆତ୍ମା ଓ ଏବେ ଏହା ଦେଶର ବିକାଶର ଇଞ୍ଜିନ ହେବାକୁ ଯାଉଛି।
ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଭଗବାନ ଶ୍ରୀ ରାମ, ଶ୍ରୀ କୃଷ୍ଣ, ବାବା ବିଶ୍ୱନାଥ, ଭଗବାନ ମହାବୀର ଏବଂ ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧ ଏହି ଭୂମିକୁ ପବିତ୍ର କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଲକ୍ଷ୍ନୌର ପ୍ରେରଣା ସ୍ଥଳ ଜାତୀୟ ଜାଗରଣର ଏକ ସ୍ଥାନ ହେବାକୁ ଯାଉଛି। ଶ୍ୟାମା ପ୍ରସାଦ ମୁଖାର୍ଜୀ, ପଣ୍ଡିତ ଦୀନଦୟାଲ ଉପାଧ୍ୟାୟ ଏବଂ ଭାରତରତ୍ନ ଅଟଳ ବିହାରୀ ବାଜପେୟୀଙ୍କ ସ୍ମୃତିରେ ନିର୍ମିତ ଏହି ପ୍ରେରଣା ସ୍ଥଳ ଆଗାମୀ ଦଶନ୍ଧି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦେଶକୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ପୂର୍ବରୁ ଏହି ୬୫ ଏକର ଅଞ୍ଚଳରେ ଆବର୍ଜନାର ପାହାଡ଼ ଥିଲା, କିନ୍ତୁ ସରକାର ଆବର୍ଜନାକୁ ସମ୍ପଦରେ ପରିଣତ କରିଥିଲେ। ଆଜି ଏହି ସ୍ଥାନ ସମଗ୍ର ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ରାଜ୍ୟ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣାର ଉତ୍ସ ପାଲଟିଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସିଏମ୍ ଯୁବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧୀନରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଆଜି ପାଞ୍ଚଟି ଜିଲ୍ଲାକୁ ସମ୍ମାନିତ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରତିବର୍ଷ ଏକ ଲକ୍ଷ ଯୁବକଯୁବତୀଙ୍କୁ ୫ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସୁଧମୁକ୍ତ ଏବଂ ବନ୍ଧକବିହୀନ ଋଣ ପ୍ରଦାନ କରିବା ଲାଗି ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି। ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧.୩ ଲକ୍ଷ ଯୁବକ ୫୩୨୨ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଋଣ ଗ୍ରହଣ କରି ଉପକୃତ ହୋଇଛନ୍ତି। 'ଗୋଟିଏ ଜିଲ୍ଲା, ଗୋଟିଏ ଉତ୍ପାଦ’ ଯୋଜନା ଏବେ କେବଳ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ନୁହେଁ, ବରଂ ସମଗ୍ର ଭାରତରେ ପ୍ରସାରିତ ହୋଇଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହା କାରିଗର, ଯୁବକ ଏବଂ ମହିଳାଙ୍କ ପାଇଁ ରୋଜଗାରର ଏକ ଉତ୍ସ ହୋଇପାରିଛି। ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଜିଲ୍ଲା ପାଇଁ ଗୋଟିଏ ଲେଖାଏଁ ଖାଦ୍ୟ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏକ ଖାଦ୍ୟ ମେଳାର ମଧ୍ୟ ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ରାଜ୍ୟ ସରକାର ପୁଣିଥରେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ସମ୍ମୁଖରେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ବିଶ୍ୱ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ସୁସ୍ୱାଦୁ ବ୍ୟଞ୍ଜନ ଉପସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଜି ଶ୍ରୀ ଶୁଭାଂଶୁ ଶୁକ୍ଳା, ଶ୍ରୀ ଅଲେଖ ପାଣ୍ଡେ, ସୁଶ୍ରୀ ରଶ୍ମୀ ଆର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ସୁଧାଂଶୁ ସିଂହଙ୍କୁ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଗୌରବ ସମ୍ମାନ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହା ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଅନେକ ପ୍ରତିଭାବାନ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ନିଜ ନିଜ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ଲୌହ ପୁରୁଷ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ନାମରେ ନାମିତ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଶିଳ୍ପ ଅଞ୍ଚଳର ମଧ୍ୟ ଉଦଘାଟନ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ ଏକ ଟ୍ରିଲିୟନ ଡଲାର ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ପରିଣତ କରିବାରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବୋଲି ପ୍ରମାଣିତ ହେବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରର ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଆଜି ଛଅଟି ଜୋନର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି; ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଛଅଟି ଜୋନର ଉଦଘାଟନ କରାଯିବ ଏବଂ ୩୦ଟି ଜୋନର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରାଯିବ; ଏବଂ ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ୩୦ଟି ଜୋନର ଉଦଘାଟନ କରାଯିବ ଏବଂ ୩୯ଟି ଜୋନର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରାଯିବ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଜିଲ୍ଲାକୁ ନିଯୁକ୍ତି ସହିତ ଯୋଡ଼ିବା ଏବଂ ରାଜ୍ୟର ଯୁବକମାନେ ନିଜ ରାଜ୍ୟ ମଧ୍ୟରେ ଚାକିରି ପାଇବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ କରାଯାଉଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଶ୍ରୀ ଯୋଗୀ ଆଦିତ୍ୟନାଥ ସମସ୍ତ ଜନ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ଯୋଜନାକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏକ ସମୟରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ ଶ୍ରମ-ଉତ୍ସ ରାଜ୍ୟ ଭାବେ ବିବେଚନା କରାଯାଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଆଜି ଏହା ଭାରତର ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଚତୁର୍ଥ ସର୍ବବୃହତ୍ ରାଜ୍ୟ ହୋଇପାରିଛି। ଏକ ସମୟରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ ଶ୍ରମ-ଉତ୍ସ ରାଜ୍ୟ ଭାବେ ବିବେଚନା କରାଯାଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଆଜି ଏହା ଭାରତର ଚତୁର୍ଥ ସର୍ବବୃହତ୍ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି। ବିରୋଧୀ ସରକାରମାନେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ ବିମାରୁ ରାଜ୍ୟ ଭାବେ ରଖିଥିଲେ, କିନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ଏହାକୁ ଏକ ସଫଳ ରାଜ୍ୟରେ ପରିଣତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ବିକାଶକୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମରେ ପହଞ୍ଚାଇଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ, ଗତ ତିନି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର କୃଷି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ୧୭ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି ଏବଂ ଦେଶର ମୋଟ ଖାଦ୍ୟଶସ୍ୟ ଉତ୍ପାଦନରେ ରାଜ୍ୟର ଯୋଗଦାନ ୨୦ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି। ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଏବେ ଭାରତର ଖାଦ୍ୟ ଭଣ୍ଡାରରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି ଏବଂ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା ସମସ୍ତ ଯୋଜନାକୁ ଏଠାରେ ପ୍ରଭାବୀ ଢଙ୍ଗରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯାଇଛି। ୬୨ ଲକ୍ଷ ଗରିବ ପରିବାର ସ୍ଥାୟୀ ବାସଗୃହ ପାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ୧ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ମହିଳା, ବରିଷ୍ଠ ନାଗରିକ ଏବଂ ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗ ବ୍ୟକ୍ତି ପେନସନ ଯୋଜନା ଦ୍ୱାରା ଉପକୃତ ହୋଇଛନ୍ତି। ଅଯୋଧ୍ୟାରେ ଶ୍ରୀ ରାମ ମନ୍ଦିରର ଦୀର୍ଘ ପ୍ରତୀକ୍ଷିତ ନିର୍ମାଣ, ଯାହା ପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶ ୫୫୦ ବର୍ଷ ଧରି ଅପେକ୍ଷା କରିଥିଲା, ତାହା ମଧ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ, ପ୍ରୟାଗରାଜରେ ମହାକୁମ୍ଭ ଆୟୋଜନ ସନାତନ ଧର୍ମର ଗୌରବକୁ ବିଶ୍ୱ ସମ୍ମୁଖରେ ଉପସ୍ଥାପନ କରିଛି।
ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ, ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ରପ୍ତାନୀରେ ୧୧ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ସହିତ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଏବେ ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କ ସହ ପ୍ରତିଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱିତା କରୁଛି। ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରୁ ଆଇଟି ରପ୍ତାନୀ ୮୨ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା ଅତିକ୍ରମ କରିଛି। ୨୦୧୭ ପୂର୍ବରୁ, ରାଜ୍ୟରେ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର, ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କାରଖାନା ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ ଉତ୍ପାଦନ ବିଷୟରେ କେହି କଳ୍ପନା କରିପାରିବେ ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ଆଜି ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଏହି ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱପ୍ନର ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳ ହୋଇପାରିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ୪୫ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ନିବେଶ ପ୍ରସ୍ତାବ ପାଇଛି, ଯେଉଁଥିରୁ ୧୫ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହୋଇସାରିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ରାଜ୍ୟର ଆଇନ ଶୃଙ୍ଖଳା ସ୍ଥିତିରେ ମଧ୍ୟ ଐତିହାସିକ ଉନ୍ନତି ଘଟିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ଡକାୟତିରେ ୯୪ ପ୍ରତିଶତ ହ୍ରାସ ଏବଂ ଡକାୟତିରେ ୮୨ ପ୍ରତିଶତ ହ୍ରାସ ଘଟିଛି ଏବଂ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ୍ ସରକାର ରାଜ୍ୟକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯୁଗରେ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେଇଛି ଏବଂ ଆଜି ପୁଣି ଥରେ ରାଜ୍ୟରେ ଦେଶପ୍ରେମର ଜ୍ୱଳନ୍ତ ଅଗ୍ନିଶିଖା ଜାଗ୍ରତ ହୋଇଛି। ବଂଶବାଦୀ ଦଳଗୁଡ଼ିକ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର କଲ୍ୟାଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିପାରିବେ ନାହିଁ; କେବଳ ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ଏହା କରିପାରିବେ। ସେ କହିଥିଲେ, କେନ୍ଦ୍ରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏବଂ ରାଜ୍ୟରେ ଶ୍ରୀ ଯୋଗୀ ଆଦିତ୍ୟନାଥ ବିକାଶର ସମସ୍ତ ସମ୍ଭାବନାକୁ ଅନୁଧ୍ୟାନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ ପ୍ରଗତି ପଥରେ ଆଗେଇ ନେଇଛନ୍ତି। ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ସମଗ୍ର ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ଜାତୀୟ ରାଜପଥର ଏକ ବ୍ୟାପକ ନେଟୱାର୍କ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି। ରାଜ୍ୟରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସର୍ବାଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ବିମାନବନ୍ଦର ରହିଛି ଏବଂ ଭାରତ ସରକାର ଏଠାରେ ଏକ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କରିଡର ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ, ଯୋଗୀ ସରକାର ଦୁର୍ନୀତି ଦୂର କରିଛନ୍ତି, ଆଇନ ଶୃଙ୍ଖଳା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଅନେକ ଯୋଜନା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିଛନ୍ତି।