Ministry of Information & Broadcasting
MIB Tableau at Republic Day Parade Showcases India’s Storytelling Legacy and WAVES Vision
26 JAN 2026 4:04PM by PIB Delhi
Here are the glimpses of the MIB tableau presented in the Republic Day Parade today at Kartavya Path: The Ministry of Information and Broadcasting’s tableau, titled “Bharat Gatha: Shruti, Kriti, Drishti,” showcased India’s rich storytelling legacy, tracing its journey from ancient oral traditions to contemporary media and cinema, reflecting the nation’s cultural evolution and emergence as a global content powerhouse.
The tableau also highlighted WAVES as a global platform advancing India’s media and entertainment leadership, innovation and cultural diplomacy, while seamlessly blending civilisational heritage with modern technology to bring alive traditions and future-ready narratives during the 77th Republic Day Parade.

ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡରେ ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ପ୍ରଜ୍ଞାପନ ମେଢ଼
ଭାରତର କାହାଣୀକଥନ ପରମ୍ପରା ଏବଂ ୱେଭ୍‌ସ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣର ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ
26 JAN 2026 4:04PM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥରେ ଆୟୋଜିତ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡରେ ଉପସ୍ଥାପିତ ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପ୍ରଜ୍ଞାପନ ମେଢ଼ର କିଛି ଦୃଶ୍ୟ ଏଠାରେ ଦିଆଯାଇଛି:
ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ପ୍ରଜ୍ଞାପନ ମେଢ଼ "ଭାରତ ଗାଥା: ଶ୍ରୁତି, କୃତି, ଦୃଷ୍ଟି" ଶୀର୍ଷକରେ ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ କାହାଣୀ କଥନ ପରମ୍ପରାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିଛି। ଏହା ପ୍ରାଚୀନ ମୌଖିକ ପରମ୍ପରାରୁ ସମସାମୟିକ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଏବଂ ସିନେମା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯାତ୍ରାର ଚିତ୍ରଣ କରେ, ଯାହା ଦେଶର ସାଂସ୍କୃତିକ ବିବର୍ତ୍ତନ ଏବଂ ଏକ ବିଶ୍ୱ ବିଷୟବସ୍ତୁ ଶକ୍ତି ଭାବରେ ଉଦୟକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।
ଏହି ପ୍ରଜ୍ଞାପନ ମେଢ଼ ୱେଭ୍‌ସକୁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଭାବେ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥାପିତ କରିଛି ଯାହା ଭାରତର ଗଣମାଧ୍ୟମ ଏବଂ ମନୋରଞ୍ଜନ ନେତୃତ୍ୱ, ନବସୃଜନ ତଥା ସାଂସ୍କୃତିକ କୂଟନୀତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ। ୭୭ତମ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡରେ ଏହା ସଭ୍ୟତାଗତ ଐତିହ୍ୟକୁ ଆଧୁନିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ସହିତ ମିଶ୍ରଣ କରିଛି। ଏହା ସହିତ ପରମ୍ପରାକୁ ଜୀବନ୍ତ କରି ଭବିଷ୍ୟତର କାହାଣୀଗୁଡ଼ିକୁ ସଫଳତାର ସହିତ ଉପସ୍ଥାପନ କରିଛି।